Online
Pašreiz BMWPower skatās 46 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
kkas | |  Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9842
Braucu ar: Alfu
|
06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu 
Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts 
tas vairs nav pēc fenšui, necieņa pret gaļu un marinētāju  [ Šo ziņu laboja kkas, 06 Aug 2015, 14:30:55 ] | Offline | | |
mavericks | |  Kopš: 24. Feb 2007
Ziņojumi: 399
Braucu ar:
| Viss ļoti vienkārši - mazliet etiķis, mazliet eļļa, nofiltrējam ar tiem filtriem un pievienojot kečupu ar adžiku, iepriekš ieraujot visīti bez kolas sanāk labs , gards sasliks  | Offline | | |
shmurger | |  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12778
Braucu ar: xc40
|
06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu 
Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts 
varbút gaumes lieta, bet silta gala nav garsiga, ipasi vista. Nocúkájies ká löps ar karstiem vistas stilbiem labak pagaidit, kad atdziest,vel iemest ledusskapi un tad ir edams. | Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4405
Braucu ar:
| Es labprat pirma galas gabalu apedu neceptu, bet vispar garso silta gala  | Offline | | |
OX  | |  Kopš: 25. Jan 2008
Ziņojumi: 7
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi 
Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!
ok, eju
p.s tev labāk zobus remontēt  | Offline | | |
Kidd | |  Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8347
Braucu ar: 400Zs
|
06 Aug 2015, 12:46:37 Che rakstīja:
06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt? 
Priekš kam? 
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).
Vīramāte teica, ka eļļa jālej klāt un uz nakti nedrīkst gaļu atstāt. Jāmarinē tikai 6h pirms cepšanas.
mums te nesen uz sporta spēlēm bija pasūtījuši pie kautkāda armēņa samarinēt gaļu šašlikam. Pirmkārt - gabali bija reāli lieli. Otrkārt - marinēts bija olīveļļā. nezinu recepti, bet reāli eļļa, zaļumi kautkādi un hvz kas vēl, bet šašliks bija ahūnākais ever. ar to eļļu ir tipa tāda ideja, ka tipa neapraujot ārpusi un šašliks bija pzdc maigs.
P.S - es taisu elementāri - laba gaļa, 4 užavnieki, no tiem 2 rīklē, 2 marinādē [ protams jāiziet no gaļas daudzuma ] , daaahuja sīpoli, ja grib maigāku, tad ņemam sarkanos, mazmazliet etiķis- asumiņam, 1 citrons daiviņās, pipari [ nemalti, veseli ], pāris karotes sinepes . maucam visu iekšā, kārtīgi "izmasējam" gaļu un metam katlu ledusskapī. Pēc 3 stundām izņemu gaļu, noleju marinādi, uztaisu svaigu marinādi, bet šoreiz pielieku arī sāli un cukuru, vēlreiz gaļu pārmasēju un tad metu atpakaļ ledusskapī līdz nākošajai dienai. Neviens nekad neko sliktu nav teicis  [ Šo ziņu laboja kiddLV, 06 Aug 2015, 17:07:18 ] | Offline | | |
kexxx | |  Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 13010
Braucu ar:
| pāris gadus pieturos pie šādas marinādes- sīpoli, sāls, cukurs, pipari, biki eļļas, sinepes
un vispār, primārais ir laba gaļa | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
| Kaut kā Che neko vairs neraksta, nez, ko būs samarinējusi pēc visiem gudrajiem padomiem?  | Offline | | |
|
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10337
Braucu ar: sporta variantu
| Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi  | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
|
08 Aug 2015, 19:05:49 VMR rakstīja:
Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi 

| Offline | | |
HotFoot | | Kopš: 28. Aug 2004
Ziņojumi: 894
Braucu ar: CO2
|
06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt? 
Priekš kam? 
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).
olīveļļa palīdz garšām labāk uzsūkties.
labs ir variants kad to ar citrona sulu kopā pielieto! | Offline | | |
Instigater | |  Kopš: 08. May 2003
No: Jūrmala
Ziņojumi: 7425
Braucu ar: ne BMW
| Draugi uzdāvināja grilu, es nedaudz uzlaboju. Domāju, ka večnijs būs. Gaļiņu mierīgi var izcpet uz pagalmā salasītajiem čiekuriem, jo siltumu ilgi notur tās high-tech plāksnes - siltumizolējošas un vienlaicīgi arī akumulējošas.
[ Šo ziņu laboja Instigater, 08 Aug 2015, 22:55:42 ] | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
| Čiekuriem (priežu) ir viens mīnuss - tie baigi ātri izdeg, vistas gaļu var paspēt uzcept, bet cūkai ir drusciņ par īsu, ir mēģināts. Tā jau karstums labs no tiem. | Offline | | |
Instigater | |  Kopš: 08. May 2003
No: Jūrmala
Ziņojumi: 7425
Braucu ar: ne BMW
| Ar šito grilu mierīgi. Pirmo reizi sākām cept, tad, kad izkurējies bija. Smuki cūciņš izcepās, bet dūmu garšas vairs nebija. Otro reizi sākām jau ātrāk un sanāca lieliski. Otrs labs efekts vēl tāds, ka pilošie tauki arī gandrīz vairs nedeg. Mierīgi var uzlikt gaļu un arī padzert alu pie galda - nav jāstāv blakus. | Offline | | |
Burkaans | | Kopš: 02. Feb 2013
Ziņojumi: 1343
Braucu ar: E30 M54B30
|
09 Aug 2015, 09:52:32 Instigater rakstīja:
Ar šito grilu mierīgi. Pirmo reizi sākām cept, tad, kad izkurējies bija. Smuki cūciņš izcepās, bet dūmu garšas vairs nebija. Otro reizi sākām jau ātrāk un sanāca lieliski. Otrs labs efekts vēl tāds, ka pilošie tauki arī gandrīz vairs nedeg. Mierīgi var uzlikt gaļu un arī padzert alu pie galda - nav jāstāv blakus.
Lai nav jāstāv blakus palīdz divas lietas, nav mangalim vajadzīgi tie debīlie caurumi sānos un otrs, to daļu, kas nav aizkrauta ar gaļu nosegt ar vāku, lai lieks gaiss caur mangali necirkulē neveicinot degšanu, kā arī siltuma aizkļūšanu prom garām gaļai.
Process: Ogles ieber kaudzītē, aizdedzina un ļauj labi aizdegties, (ja blakus španis ideāli palīdz fēns, ogles var dabūt gatavas cepšanai minūtes laikā), nolīdzina ogles vienmērīgā slānī gaļas apjomam nepieciešamajā laukumā, uzkrāmē gaļu, brīvo mangaļa virsmu nosedz ar vāku, iet dzert alu, pēc 3-5 minūtēm atnāk apgriest iesmus, tā atkārto 4-5 reizes, un gaļa gatava, jābūt itkā mazliet neizceptai, tā ka prasās vēl 5 min, pēc tam gaļu iekrāmē bļodā un pārsedz ar vāku un atstāj uz 5-10 min kamēr sašķērē salātus, tad gaļas virskārtā akumlētais siltums pabeiz savu darbu, un gaļa ir gatava kā arī iztekti sulīga, ja tās 5 min atstās uz mangaļa, būs puskaltēta, protams ēdama, bet ne tik baudāma. 
Kā uzdurt gaļu uz iesma:- pirmais gabals jāņem treknāks un jādur no taukuma puses līdz savītajai iesma daļai pārējie gabali cieši viens pie otra un jāizveido (desa), kur abos galos treknums, nevis atsevišķi gabaliņi nolemti izkaltēšanai, kamēr pamazām rakstīju gaļa jau ir gatava, jāiet samest bļodā, un jāsaka sievai lai sgriež tomātus. Labu apetīti  [ Šo ziņu laboja Burkaans, 09 Aug 2015, 18:03:05 ] | Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 164095
Braucu ar: Challenger
| nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti 
No savas puses varu mineet sky shashiiti, imo looti labs, bet padargs vel marupee, brambergjes terinju sturi ir veikalinsh ar shashiti, un bija vel mangaljos, bet tur talu jabrauc pakalj 
-----------------
| Offline | | |
|
sn  | |  Kopš: 24. Jul 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 1879747
Braucu ar: nekrāsotu BMW :(
| Ja pašam ir slinkums marinēt, tad gatavus ir jāpērk Asaros no armēņiem 
----------------- Nemāki braukt? Parādi to citiem - nopērc volvo! | Offline | | |
Fashion  | | Kopš: 06. Jun 2007
Ziņojumi: 15052
Braucu ar:
| Route88 pāris reizes tika paņemts, uzcepām un bij labi... nav tā ka 100% uber alles, bet nevat teikt ka nebij garšīgs  [ Šo ziņu laboja Fashion, 17 Apr 2016, 20:02:54 ] | Offline | | |
makonis7 | |  Kopš: 04. Nov 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 965
Braucu ar: Ko dod
| Kur vel bergu/juglas puse iegadaties ko labu? 1x pats uztaisiju, sapratu ka nau tomer ta veelmee nemt un griezt,marinet galu.  | Offline | | |
makonis7 | |  Kopš: 04. Nov 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 965
Braucu ar: Ko dod
| P.s kadas atsauksmes par landmann black pearl grillu? Varbut kads ir saskaries.  [ Šo ziņu laboja makonis7, 17 Apr 2016, 20:14:25 ] | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|