Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 46 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
kkas
06. Aug 2015, 14:30 #441

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9842

Braucu ar: Alfu


06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu



Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts

tas vairs nav pēc fenšui, necieņa pret gaļu un marinētāju

[ Šo ziņu laboja kkas, 06 Aug 2015, 14:30:55 ]

Offline
mavericks
06. Aug 2015, 14:32 #442

Kopš: 24. Feb 2007

Ziņojumi: 399

Braucu ar:

Viss ļoti vienkārši - mazliet etiķis, mazliet eļļa, nofiltrējam ar tiem filtriem un pievienojot kečupu ar adžiku, iepriekš ieraujot visīti bez kolas sanāk labs , gards sasliks
Offline
shmurger
06. Aug 2015, 14:52 #443

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12778

Braucu ar: xc40


06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu



Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts
varbút gaumes lieta, bet silta gala nav garsiga, ipasi vista. Nocúkájies ká löps ar karstiem vistas stilbiem labak pagaidit, kad atdziest,vel iemest ledusskapi un tad ir edams.
Offline
Asch
06. Aug 2015, 15:39 #444

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4405

Braucu ar:

Es labprat pirma galas gabalu apedu neceptu, bet vispar garso silta gala
Offline
OX
06. Aug 2015, 16:57 #445

Kopš: 25. Jan 2008

Ziņojumi: 7

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi

Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!

ok, eju
p.s tev labāk zobus remontēt
Offline
Kidd
06. Aug 2015, 17:06 #446

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8347

Braucu ar: 400Zs


06 Aug 2015, 12:46:37 Che rakstīja:

06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:

06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?


Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).

Vīramāte teica, ka eļļa jālej klāt un uz nakti nedrīkst gaļu atstāt. Jāmarinē tikai 6h pirms cepšanas.


mums te nesen uz sporta spēlēm bija pasūtījuši pie kautkāda armēņa samarinēt gaļu šašlikam. Pirmkārt - gabali bija reāli lieli. Otrkārt - marinēts bija olīveļļā. nezinu recepti, bet reāli eļļa, zaļumi kautkādi un hvz kas vēl, bet šašliks bija ahūnākais ever. ar to eļļu ir tipa tāda ideja, ka tipa neapraujot ārpusi un šašliks bija pzdc maigs.

P.S - es taisu elementāri - laba gaļa, 4 užavnieki, no tiem 2 rīklē, 2 marinādē [ protams jāiziet no gaļas daudzuma ] , daaahuja sīpoli, ja grib maigāku, tad ņemam sarkanos, mazmazliet etiķis- asumiņam, 1 citrons daiviņās, pipari [ nemalti, veseli ], pāris karotes sinepes . maucam visu iekšā, kārtīgi "izmasējam" gaļu un metam katlu ledusskapī. Pēc 3 stundām izņemu gaļu, noleju marinādi, uztaisu svaigu marinādi, bet šoreiz pielieku arī sāli un cukuru, vēlreiz gaļu pārmasēju un tad metu atpakaļ ledusskapī līdz nākošajai dienai. Neviens nekad neko sliktu nav teicis

[ Šo ziņu laboja kiddLV, 06 Aug 2015, 17:07:18 ]

Offline
kexxx
06. Aug 2015, 18:18 #447

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 13010

Braucu ar:

pāris gadus pieturos pie šādas marinādes- sīpoli, sāls, cukurs, pipari, biki eļļas, sinepes

un vispār, primārais ir laba gaļa
Offline
RVR
08. Aug 2015, 18:39 #448

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22671

Braucu ar: RVR

Kaut kā Che neko vairs neraksta, nez, ko būs samarinējusi pēc visiem gudrajiem padomiem?
Offline
VMR
08. Aug 2015, 19:05 #449

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10337

Braucu ar: sporta variantu

Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi
Offline
RVR
08. Aug 2015, 19:53 #450

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22671

Braucu ar: RVR


08 Aug 2015, 19:05:49 VMR rakstīja:
Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi




Offline
HotFoot
08. Aug 2015, 22:26 #451

Kopš: 28. Aug 2004

Ziņojumi: 894

Braucu ar: CO2


06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:

06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?


Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).


olīveļļa palīdz garšām labāk uzsūkties.

labs ir variants kad to ar citrona sulu kopā pielieto!
Offline
Instigater
08. Aug 2015, 22:48 #452

Kopš: 08. May 2003

No: Jūrmala

Ziņojumi: 7425

Braucu ar: ne BMW

Draugi uzdāvināja grilu, es nedaudz uzlaboju. Domāju, ka večnijs būs. Gaļiņu mierīgi var izcpet uz pagalmā salasītajiem čiekuriem, jo siltumu ilgi notur tās high-tech plāksnes - siltumizolējošas un vienlaicīgi arī akumulējošas.



[ Šo ziņu laboja Instigater, 08 Aug 2015, 22:55:42 ]

Offline
RVR
08. Aug 2015, 23:51 #453

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22671

Braucu ar: RVR

Čiekuriem (priežu) ir viens mīnuss - tie baigi ātri izdeg, vistas gaļu var paspēt uzcept, bet cūkai ir drusciņ par īsu, ir mēģināts. Tā jau karstums labs no tiem.
Offline
Instigater
09. Aug 2015, 09:52 #454

Kopš: 08. May 2003

No: Jūrmala

Ziņojumi: 7425

Braucu ar: ne BMW

Ar šito grilu mierīgi. Pirmo reizi sākām cept, tad, kad izkurējies bija. Smuki cūciņš izcepās, bet dūmu garšas vairs nebija. Otro reizi sākām jau ātrāk un sanāca lieliski. Otrs labs efekts vēl tāds, ka pilošie tauki arī gandrīz vairs nedeg. Mierīgi var uzlikt gaļu un arī padzert alu pie galda - nav jāstāv blakus.
Offline
Burkaans
09. Aug 2015, 11:43 #455

Kopš: 02. Feb 2013

Ziņojumi: 1343

Braucu ar: E30 M54B30


09 Aug 2015, 09:52:32 Instigater rakstīja:
Ar šito grilu mierīgi. Pirmo reizi sākām cept, tad, kad izkurējies bija. Smuki cūciņš izcepās, bet dūmu garšas vairs nebija. Otro reizi sākām jau ātrāk un sanāca lieliski. Otrs labs efekts vēl tāds, ka pilošie tauki arī gandrīz vairs nedeg. Mierīgi var uzlikt gaļu un arī padzert alu pie galda - nav jāstāv blakus.

Lai nav jāstāv blakus palīdz divas lietas, nav mangalim vajadzīgi tie debīlie caurumi sānos un otrs, to daļu, kas nav aizkrauta ar gaļu nosegt ar vāku, lai lieks gaiss caur mangali necirkulē neveicinot degšanu, kā arī siltuma aizkļūšanu prom garām gaļai.
Process: Ogles ieber kaudzītē, aizdedzina un ļauj labi aizdegties, (ja blakus španis ideāli palīdz fēns, ogles var dabūt gatavas cepšanai minūtes laikā), nolīdzina ogles vienmērīgā slānī gaļas apjomam nepieciešamajā laukumā, uzkrāmē gaļu, brīvo mangaļa virsmu nosedz ar vāku, iet dzert alu, pēc 3-5 minūtēm atnāk apgriest iesmus, tā atkārto 4-5 reizes, un gaļa gatava, jābūt itkā mazliet neizceptai, tā ka prasās vēl 5 min, pēc tam gaļu iekrāmē bļodā un pārsedz ar vāku un atstāj uz 5-10 min kamēr sašķērē salātus, tad gaļas virskārtā akumlētais siltums pabeiz savu darbu, un gaļa ir gatava kā arī iztekti sulīga, ja tās 5 min atstās uz mangaļa, būs puskaltēta, protams ēdama, bet ne tik baudāma.

Kā uzdurt gaļu uz iesma:- pirmais gabals jāņem treknāks un jādur no taukuma puses līdz savītajai iesma daļai pārējie gabali cieši viens pie otra un jāizveido (desa), kur abos galos treknums, nevis atsevišķi gabaliņi nolemti izkaltēšanai, kamēr pamazām rakstīju gaļa jau ir gatava, jāiet samest bļodā, un jāsaka sievai lai sgriež tomātus. Labu apetīti

[ Šo ziņu laboja Burkaans, 09 Aug 2015, 18:03:05 ]

Offline
SteelRat
17. Apr 2016, 19:57 #456

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164095

Braucu ar: Challenger

nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti

No savas puses varu mineet sky shashiiti, imo looti labs, bet padargs vel marupee, brambergjes terinju sturi ir veikalinsh ar shashiti, un bija vel mangaljos, bet tur talu jabrauc pakalj



-----------------
Offline
sn
17. Apr 2016, 20:02 #457

Kopš: 24. Jul 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 1879747

Braucu ar: nekrāsotu BMW :(

Ja pašam ir slinkums marinēt, tad gatavus ir jāpērk Asaros no armēņiem

-----------------
Nemāki braukt? Parādi to citiem - nopērc volvo!
Offline
Fashion
17. Apr 2016, 20:02 #458

Kopš: 06. Jun 2007

Ziņojumi: 15052

Braucu ar:

Route88 pāris reizes tika paņemts, uzcepām un bij labi... nav tā ka 100% uber alles, bet nevat teikt ka nebij garšīgs

[ Šo ziņu laboja Fashion, 17 Apr 2016, 20:02:54 ]

Offline
makonis7
17. Apr 2016, 20:05 #459

Kopš: 04. Nov 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 965

Braucu ar: Ko dod

Kur vel bergu/juglas puse iegadaties ko labu? 1x pats uztaisiju, sapratu ka nau tomer ta veelmee nemt un griezt,marinet galu.
Offline
makonis7
17. Apr 2016, 20:11 #460

Kopš: 04. Nov 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 965

Braucu ar: Ko dod

P.s kadas atsauksmes par landmann black pearl grillu? Varbut kads ir saskaries.

[ Šo ziņu laboja makonis7, 17 Apr 2016, 20:14:25 ]

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo