Online
Pašreiz BMWPower skatās 36 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Labākais alus? Jūsu domas
Autors | Ziņojums |
JAGUAR | 20. Aug 2017, 18:15 |
#3561
|
| Kopš: 30. Mar 2008
Ziņojumi: 2726
Braucu ar: D
| Tehniskais alus  | Offline | | |
sergis15  | 20. Aug 2017, 19:30 |
#3562
|
|  Kopš: 05. Apr 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 12125
Braucu ar: pikapu
|
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
tik maz alu dzert nav goda lieta 
----------------- Brīvības iela 117, Rīga.
GIANT/LIV, SCOTT velosipēdi, remonts un aksesuāri.
PM-Lūgums whatsapp vai 28610399
| Offline | | |
GirtzB  | 20. Aug 2017, 19:49 |
#3563
|
|  Kopš: 15. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 22218
Braucu ar: 2x(R6+LSD)
| Man savukārt šovasar topā ir Labieša Mežs un Valmiermuižas tumšais.
----------------- Braukt ir priex.
Tikai R6, S54B32 + 2JZ-GE | Offline | | |
gunars_b | 20. Aug 2017, 20:46 |
#3564
|
|  Kopš: 25. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 241
Braucu ar: 525d
|
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē. | Offline | | |
Dzirnavnieks | 20. Aug 2017, 21:00 |
#3565
|
|  Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 310
Braucu ar: M57D30
|
20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.
Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu. | Offline | | |
gunars_b | 20. Aug 2017, 21:55 |
#3566
|
|  Kopš: 25. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 241
Braucu ar: 525d
|
20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:
20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.
Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.
Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola. | Offline | | |
Dzirnavnieks | 20. Aug 2017, 22:12 |
#3567
|
|  Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 310
Braucu ar: M57D30
|
20 Aug 2017, 21:55:29 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:
20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.
Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.
Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.
Ar visiem minētajiem veidiem iespējams iegūt kompleksos ogļhidrātus (cukurus), ko raugs neēd. Savukārt konkrētas rauga škirnes nenoraudzē dziļi (angliski tas būs low attenuation), rezultējot augstā beigu blīvumā un tādejādi dodot saldumu. | Offline | | |
gunars_b | 20. Aug 2017, 22:24 |
#3568
|
|  Kopš: 25. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 241
Braucu ar: 525d
|
20 Aug 2017, 22:12:13 @Dzirnavnieks rakstīja:
20 Aug 2017, 21:55:29 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:
20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.
Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.
Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.
Ar visiem minētajiem veidiem iespējams iegūt kompleksos ogļhidrātus (cukurus), ko raugs neēd. Savukārt konkrētas rauga škirnes nenoraudzē dziļi (angliski tas būs low attenuation), rezultējot augstā beigu blīvumā un tādejādi dodot saldumu.
Izklausās brīnišķīgi, taču viņi izmantojot tikai gaišo Vikingmalt iesalu. Tāka, nekādu kompleksu cukuru tur tādos apjomos būt nevar. | Offline | | |
|
Dzirnavnieks | 20. Aug 2017, 22:33 |
#3569
|
|  Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 310
Braucu ar: M57D30
|
20 Aug 2017, 22:24:42 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 22:12:13 @Dzirnavnieks rakstīja:
20 Aug 2017, 21:55:29 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:
20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir 
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp 
Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.
Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.
Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.
Ar visiem minētajiem veidiem iespējams iegūt kompleksos ogļhidrātus (cukurus), ko raugs neēd. Savukārt konkrētas rauga škirnes nenoraudzē dziļi (angliski tas būs low attenuation), rezultējot augstā beigu blīvumā un tādejādi dodot saldumu.
Izklausās brīnišķīgi, taču viņi izmantojot tikai gaišo Vikingmalt iesalu. Tāka, nekādu kompleksu cukuru tur tādos apjomos būt nevar.
Nu, ja tu zini, ko viņi izmanto, tad tā ir cita lieta. Savādāk tikai tāda spekulācija. Ja nav zināma konkrētā brūža tehnoloģija, es palieku pie vidokļa, ka saldumu iespējams iegt daudzos veidos, neliekot klāt saldinātājus.
P.S. Iesalu viņi iepērk tepat no Latvijas Latrapa[ Šo ziņu laboja Dzirnavnieks, 20 Aug 2017, 23:09:25 ] | Offline | | |
422167 | 20. Aug 2017, 22:35 |
#3570
|
|  Kopš: 04. Aug 2014
Ziņojumi: 1942
Braucu ar: liektajiem diskiem
|
20 Aug 2017, 15:01:32 @gaazesmird rakstīja:
variet nerakstit neko, man ir pie dirsas juusu viedoklis 
Pāķis kas pāķis. Vari neko nerakstīt man pie dirsas tavs viedoklis
| Offline | | |
gunars_b | 21. Aug 2017, 08:16 |
#3571
|
|  Kopš: 25. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 241
Braucu ar: 525d
|
20 Aug 2017, 22:33:03 @Dzirnavnieks rakstīja:
P.S. Iesalu viņi iepērk tepat no Latvijas Latrapa
Esmu arī to mēģinājis - jāatzīst, ka nebiju sajūsmināts un paliku pie vācu iesaliem. Tāda izteikti pozitīvākā Latrapa īpašība ir zemā cena. | Offline | | |
shmurger | 21. Aug 2017, 09:39 |
#3572
|
|  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
| Cik ir pirkts leffe, ciemos ejot, vienmēr kāds pasaka, ka tas tur alus ir skābs un vispār, Latvijas alus ir vislabākais. | Offline | | |
Dzirnavnieks | 21. Aug 2017, 11:12 |
#3573
|
|  Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 310
Braucu ar: M57D30
|
21 Aug 2017, 08:16:34 @gunars_b rakstīja:
20 Aug 2017, 22:33:03 @Dzirnavnieks rakstīja:
P.S. Iesalu viņi iepērk tepat no Latvijas Latrapa
Esmu arī to mēģinājis - jāatzīst, ka nebiju sajūsmināts un paliku pie vācu iesaliem. Tāda izteikti pozitīvākā Latrapa īpašība ir zemā cena.
Tantes piturā runā, ka iejavojot vajag pirmo pauzi pie 50 grādiem kādas 15 minūtes un tad celt līdz vajadzīgajai. Pats gan neesmu mēģinājis viņu iesalus. | Offline | | |
422167 | 19. Sep 2017, 20:50 |
#3574
|
|  Kopš: 04. Aug 2014
Ziņojumi: 1942
Braucu ar: liektajiem diskiem
| lai arī kā mani besītu vecais komunists Ļimončiks, bet Piebalgas IR labs(maita)  | Offline | | |
Frostijs | 19. Sep 2017, 22:37 |
#3575
|
|  Kopš: 05. Oct 2016
No: Ventspils
Ziņojumi: 634
Braucu ar:
| Tērvete tērvetes un Brenguļu tumšais | Offline | | |
DrumB | 19. Sep 2017, 22:47 |
#3576
|
|  Kopš: 02. Jul 2009
No: Cēsis
Ziņojumi: 12185
Braucu ar: 325i
| Kā mēs zinām, tad labākais ir lētākais, tāpēc izvēle ir skaidra 
| Offline | | |
|
Zigmars | 19. Sep 2017, 22:54 |
#3577
|
| Kopš: 07. Mar 2007
Ziņojumi: 446
Braucu ar:
| No alus neko nesaprotu, garšo Bauskas tumšais speciālais  | Offline | | |
Jurchixx  | 19. Sep 2017, 22:59 |
#3578
|
|  Kopš: 19. Apr 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 8322
Braucu ar: F32 M Performance, Yamaha R1
|
19 Sep 2017, 22:54:57 @Zigmars rakstīja:
No alus neko nesaprotu, garšo Bauskas tumšais speciālais 
šis ir ļoti labs  | Offline | | |
AZ  | 19. Sep 2017, 23:04 |
#3579
|
|  Kopš: 01. Jan 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2176
Braucu ar: zviedru
| man pedejaa laikaa iegarsojies stella alins belgu laikam .
----------------- nedaudz kaveesos ,buusu riit | Offline | | |
AZ  | 19. Sep 2017, 23:06 |
#3580
|
|  Kopš: 01. Jan 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2176
Braucu ar: zviedru
|
19 Sep 2017, 22:47:42 @DrumB rakstīja:
Kā mēs zinām, tad labākais ir lētākais, tāpēc izvēle ir skaidra 
nemaz nav leeti , nesen redzeju optima linija 2L pa 35 centi ,sanaak 0,5 pudelite mazaak ka 10 centi 
----------------- nedaudz kaveesos ,buusu riit | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|