Online

Pašreiz BMWPower skatās 36 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
JAGUAR
20. Aug 2017, 18:15 #3561

Kopš: 30. Mar 2008

Ziņojumi: 2726

Braucu ar: D

Tehniskais alus
Offline
sergis15
20. Aug 2017, 19:30 #3562

Kopš: 05. Apr 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 12125

Braucu ar: pikapu


20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp

tik maz alu dzert nav goda lieta


-----------------
Brīvības iela 117, Rīga.
GIANT/LIV, SCOTT velosipēdi, remonts un aksesuāri.
PM-Lūgums whatsapp vai 28610399
Offline
GirtzB
20. Aug 2017, 19:49 #3563

Kopš: 15. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 22218

Braucu ar: 2x(R6+LSD)

Man savukārt šovasar topā ir Labieša Mežs un Valmiermuižas tumšais.

-----------------
Braukt ir priex.
Tikai R6, S54B32 + 2JZ-GE
Offline
gunars_b
20. Aug 2017, 20:46 #3564

Kopš: 25. May 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 241

Braucu ar: 525d


20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp


Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.
Offline
Dzirnavnieks
20. Aug 2017, 21:00 #3565

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 310

Braucu ar: M57D30


20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp


Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.


Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.
Offline
gunars_b
20. Aug 2017, 21:55 #3566

Kopš: 25. May 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 241

Braucu ar: 525d


20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:

20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp


Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.


Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.

Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.
Offline
Dzirnavnieks
20. Aug 2017, 22:12 #3567

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 310

Braucu ar: M57D30


20 Aug 2017, 21:55:29 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:

20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp


Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.


Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.

Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.


Ar visiem minētajiem veidiem iespējams iegūt kompleksos ogļhidrātus (cukurus), ko raugs neēd. Savukārt konkrētas rauga škirnes nenoraudzē dziļi (angliski tas būs low attenuation), rezultējot augstā beigu blīvumā un tādejādi dodot saldumu.
Offline
gunars_b
20. Aug 2017, 22:24 #3568

Kopš: 25. May 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 241

Braucu ar: 525d


20 Aug 2017, 22:12:13 @Dzirnavnieks rakstīja:

20 Aug 2017, 21:55:29 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:

20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp


Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.


Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.

Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.


Ar visiem minētajiem veidiem iespējams iegūt kompleksos ogļhidrātus (cukurus), ko raugs neēd. Savukārt konkrētas rauga škirnes nenoraudzē dziļi (angliski tas būs low attenuation), rezultējot augstā beigu blīvumā un tādejādi dodot saldumu.

Izklausās brīnišķīgi, taču viņi izmantojot tikai gaišo Vikingmalt iesalu. Tāka, nekādu kompleksu cukuru tur tādos apjomos būt nevar.
Offline
Dzirnavnieks
20. Aug 2017, 22:33 #3569

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 310

Braucu ar: M57D30


20 Aug 2017, 22:24:42 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 22:12:13 @Dzirnavnieks rakstīja:

20 Aug 2017, 21:55:29 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 21:00:00 @Dzirnavnieks rakstīja:

20 Aug 2017, 20:46:31 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 15:08:02 @Regisss rakstīja:
Tad kad man apnīk pudelēs, es paņemu izlejamo... un atkal jau ir
Bet tā kā es dzeru labi ja 1 - 2l (max) nedēļā, tad man neapnīk bieži... bet brengulītis rullē... vienīgais tur cukurs daudz attiecīgi ir garšīgs, iegriež un arī šad tad galva sāp


Ceriet vien, ka brengulī ir cukurs. Raugs to cukuru sen būtu izēdis. Visdrīzāk tur ir likts mākslīgais saldinātājs ko raugi ignorē.


Maltodekstrīns, grauzdēts/karameļu iesals vai specifisks raugs, neiesalēti graudi - tas viss ietekmē beigu blīvumu un līdz ar to arī saldumu.

Nav ne mazāko šaubu, ka katrs no šiem indegrientiem ietekmē beigu blīvumu un garšas īpatnības - tas, patiesībā, ir pašsaprotami. Es runāju par to, ka alū palikušais saldums ir pārāk liels un nezināmu iemeslu dēļ palikušais raugs par to neizrāda absolūti nekādu interesi. Normāli būtu jāturpinās rūgšanas procesiem līdz viss pieejamais cukurs ir pārvērsts alkoholā un CO2 vai arī sasniegts alkohola saturs, kur apstājas rūgšana - šī robeža, parasti, ir virs 5,6% alkohola.


Ar visiem minētajiem veidiem iespējams iegūt kompleksos ogļhidrātus (cukurus), ko raugs neēd. Savukārt konkrētas rauga škirnes nenoraudzē dziļi (angliski tas būs low attenuation), rezultējot augstā beigu blīvumā un tādejādi dodot saldumu.

Izklausās brīnišķīgi, taču viņi izmantojot tikai gaišo Vikingmalt iesalu. Tāka, nekādu kompleksu cukuru tur tādos apjomos būt nevar.


Nu, ja tu zini, ko viņi izmanto, tad tā ir cita lieta. Savādāk tikai tāda spekulācija. Ja nav zināma konkrētā brūža tehnoloģija, es palieku pie vidokļa, ka saldumu iespējams iegt daudzos veidos, neliekot klāt saldinātājus.

P.S. Iesalu viņi iepērk tepat no Latvijas Latrapa

[ Šo ziņu laboja Dzirnavnieks, 20 Aug 2017, 23:09:25 ]

Offline
422167
20. Aug 2017, 22:35 #3570

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem


20 Aug 2017, 15:01:32 @gaazesmird rakstīja:
variet nerakstit neko, man ir pie dirsas juusu viedoklis

Pāķis kas pāķis. Vari neko nerakstīt man pie dirsas tavs viedoklis
Offline
gunars_b
21. Aug 2017, 08:16 #3571

Kopš: 25. May 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 241

Braucu ar: 525d


20 Aug 2017, 22:33:03 @Dzirnavnieks rakstīja:


P.S. Iesalu viņi iepērk tepat no Latvijas Latrapa


Esmu arī to mēģinājis - jāatzīst, ka nebiju sajūsmināts un paliku pie vācu iesaliem. Tāda izteikti pozitīvākā Latrapa īpašība ir zemā cena.
Offline
shmurger
21. Aug 2017, 09:39 #3572

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40

Cik ir pirkts leffe, ciemos ejot, vienmēr kāds pasaka, ka tas tur alus ir skābs un vispār, Latvijas alus ir vislabākais.
Offline
Dzirnavnieks
21. Aug 2017, 11:12 #3573

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 310

Braucu ar: M57D30


21 Aug 2017, 08:16:34 @gunars_b rakstīja:

20 Aug 2017, 22:33:03 @Dzirnavnieks rakstīja:


P.S. Iesalu viņi iepērk tepat no Latvijas Latrapa


Esmu arī to mēģinājis - jāatzīst, ka nebiju sajūsmināts un paliku pie vācu iesaliem. Tāda izteikti pozitīvākā Latrapa īpašība ir zemā cena.


Tantes piturā runā, ka iejavojot vajag pirmo pauzi pie 50 grādiem kādas 15 minūtes un tad celt līdz vajadzīgajai. Pats gan neesmu mēģinājis viņu iesalus.
Offline
422167
19. Sep 2017, 20:50 #3574

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem

lai arī kā mani besītu vecais komunists Ļimončiks, bet Piebalgas IR labs(maita)
Offline
Frostijs
19. Sep 2017, 22:37 #3575

Kopš: 05. Oct 2016

No: Ventspils

Ziņojumi: 634

Braucu ar:

Tērvete tērvetes un Brenguļu tumšais
Offline
DrumB
19. Sep 2017, 22:47 #3576

Kopš: 02. Jul 2009

No: Cēsis

Ziņojumi: 12185

Braucu ar: 325i

Kā mēs zinām, tad labākais ir lētākais, tāpēc izvēle ir skaidra

Offline
Zigmars
19. Sep 2017, 22:54 #3577

Kopš: 07. Mar 2007

Ziņojumi: 446

Braucu ar:

No alus neko nesaprotu, garšo Bauskas tumšais speciālais
Offline
Jurchixx
19. Sep 2017, 22:59 #3578

Kopš: 19. Apr 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 8322

Braucu ar: F32 M Performance, Yamaha R1


19 Sep 2017, 22:54:57 @Zigmars rakstīja:
No alus neko nesaprotu, garšo Bauskas tumšais speciālais


šis ir ļoti labs
Offline
AZ
19. Sep 2017, 23:04 #3579

Kopš: 01. Jan 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2176

Braucu ar: zviedru

man pedejaa laikaa iegarsojies stella alins belgu laikam .

-----------------
nedaudz kaveesos ,buusu riit
Offline
AZ
19. Sep 2017, 23:06 #3580

Kopš: 01. Jan 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2176

Braucu ar: zviedru


19 Sep 2017, 22:47:42 @DrumB rakstīja:
Kā mēs zinām, tad labākais ir lētākais, tāpēc izvēle ir skaidra



nemaz nav leeti , nesen redzeju optima linija 2L pa 35 centi ,sanaak 0,5 pudelite mazaak ka 10 centi

-----------------
nedaudz kaveesos ,buusu riit
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo