Online

Pašreiz BMWPower skatās 178 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
sonx33
18. Jun 2020, 13:22 #821

Kopš: 08. Sep 2008

Ziņojumi: 2090

Braucu ar: 320d

Padalas ar receptem klasiskajai etiķa marinātei cūkgaļai.
Zinu tikai to, ka citrons tur visu sadirš.
Offline
bepino
18. Jun 2020, 14:07 #822

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2207

Braucu ar: Radziņu

Kūpinātie spečuki - ja pēc 6 stundu kūpināšanas vista sanāk tāda sīksta, un pie kaula nedaudz pajēla, tad temperatūra par zemu, jeb ilgāk jākūpina? Temperatūru mēģināju turēt uz 90, bet pārsvarā bija 70 -85
Offline
RR04
18. Jun 2020, 14:19 #823

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3837

Braucu ar: 41


18 Jun 2020, 13:12:35 @SteelRat rakstīja:
Pamēģināju, marināde nebija slikta, bet man ne visai tiesa gan, gaļa patrāpījās ne tā labākā

Bet, iepriekšējo reizi marinēju līdzīgi, tikai peldināju nevis kolā, bet heinz kečupā, tas marinējums man garšoja daudz labāk

Gaļa vainīga, marināde zi best
Offline
Kidd
18. Jun 2020, 14:23 #824

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8304

Braucu ar: 400Zs


18 Jun 2020, 13:22:38 @sonx33 rakstīja:
Padalas ar receptem klasiskajai etiķa marinātei cūkgaļai.
Zinu tikai to, ka citrons tur visu sadirš.


gaļa lielos gabalos, 1/2 litrīgā krūze, apmeram 1/4 ar etikji, pārējais ar ūdeni. pāris sīpoli, pāris buntītes ar kinzu/koriandru. var arī sāli maukt klāt, tas lietas būtību nemainīs. ja baigi gribās, tad var piemaukt rimcītī nopērkamās gatavās garšvielas. laikam tā arī saucas- garšvielas šašlikam. paciņa ap eirīti maksā. es tādu lieku klāt. tur ir visādas paprikas n shit. un pats galvenais- eļļa. es parasti trešdienā marinēju, lai piektdienas vakarā vai sestdienā varētu cept. uz iesmiem mauc cieši kopā. pateicoties tam un eļļai- sanāk riktīgi sulīgs. ja nepārcep, protams.
Offline
Kidd
18. Jun 2020, 14:25 #825

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8304

Braucu ar: 400Zs


18 Jun 2020, 14:07:44 @bepino rakstīja:
Kūpinātie spečuki - ja pēc 6 stundu kūpināšanas vista sanāk tāda sīksta, un pie kaula nedaudz pajēla, tad temperatūra par zemu, jeb ilgāk jākūpina? Temperatūru mēģināju turēt uz 90, bet pārsvarā bija 70 -85


67-75 grādos kūpinot- es kūpinu vistu gandrīz 10 stundas tad ir tāda, ka noņemt no restēm nevar- jūk ārā. bet pēdēja laikā maucu uz +-85-90 grādiem. tad 6-7 stundas. nekas nav ne ciets, ne jēls. kā reiz vakar iemarinēju, lai varētu 7dien kūpināt.
Offline
Arturiks
18. Jun 2020, 14:36 #826

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9233

Braucu ar: 26 & 26 & 11

Ļoti atkarīgs no kūpinātavas, uz 90 grādiem ir pēc 3-4h vista bijusi izmetama.

Pēc tam testēts ar 70 grādiem, tad pēc 3-4h ir cita lieta.
Offline
bepino
18. Jun 2020, 14:43 #827

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2207

Braucu ar: Radziņu

Man kūpinātava ir betona grodā un karstums iet caur ~1m metāla trubu no kurtuves. Cik saprotu, tad tiem, kam uguns apakšā un kūpinās viss uz augšu, iet krietni raitāk
Offline
Kidd
18. Jun 2020, 15:20 #828

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8304

Braucu ar: 400Zs


18 Jun 2020, 14:43:40 @bepino rakstīja:
Man kūpinātava ir betona grodā un karstums iet caur ~1m metāla trubu no kurtuves. Cik saprotu, tad tiem, kam uguns apakšā un kūpinās viss uz augšu, iet krietni raitāk


tas gan ir fakts. man kūpinātava ir 70x70 cm, reste no trubas ir aptuveni 120 cm augstumā, truba ir 2.50 metrīgā.
Offline
Ismails
18. Jun 2020, 15:35 #829

Kopš: 09. Aug 2017

Ziņojumi: 1289

Braucu ar: E46 Touring

Temperatūras un laikus dažādām kūpinātavām nav jēga salīdzināt, katrs arī temperatūru ņem no savas vietas, man kūpinātavā, ja dūmu tur 80/90 grādus, varbūt pēc 10 stundām būtu gatava, nav bijusi pacietība testēt, jo vistas iekšēja temperatura sāk stāties kaut kur pie 55 grādiem, lai iekļautos 6 stundās, beigās laižu dūmu ap 115. Vista nesanāk cepta, man garšo. Par sarkanumu, citreiz ir tā, ka viņam neko nevar izdarīt, vista gatava, bet sarkanums ir.

Nestādos priekšā, kā var dabūt gatavu interneta bieži redzamo variantu vistai, 80/90 grādos 2 stundas.

[ Šo ziņu laboja Ismails, 18 Jun 2020, 21:44:43 ]

Offline
Kidd
18. Jun 2020, 15:39 #830

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8304

Braucu ar: 400Zs


18 Jun 2020, 15:35:15 @Ismails rakstīja:


Nestādos priekšā, kā var dabūt gatavu interneta bieži redzamo variantu vistai, 80/90 grādos 2 stundas.


mierīgi. ja ceptu vistu uzskata par kūpinātu. ja liesma no trubas iet tieši virsū vistai, tad tur daudz un ilgi nevajag.es temperatūru ņemu vispār no augšējā vāka. kas atrodas virs vistas apmēram 20 cm attālumā. bet nu jā, katrai kūpinātavai sava specifika.
Offline
Ismails
18. Jun 2020, 15:44 #831

Kopš: 09. Aug 2017

Ziņojumi: 1289

Braucu ar: E46 Touring


18 Jun 2020, 15:39:57 @Kidd rakstīja:

18 Jun 2020, 15:35:15 @Ismails rakstīja:


Nestādos priekšā, kā var dabūt gatavu interneta bieži redzamo variantu vistai, 80/90 grādos 2 stundas.


mierīgi. ja ceptu vistu uzskata par kūpinātu. ja liesma no trubas iet tieši virsū vistai, tad tur daudz un ilgi nevajag.es temperatūru ņemu vispār no augšējā vāka. kas atrodas virs vistas apmēram 20 cm attālumā. bet nu jā, katrai kūpinātavai sava specifika.

Bet tad neizpildīsies grādu nosacījums, kas minēts receptē.
Offline
markelis
03. Jul 2020, 15:32 #832

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku

juus visi grilleetaaji mirsiet. ne vairaak kaa puskilo nedeeljaa:

https://receptes.tvnet.lv/7009695/kads-ir-vesel...87062.1580720059
Offline
shibernieks
03. Jul 2020, 22:10 #833

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

Tradicionāli atturībnieki, nepīpētāji, veselīgā dzīvesveida piekritēji atmetas pirmie.
Kā var visiem cilvēkiem uzrakstīt vienu gaļas apjomu. 50kg caca un 130kg tēvainis tiek iebāzti vienā maisā.
Offline
Elviss
03. Jul 2020, 22:41 #834

Kopš: 02. May 2006

Ziņojumi: 22635

Braucu ar: VAZ 2101 80'


03 Jul 2020, 15:32:37 @markelis rakstīja:
juus visi grilleetaaji mirsiet. ne vairaak kaa puskilo nedeeljaa:

https://receptes.tvnet.lv/7009695/kads-ir-vesel...87062.1580720059

Nobrīnījos, ka vispār rakstīja, ka drīkst gaļu ēst.
Nu man nedēļas norma ir vienā dienā. Slikti nejūtos

-----------------

RT Translations
Offline
adrenalins
03. Jul 2020, 23:28 #835

Kopš: 04. Nov 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1431

Braucu ar: KIA de-niro

recepte:
1 kg cg kakla karbonādes ar taukumiņu - griežam gabalos lai der uzreiz iesmiem.
Marināde - 350 ml etiķa, 0.5l tomātu pastas 3-4 sīpoli ripās griesti + cukurs 2- 3 karotes un marinādi uzkasējam. Tad lejam virsū gaļai un lai marinējas dienu - droši var arī ilgāk, kam patīk pikantums būs super. Cepot var vēl paliet alu virsū vispār bomba
Offline
shibernieks
03. Jul 2020, 23:43 #836

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

Pag, tos sīpolus ripās pie griestiem jāliek?
Offline
KristsK
04. Jul 2020, 00:00 #837

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2743

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Tas sanāk vairāk kā glāze etiķa uz 1 kg?

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
upis
04. Jul 2020, 00:02 #838

Kopš: 11. Jul 2002

Ziņojumi: 6719

Braucu ar: M2A2


03 Jul 2020, 23:43:03 @shibernieks rakstīja:
Pag, tos sīpolus ripās pie griestiem jāliek?


A ko tu tipa domāji likt pie gaļas

Karoče divi varianti.

1. Kakla karbonāde gabalos, daudzdaudz sīpoli, sāls pipari, visādi zaļumi daudz tipa rozmarīns timiāns hujomajo un citronu un laima sula + sagriezt tos un iekšā, visu samaisīt saspaidīt, pusdiena marinējas un uz oglēm.

2.kakla karbonāde vai filejas gabalos, ābolu vai cits normāls etiķis, ļoti daudz sīpolu, sāls pipari. Dienu marinējas un uz oglēm.

P. S. Cepjot visus sīpolus un zaļumus nafig miskastē, uz iesmiem tīru gaļu

[ Šo ziņu laboja upis, 04 Jul 2020, 00:04:39 ]

Offline
shibernieks
04. Jul 2020, 00:23 #839

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

A, ko tik ilgi to gaļu čakarējiet? Gaļu jāmarinē pāris h pirms liek uz grilla
Offline
janeks7
04. Jul 2020, 00:48 #840

Kopš: 21. Feb 2005

Ziņojumi: 3463

Braucu ar:


04 Jul 2020, 00:23:45 @shibernieks rakstīja:
A, ko tik ilgi to gaļu čakarējiet? Gaļu jāmarinē pāris h pirms liek uz grilla


Ne visi var tikt pie labas gaļas
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo