Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 148 viesi un 6 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » FLEIMS

Tēma: FastFood

AutorsZiņojums
Mizx
15. Oct 2014, 20:45 #661

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6928

Braucu ar:

Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.
Offline
ReG
15. Oct 2014, 20:49 #662

Kopš: 21. Jan 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 1218

Braucu ar: 335d

pofig visu 6dienas agraa ritaa nekas nau gardaags par mc donalds

[ Šo ziņu laboja ReG, 15 Oct 2014, 20:49:49 ]

Offline
shmurger
15. Oct 2014, 20:59 #663

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.
Zviedrijā joprojām tirgo pūdēto siļķi, bet sabiedriskās vietās ēst ir aizliegts ar likumu. Kā pasi zviedri saka - smell of death
Offline
marekovich
15. Oct 2014, 21:02 #664

Kopš: 02. Dec 2012

Ziņojumi: 1005

Braucu ar: Suuuuzuuuukiiii

Arī vienreiz uzrāvos uz šitā, gāju garām, domāju tak jāiet ievērtēt to izdaudzināto gaļu no laukiem un pārējo, kas tur piedāvājas. Drusku nācās pagaidīt, jo laikam viņi tur uz vietas cepa augšā to burgeru un kartupeļus, tas tā kā ok, bet kad atnesa, nu bļin, tā gaļa nemaz pēc gaļas negaršo, un kartupeļi reāli tādi, kā vakar cepti un šodien atsildīti.


15 Oct 2014, 18:58:20 FunnyBoY rakstīja:
Biju 3 reizi streetburger un 3 reizi viilos.

Nemaak vini cept burgerus, pilnigi garam. Merces parastas majonezigas, maize sausa, bezgarsiga un gala vispar ka papirs.

Latvija nav kulturas nedz steikiem nedz burgeriem, tadel tie top kaa no psrs sastavdalam.


Offline
markelis
15. Oct 2014, 21:04 #665

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12998

Braucu ar: eFku


15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.


nekaa skumja tur neredzu. zuudoshs taapeec ka ir labaaki. ne jau no afigenna labas dziives taisiija puudetos prduktus.

mosh skumji ir ka cilveeki negrib dziivot bez elektriibas, iekshdedzes dzineejiem utml. sasodiitaa globalizaacja.
Offline
Mizx
15. Oct 2014, 21:19 #666

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6928

Braucu ar:


15 Oct 2014, 21:04:54 markelis rakstīja:

15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.


nekaa skumja tur neredzu. zuudoshs taapeec ka ir labaaki. ne jau no afigenna labas dziives taisiija puudetos prduktus.

mosh skumji ir ka cilveeki negrib dziivot bez elektriibas, iekshdedzes dzineejiem utml. sasodiitaa globalizaacja.
Neko Tu nezini no vēstures. Tādu pūdēto trusi ēda ne jau zemnieki, bet tā bija augstākās sabiedrības delikatese īpašos pasākumos! Tieši afigena labā dzīve nozīmēja ēst ko tādu! Tas tak uzreiz jāsāk pareizi gatavot t.i. pūdēt no nogalināšanas brīža, ne jau atrada nosprāgušu un cēla galdā — skaidrs, ka visiem būtu slikti no tāda! Sieri tak arī šie ir smalkie, lētie zemniekiem kas pilnīgi cits. Par siera izstrādājumiem pat nerunājot.

[ Šo ziņu laboja Mizx, 15 Oct 2014, 21:20:24 ]

Offline
markelis
15. Oct 2014, 21:23 #667

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12998

Braucu ar: eFku

ieraksti "pūdēts trusis" googlee un paskaties pirmo rezultaatu
Offline
Amakatanav
15. Oct 2014, 21:42 #668

Kopš: 06. Jul 2009

Ziņojumi: 1794

Braucu ar: muti pa ausīm.


15 Oct 2014, 21:19:02 Mizx rakstīja:

15 Oct 2014, 21:04:54 markelis rakstīja:

15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.


nekaa skumja tur neredzu. zuudoshs taapeec ka ir labaaki. ne jau no afigenna labas dziives taisiija puudetos prduktus.

mosh skumji ir ka cilveeki negrib dziivot bez elektriibas, iekshdedzes dzineejiem utml. sasodiitaa globalizaacja.
Neko Tu nezini no vēstures. Tādu pūdēto trusi ēda ne jau zemnieki, bet tā bija augstākās sabiedrības delikatese īpašos pasākumos! Tieši afigena labā dzīve nozīmēja ēst ko tādu! Tas tak uzreiz jāsāk pareizi gatavot t.i. pūdēt no nogalināšanas brīža, ne jau atrada nosprāgušu un cēla galdā — skaidrs, ka visiem būtu slikti no tāda! Sieri tak arī šie ir smalkie, lētie zemniekiem kas pilnīgi cits. Par siera izstrādājumiem pat nerunājot.

aga.. un tikai kungi varēja atļauties čurāt svinību zāles stūrī un kasīt sev kaklu ar spalvu, lai izvemtos un ēstu tālāk...

plebeji ēda 3x dienā un nokārtojās citā telpā...

slikti gan.
Offline
karlsonss
15. Oct 2014, 21:57 #669

Kopš: 02. Feb 2009

No: Jelgava

Ziņojumi: 23038

Braucu ar:

Cilveek miiljais,csaliidzinicdziivesctempucafraak un tagad.... Kam ir laiks tagad burkaas baazt visu, penshiem janu vieniigi...
Offline
Araajz
15. Oct 2014, 22:03 #670

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28447

Braucu ar: E39


15 Oct 2014, 21:07:14 91 rakstīja:
Nez, es esmu bijis tikai Dzirnavu ielas Streetburger ēstuvē un parasti agros rītos - kaut kā nav sanācis dabūt kaut ko negaršīgu

Nu tā arī nekad nav bijis

Streets>>



Offline
Belluuns
15. Oct 2014, 22:04 #671

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9696

Braucu ar: quattro


15 Oct 2014, 21:57:00 karlsonss rakstīja:
Cilveek miiljais,csaliidzinicdziivesctempucafraak un tagad.... Kam ir laiks tagad burkaas baazt visu, penshiem janu vieniigi...

ne jau laika trūkums, mūsdienu zeltenēm pohuj tie konservi
Offline
karlsonss
15. Oct 2014, 22:10 #672

Kopš: 02. Feb 2009

No: Jelgava

Ziņojumi: 23038

Braucu ar:

Aabols ibio gatavo tak, tie kam ir laiks
Offline
Ganzi
15. Oct 2014, 22:29 #673

Kopš: 24. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 1008

Braucu ar:

joprojām nespēju samierināties ar to ka El Charlito vietā uz Ģertrūdes ielas tagad ir tas pretīgais streetburgers, jo el charlito bija viss labākie burgeri.
Offline
Zhix
22. Nov 2014, 21:17 #674

Kopš: 26. May 2011

Ziņojumi: 323

Braucu ar: PSRS motorīti!

Šodien pabūts Salaspilī - Pilsburgerā. Priecīgs bija gan mans vēders, gan maks! Par 5 eiro tika notiesāts Pilsburgera komplekts. Burgers ļoti labs, visas sastāvdaļas svaigas, frī daudz un no īstiem kartupeļiem nevis putras. Biju ļoti izsalcis, bet beigās knapi visu noēdu.
Apmierināts par 99%!
Offline
bezdarbnieks
22. Nov 2014, 22:03 #675

Kopš: 25. Aug 2009

Ziņojumi: 745

Braucu ar: oligarhu deģi..


15 Oct 2014, 22:29:52 Ganzi rakstīja:
joprojām nespēju samierināties ar to ka El Charlito vietā uz Ģertrūdes ielas tagad ir tas pretīgais streetburgers, jo el charlito bija viss labākie burgeri.

*vis
Offline
JAGUAR
22. Nov 2014, 23:22 #676

Kopš: 30. Mar 2008

Ziņojumi: 2726

Braucu ar: D


22 Nov 2014, 21:17:56 Zhix rakstīja:
Šodien pabūts Salaspilī - Pilsburgerā. Priecīgs bija gan mans vēders, gan maks! Par 5 eiro tika notiesāts Pilsburgera komplekts. Burgers ļoti labs, visas sastāvdaļas svaigas, frī daudz un no īstiem kartupeļiem nevis putras. Biju ļoti izsalcis, bet beigās knapi visu noēdu.
Apmierināts par 99%!
[/quote


Kur tas ir?
Offline
mihails71
22. Nov 2014, 23:40 #677

Kopš: 11. Dec 2013

No: Salaspils

Ziņojumi: 266

Braucu ar: GB-3210


22 Nov 2014, 23:22:20 JAGUAR rakstīja:

22 Nov 2014, 21:17:56 Zhix rakstīja:
Šodien pabūts Salaspilī - Pilsburgerā. Priecīgs bija gan mans vēders, gan maks! Par 5 eiro tika notiesāts Pilsburgera komplekts. Burgers ļoti labs, visas sastāvdaļas svaigas, frī daudz un no īstiem kartupeļiem nevis putras. Biju ļoti izsalcis, bet beigās knapi visu noēdu.
Apmierināts par 99%!
[/quote


Kur tas ir?

Ļoti labi burgeri, tur kur tagad ir lielais tirgus aka vecais iki
Offline
Zhix
23. Nov 2014, 00:23 #678

Kopš: 26. May 2011

Ziņojumi: 323

Braucu ar: PSRS motorīti!


22 Nov 2014, 23:40:59 mihails71 rakstīja:

22 Nov 2014, 23:22:20 JAGUAR rakstīja:

22 Nov 2014, 21:17:56 Zhix rakstīja:
Šodien pabūts Salaspilī - Pilsburgerā. Priecīgs bija gan mans vēders, gan maks! Par 5 eiro tika notiesāts Pilsburgera komplekts. Burgers ļoti labs, visas sastāvdaļas svaigas, frī daudz un no īstiem kartupeļiem nevis putras. Biju ļoti izsalcis, bet beigās knapi visu noēdu.
Apmierināts par 99%!
[/quote


Kur tas ir?

Ļoti labi burgeri, tur kur tagad ir lielais tirgus aka vecais iki


https://www.facebook.com/Burgerpils

Salaspils, Rīgas iela 1

[ Šo ziņu laboja Zhix, 23 Nov 2014, 00:26:52 ]

Offline
detonators
23. Nov 2014, 01:00 #679

Kopš: 22. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 1331

Braucu ar: 335i

Burgeru faniem iesaku notestēt iestādījumu Stokholmā - Flippin Burger Labs, un vēsturiski ne tik sens, stāsts apakšā. Svaiga gaļa no konkrētas saimniecības un maize no konkrēta piegādātāja. Pēc BurgerGuide vērtējuma 9.5+. Biju, patika, būs iespēja, iešu vēl.
Offline
Arsmens
15. Dec 2014, 15:25 #680

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Bljēē vēl šitie te trūka... šitie pseidopārtiku fēstfūdi reāli izžmieguši normālas ēstuves. Aiz vien mazāk vietu, kur aiziet centrā sakarīgu ēdienu iehavāt.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, CP17, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4