Online
Pašreiz BMWPower skatās 53 viesi un 6 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
TRON | |  Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
| Viss ir pavisam vienkārši 
1) nopērc veikalā gatavo šašlika garšvielu (var arī jebkuru gaļas, pēc izvēles) - paciņu, divas,
2) sīpolus - labi daudz!, bet pēc izvēles...
3) etiķis, ne tas lētākais - kāds ābolu, vīnogu, pievienojam pēc izjūtas,
4) visu šo kopā kārtīgi saspaidam, pēc 4-6 stundām atkārtojam,
5) gatavs! 
Sāli, cukuru nevajag likt! 
Tas pa manam sabojās tikai visu 
Tomātu mērcēs, garšvielās šo lietu jau tāpat ir gana...
Man sanāk gardi  | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
| Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk 
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums  | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:40:30 shmurger rakstīja:
Tapec saslikam janem karbonade 
Es teiktu, ka tieši KAKLA karbonāde. Parastā būs dikti sausa. | Offline | | |
radiaators | |  Kopš: 15. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3687
Braucu ar: F11 525d
|
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk 
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums 
Tu kā jūrmalnieks nopērc šašliku Kauguru Rimi - tad redzēsi cik traki var visu sabojāt
| Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4405
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:37:24 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 12:34:37 Asch rakstīja:
Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi.
Viņi bieži vien vispār nemarinē.
"Klasiskā" - tas ir mūsu izpratnē un nostaļģijā par padomju laiku šašliku 
Tiesi ta. Ja kadreiz ir gadijies est kada gruzina taisitu sasliku, tad protams pec tam etikudeni izpeldinatu cuku vairs isti negribesies. Kaut gan uz garsu var but dazadi, citiem tiesi vajag etikiti un parastas uz garsvielam balstitas galas vairs neiet pie dusas.
Starpcitu ta recepte, ko piedava radiaators ari ir loti ok. | Offline | | |
shmurger | |  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12778
Braucu ar: xc40
|
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk 
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums 
tapat visu garsu ar ketcupu saboja .tas tapat ka labu single malt viskiju år cocacola sajaukt.[ Šo ziņu laboja shmurger, 06 Aug 2015, 12:45:50 ] | Offline | | |
TRON | |  Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
|
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt? 
Priekš kam? 
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...). | Offline | | |
radiaators | |  Kopš: 15. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3687
Braucu ar: F11 525d
|
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt? 
Tā ella degs uz uguns un gala būs no ārpuses oglē, bet iekšpusē nedacepta... | Offline | | |
|
TRON | |  Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
|
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk 
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums 
Tieši tā!
Nu... ja galīgi Che savā dzīvē nav nekad neko marinējusi never, never.
Tad iespējams tikai 2-ās lietās nokļūdīties:
1) etiķa par daudz/vai par maz,
2) garšvielu par daudz/vai par maz.[ Šo ziņu laboja TRON, 06 Aug 2015, 12:48:26 ] | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:44:03 radiaators rakstīja:
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk 
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums 
Tu kā jūrmalnieks nopērc šašliku Kauguru Rimi - tad redzēsi cik traki var visu sabojāt
Es tur esmu pircis tikai vistas šķiņku šašliku - tas nebija slikts, es gan pieliku vēl klāt mazliet adžiku, lai būtu mazliet asāk. | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10337
Braucu ar: sporta variantu
|
06 Aug 2015, 12:27:30 Che rakstīja:
A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt 
Ir arī tā darīts. Tad es lēju mazāk etiķa Olīveļļu es liktu klāt neilgi pirms cepšanas, pašam šķiet, ka ja piegāž uzreiz, tad sliktāk samarinēsies  | Offline | | |
shmurger | |  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12778
Braucu ar: xc40
| Ar olivellu galu parasti apsmere pirms cepsanas. Panem skeli galas, ar kaulu, apsmere ar olivellu,uzber garsvielas, patur nedaudz bloda, liek uz grilla, cep un eed, nevajag nekadu marinadi. | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10337
Braucu ar: sporta variantu
| Es gan nezinu kā tos filtrus mainīt  | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10337
Braucu ar: sporta variantu
| Galvenais nosacījums - marinādei ir jābūt garšīgai!!! | Offline | | |
TRON | |  Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
| 
Būs izstrādāta unikāli universāla Poweristu recepte beigās  [ Šo ziņu laboja TRON, 06 Aug 2015, 12:55:57 ] | Offline | | |
shmurger | |  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12778
Braucu ar: xc40
|
06 Aug 2015, 12:54:27 VMR rakstīja:
Galvenais nosacījums - marinādei ir jābūt garšīgai!!!
..rokas pec ellas filtra mainás var nemazgat, gala visu nonem,vajag tik citigak pamicit. | Offline | | |
|
bmw540 | |  Kopš: 24. Jun 2013
Ziņojumi: 254
Braucu ar: SCOTT
| Foto recepte
Nu sastāvdaļas visas ir bildēs, bet tas bija tāds expermentāls variantrs. Katrā ziņā vajag vairāk sīpolu, jo pietrūka asuma. Vēl tur klāt ir 0.5 kg tomātu. Stāvēja ledusskapī diennakti. Bija mīksts bez visa etiķa. Nākamreiz asumam piešautu vairāk Kaijēnas piparus. | Offline | | |
volceens | |  Kopš: 07. Oct 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 274
Braucu ar: tavu divriteni
| ātri un vienkārši, var iemest kefirā un sīpolos, cik kg gaļas, tik sīpoli, tam visam pāri kefīru, garšvielas tieši pirms cepšanas. Pēc 24h marinēšanās visi atzina par labu esam  | Offline | | |
kkas | |  Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9842
Braucu ar: Alfu
| uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu 
| Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22671
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu 
Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts  | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|