Online

Pašreiz BMWPower skatās 142 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
ilmars4998
19. Feb 2015, 22:27 #2901

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1469

Braucu ar: XY-28


19 Feb 2015, 22:01:01 Laoshi rakstīja:

19 Feb 2015, 21:54:14 ilmars4998 rakstīja:
Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo


Ļoti labi, tad neturi sveci zem pūra, kura ir tā "labā" rūpnīca. Latvijā nav tik daudz miežu, lai visi diedzētu iesalu, sāksim jau ar to. Btw, šur tur premium alus tiešām raudzē, bet tie ir mazās partijās.

Vēl kas - pastāsti, kā tas ir iespējams, ka vienas šķirnes alus ir vienāds gadiem, lai gan jābūt garšās atšķirībai dažādiem raudzējumiem. Pastāsti arī, kā rūpnīca uz Jāņiem un vasaru "palaiž ražošanas procesu uz pilnu jaudu" un kāpēc tajā periodā daudz ali garšo pēc spirta un nenormāli lomī otrā dienā.

Kāpēc izlejamie mazo brūķu ali garšo savādāk katru nedēļu?


Pārsvarā alu brūvē no iesala.
No miežiem taisa mazāk, cēsīm tas ir miezītis stiprais un miezis gaišais.
No griķiem arī alus top, kā piemērs griķu nefiltrētais.
nekādas garšas atšķirībai nav jābūt starp dažādiem brūvējumiem, ja tiek iets pēc vienas un tās pašas receptes.
rūpnīcas savu sezonu uz pilnu jaudu, jau sāk februārī/martā, ja esi iegrābies uz kādu stipro bamsli vasarā, tas jau cits stāsts, katram sajutas nakošajā dienā, ir individuāli.

pēc idejas vienas šķirnes alum, katru nedēlju garšā atšķirties nevajadzētu. tad tev individuāli jāzvana/jāraksta, uz karu brūzi kapēc tā.
Offline
Belluuns
19. Feb 2015, 22:49 #2902

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9696

Braucu ar: quattro

kā izskaidrot ka no aldara jebaļņiks šķeļas uz pusēm pēc vienas pudeles bet tērvetes, bauskas, užavas utt nekas tāds nav
Offline
Belluuns
19. Feb 2015, 22:51 #2903

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9696

Braucu ar: quattro

tāda nojauta bij
Offline
Mizx
19. Feb 2015, 22:57 #2904

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6928

Braucu ar:


19 Feb 2015, 22:49:07 Belluuns rakstīja:
kā izskaidrot ka no aldara jebaļņiks šķeļas uz pusēm pēc vienas pudeles bet tērvetes, bauskas, užavas utt nekas tāds nav
Pašiedvesma, jo Užava tagad pēc tām pašām intensīvajām tehnoloģijām strādā kā Aldaris. Kad dibināja, tad mazā ražotne bija OK, tagad ķer muļķus uz veco nosaukumu,
Offline
Belluuns
19. Feb 2015, 23:00 #2905

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9696

Braucu ar: quattro

es nezinu kas ko un kā ražo, es tik zinu ka izdzerot pusi aldara gaišo, katls sāk pulsēt, bet no citiem tā nav. kaut kas tomēr atšķiras
Offline
dzosua
19. Feb 2015, 23:14 #2906

Kopš: 31. Aug 2005

Ziņojumi: 5368

Braucu ar: RAM 1500 Sport

Latraps visu LV apjomu nav spejiga apgadat.

Leishu iesalnicas nopirka somi, un tagad iet zem somu brenda.
Offline
Mizx
19. Feb 2015, 23:19 #2907

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6928

Braucu ar:

Vēl jau Kok & Co / Ilgazeem ražo iesalu, tikai laikam nepaliek daudz ko tirgot citiem, paši visu patērē.
Offline
ralfiks
19. Feb 2015, 23:23 #2908

Kopš: 01. Sep 2013

No: Daugavpils

Ziņojumi: 3154

Braucu ar: MB;f15;LC

Patiesībā,kā te iepriekš viens lietotājs teica,viss ir ļoti individuāli.Neskaitāmi faktori..gan paša garšas izjūtas subjektīvās,gan organisma fizioloģiskās īpašības,gan viss pārējais....Tā pateikt,šis ir super,tas ir nelietojams..nu,nezinu....
Offline
cipargalva
23. Feb 2015, 22:04 #2909

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6694

Braucu ar: quattro

Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!
Offline
Asch
23. Feb 2015, 22:08 #2910

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4398

Braucu ar:

Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti
Offline
kkas
23. Feb 2015, 22:39 #2911

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9797

Braucu ar: Alfu

visi tādi alus guru. vot kas tāds īpašs ir nefiltrētajā alū? papildus peļņa alus darītājiem. pēc idejas nefiltrētajam būtu jābūt lētam, jo nav izmaksu par filtrēšanu. tā vietā tiek pasniegts pa dārgo kā kkas baigi vow.
Offline
422167
23. Feb 2015, 22:41 #2912

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem


19 Feb 2015, 21:30:16 Laoshi rakstīja:

19 Feb 2015, 21:21:21 ilmars4998 rakstīja:
Gandrīz visi ali, kurus var nopirkt Rimi/Mahimā, ir pulveri. Latvijā nav tādas rūpnīcas kapacitātes, lai raudzētu ciktur mēnešus un tad apgādātu visus lielveikalus ar kubiem alus.




ja neesi par to parliecināts, tad labāk neraksti



Varbūt Tu esi arī pārliecināts, ka visi Latvijā ražotie eko produkti ir no eko saimniecībām ieej mahimā un saskaiti jebkuru alu, saskaiti LV mahimas kopā un padomā, cik kubu tas ir katru dienu. Tad saskaiti rimi, mego, hujego un visu pārējo. Tad aizbrauc uz Užavu padomā vēlreiz, vai tas ir iespējams. Nu tas derēs, ja Tu spēj skaitīt un abstrahēties.

Bet ok, tici tālāk, ka Valmiermuižu brūvē veci bārdaini zemnieki, kuri paši diedzē iesalu, to visu samaļ, liek mucās, piemet tā uz garšu klāt apiņus vai ko tik nē un raudzē bez cukura, kamēr izšauj tapu.

Sitas baigi labs. Tie resnie veseliigie zemnieki kad dara aldara zelta veel arii dzied nepaartraukti taapat kaa Lido pavaari
A par to pulveri man tomeer liekaas dirsana ja taa buutu kaads nebuutu notureejies un tirgotu bodee blakus skiistenei kafijai un sausajiem kiiseliem(un tauta pirktu arii). Bet liidz sim alus pulveris nav nopeerkams. Znacit neeksistee visticamaak tomeer
Offline
dzosua
23. Feb 2015, 22:43 #2913

Kopš: 31. Aug 2005

Ziņojumi: 5368

Braucu ar: RAM 1500 Sport

Brīnums, ka vēl kāds bamšļa speciālists nav iekomentējis, ka stipros alus jau nu tochna ar spirtu šķaida
Offline
ilmars4998
23. Feb 2015, 22:49 #2914

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1469

Braucu ar: XY-28


23 Feb 2015, 22:39:31 kkas rakstīja:
visi tādi alus guru. vot kas tāds īpašs ir nefiltrētajā alū? papildus peļņa alus darītājiem. pēc idejas nefiltrētajam būtu jābūt lētam, jo nav izmaksu par filtrēšanu. tā vietā tiek pasniegts pa dārgo kā kkas baigi vow.

Pec idejas taa arii butu jabuut. Nefiltretais dargaks jo isaks terminsh. Tu vispar zini cik tiek atgriesta atpakalj produkcija? Izdevumi ta kaut kaa janosedz...
Offline
Asch
23. Feb 2015, 22:50 #2915

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4398

Braucu ar:

Viens no iemesliem, kadel visi censhas dabut garu deriguma terminu ir kapacitates jautajums, ko te kads mineja. Ja tu gribi musu isaja vasaras perioda gut pelnu, tev jabut noliktavam pilnam jau laikus, jo taja bridi, kad alus paterins aiziet augsha un tu tikai sac bruvet, tu esi pakalaa. Savukart buvet mega lielu bruzi ir ekonomiski nepamatoti.
Loti labi var redzet kvalitates izmainas "karstajos" menesos, ipasi mazajiem bruzhiem, kad ipashniekiem dibens deg un tehnologam liek noraut raudzeshanu pirms tam nabaga 28 dienam, kas ta jau ir minimums. Nu un parejie fokusi ar pienskabes pievienoshanu utt vispar bez komentiem. Bizness saproties
Offline
422167
23. Feb 2015, 22:51 #2916

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem

Nu ja tur nav spirta(kaut suudiiga) tad tas ir veerteejams kaa tiiraakais uzmetiens. Ja es peerku to suudu tad vismaz kaut nedaudz spirta sagaidu par savu naudu. Vai kas cits tur bliez pa smadzeni?(cik esmu cienaats garsa pretiiga bet efekts toc ir jaudiigs cepuri nost )
Tas par bamsliem

[ Šo ziņu laboja 422167, 23 Feb 2015, 22:53:17 ]

Offline
ilmars4998
23. Feb 2015, 22:51 #2917

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1469

Braucu ar: XY-28


23 Feb 2015, 22:43:59 dzosua rakstīja:
Brīnums, ka vēl kāds bamšļa speciālists nav iekomentējis, ka stipros alus jau nu tochna ar spirtu šķaida

Un vel citas basnjas, kaa piemeram rūktumam pievieno žulti
Offline
ilmars4998
23. Feb 2015, 22:57 #2918

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1469

Braucu ar: XY-28

Karoche, tiem kuriem nav sajegas kas notiek brūžos, varat nepataisiit sevi par lohiem un neposteet
Offline
Papakarlo
23. Feb 2015, 23:18 #2919

Kopš: 26. Mar 2010

No: Varakļāni

Ziņojumi: 3111

Braucu ar: vecu bmw, besī biezie

Mola ziemnieku sētā paņēmu Brenguli 1l bamslī, pus pudele gaišais, pus pudele tumšais, man garšo
Tik kāpec Brengulis puto tik švaki? tā kā atšālējies aliņš

[ Šo ziņu laboja Papakarlo, 23 Feb 2015, 23:18:49 ]

Offline
kurbuls
23. Feb 2015, 23:25 #2920

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


23 Feb 2015, 23:18:28 Papakarlo rakstīja:
Mola ziemnieku sētā paņēmu Brenguli 1l bamslī, pus pudele gaišais, pus pudele tumšais, man garšo
Tik kāpec Brengulis puto tik švaki? tā kā atšālējies aliņš

Papildus negāzē ar CO2.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo