| 
Online
Pašreiz BMWPower skatās 538 viesi un 10 reģistrēti lietotāji. | 
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
| 
| Autors | Ziņojums | 
|---|
 | matrixxxx |  |  |  Kopš: 29. Apr 2005 No: Rīga Ziņojumi: 8446 Braucu ar: 106 zirgiem | Nedeelja laika liidz festam. 
 Dodiet labaakaas/jaunaakaas sasliku receptes.
 Kautkad marineeju laikam oliiveljaa (vai kefiiraa, hvz), cik nu atceros bija baigi OK.
 Tas par cuukgalju.
 
 Gribas paproveet jeera shashliku. Kur pirkt galju un kaa marineet ?
 
 Gatavos un marineetos saslikus negribas pirkt.
 
 PS., ja nemaldos, tad Rakaros (pagaajusho reizi) Laoshi ceptais shashljiks bija vienkaarshi ideaals, miiksts utt.
 Laoshi, koljiijies
  |  |  Offline |  |  |  |  | matrixxxx |  |  |  Kopš: 29. Apr 2005 No: Rīga Ziņojumi: 8446 Braucu ar: 106 zirgiem | 07 Jun 2013, 18:23:05 Kristi rakstīja:
 Jēra šašļiķam, lai nebūtu tās dīvainās smaržas un piegaršas pirms gaļas marinēšanas jāpastāv pienā, maksimums 8 stundas.
 Vairāk  ar receptēm nevaru palīdzēt, jo varu pateikt ko lieku sašļikiem (vistas, cūkgaļas), bet nevaru pateikt gramus, jo daru  to pēc garšas
    
 Nja, pa cik pats marineeju sashliku max reizi gadaa, tad man taas receptes neturas galvaa.
 
 Vai nebija taa, ka ar pienu/kefiiru bija jaauzmanaas, jo drusku pa ilgu pameerceejoties, taa galja palika "sliktaa" kraasaa un ne paaraak eedama ?
 
 PPS., varbuut kaadam ir veelme samarineet galju un par to sanjemt naudu ?
 Par naudu domaaju, Juusu galja, Juusu marineejums, bet no manis izejmateriaalu izmaksas + darbs ?Ls par kilogramu ?
 Domaaju, ka ne man vieniigajam vareetu buut interesants shaads piedaavaajums.
 |  |  Offline |  |  |  |  | matrixxxx |  |  |  Kopš: 29. Apr 2005 No: Rīga Ziņojumi: 8446 Braucu ar: 106 zirgiem | Tikko iedomaajos. Poweraa kaads tirgojaas ar alkshnja malku.
 Vareetu kaadu kvantumu aizvest uz Rakariem un pa maisiem notirgot. Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
 Pirceeji domaajams, ka buutu pietiekami.
 
 ZB taa oglju smaka.
 |  |  Offline |  |  |  |  | krist4ps |  |  |  Kopš: 04. Jul 2011 Ziņojumi: 342 Braucu ar: Lexus | Vistas filejai labākais variants kas ir sanācis: sagriež gabalos, aplej ar olīveļļu, iespiež ķiploku + SantaMaria vistas garšviela (tieši Santa Maria)+ sāls+ asumam kajēnas pipari. Sanāk vienkārši ideāli. 
 Cūku parasti taisīju ar kefīru+sīpoliem+citronu+malti melnie pipari, bet max uz 10h turēju marinādē, sāli ~ 2 stundas pirms cepšanas.
 |  |  Offline |  |  |  |  | Onufrijs |  |  | Kopš: 03. Sep 2010 Ziņojumi: 590 Braucu ar: Scott | 07 Jun 2013, 18:35:01 matrixxxx rakstīja:
 Tikko iedomaajos.
 Poweraa kaads tirgojaas ar alkshnja malku.
 Vareetu kaadu kvantumu aizvest uz Rakariem un pa maisiem notirgot. Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
 Pirceeji domaajams, ka buutu pietiekami.
 
 ZB taa oglju smaka.
 
 Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
 Šitā darvu saēdīsies
  |  |  Offline |  |  |  |  | janeks7  |  |  |  Kopš: 21. Feb 2005 Ziņojumi: 3529 Braucu ar:  | 07 Jun 2013, 18:45:56 Onufrijs rakstīja:
 
 07 Jun 2013, 18:35:01 matrixxxx rakstīja:
 Tikko iedomaajos.
 Poweraa kaads tirgojaas ar alkshnja malku.
 Vareetu kaadu kvantumu aizvest uz Rakariem un pa maisiem notirgot. Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
 Pirceeji domaajams, ka buutu pietiekami.
 
 ZB taa oglju smaka.
 
 Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
 Šitā darvu saēdīsies
  
 
 Alkšņa malkā nav darvas
  |  |  Offline |  |  |  |  | Laoshi |  |  |  Kopš: 01. Aug 2009 No: Rīga Ziņojumi: 17948 Braucu ar:  | 07 Jun 2013, 18:45:33 Kristi rakstīja:
 
 07 Jun 2013, 18:32:14 matrixxxx rakstīja:
 
 07 Jun 2013, 18:23:05 Kristi rakstīja:
 Jēra šašļiķam, lai nebūtu tās dīvainās smaržas un piegaršas pirms gaļas marinēšanas jāpastāv pienā, maksimums 8 stundas.
 Vairāk  ar receptēm nevaru palīdzēt, jo varu pateikt ko lieku sašļikiem (vistas, cūkgaļas), bet nevaru pateikt gramus, jo daru  to pēc garšas
    
 Nja, pa cik pats marineeju sashliku max reizi gadaa, tad man taas receptes neturas galvaa.
 
 Vai nebija taa, ka ar pienu/kefiiru bija jaauzmanaas, jo drusku pa ilgu pameerceejoties, taa galja palika "sliktaa" kraasaa un ne paaraak eedama ?
 
 PPS., varbuut kaadam ir veelme samarineet galju un par to sanjemt naudu ?
 Par naudu domaaju, Juusu galja, Juusu marineejums, bet no manis izejmateriaalu izmaksas + darbs ?Ls par kilogramu ?
 Domaaju, ka ne man vieniigajam vareetu buut interesants shaads piedaavaajums.
 
 
 Pirmo reiz  dzirdu  tādu joku. Par pienu man viens jūrnieks izstāstīja kā marinē saviem lux klientiem jēra gaļu.
 Es parasti taisu, kefīrā  vistiņas (kefīrs, citrona sula, tomātu mērce, majonēze, sīpoli , pēc garšas sāls un cukurs, pipari) un cūkgaļu  esences marinādē (ūdens, sīpoli, esence (man pa blatu robs, kur  dabūju), pipari, sāls un cukurs pēc garšas. Ļoti garšīgi sanāk. Iemarinēju kaut kur dienu vai 2 dienas iepriekš un viss baigi labi
  
 PS. Vista  sanāk  tik maiga un sulīga....
  to pašu var darīt ar  cūkgaļu  
 
 žetons Kristi, šī sieviete māk taisīt gaļu
  |  |  Offline |  |  |  |  | Janchux_g |  |  | Kopš: 24. Nov 2003 Ziņojumi: 628 Braucu ar: X5 4.6is | Man šķiet, ka jūs te jaucat divas lietas. Gaļas cepšanu uz oglēm un gaļas žāvēšanu speciālās žāvētavās. 
 Mangaļos, grillos un ugunskurā gaļu cep/grillē uz oglēm. Lai dabūtu ogles vajag pēc iespējas sausāku malku. Tikai tā jūs dabūsiet ogles, kas izdala pietiekamu karstumu, lai kautko izceptu. No personīgās pieredzes nav nekas labāks par 2us gadus malkas šķūni noturētu osi.
 
 Ar mitru alksni gaļu žāvē un tieši kā jūs minējāt - ar dūmiem. Bet lai to visu norealizētu ir nepieciešama žavētava/piklava (kā nu kurš sauc). Derēs arī pārvietojamās, kur gaļa netiek turēta tieši virs malkas, bet gan nost un tiek izžāvēta ar dūmiem kas rodas no mitras alkšņa malkas kurināšanas un no karstuma, kurš no kurtuves tiek izvadīts kopā ar dūmiem.
 Mēģinot mangalī/grillā kurināt slapju alksni, jūs neko citu kā pilnas acis ar dūmiem nedabūsiet un nevarot sagaidīt ka tas alksnis sāks dot siltumu, visticamākais arī tiešajā liesmā to gaļu sadedzināsiet.
 |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | Araajz  |  |  |  Kopš: 30. Aug 2008 No: Rīga Ziņojumi: 28517 Braucu ar: E39 | šašļiki gan tev  |  |  Offline |  |  |  |  | Harcix  |  |  |  Kopš: 16. May 2002 No: Valmiera Ziņojumi: 7814 Braucu ar: V10 | vistu spaarnini garshiigi sanaak marineejot kolaa. Var jaukt/atseviski dazaadaas proporcijaas shiis sastaavdalas: Kola, majoneeze, sojas meerce. Man garsho 
 -----------------
 www.bmwpowerty.lv
 
 |  |  Offline |  |  |  |  | AVI  |  |  |  Kopš: 09. Dec 2004 No: Rīga Ziņojumi: 10233 Braucu ar: Air baltic | Kūpinātava  
 
 -----------------
 Omega-3 Omega-6 best performance
 RomboutsUNMalongo kafija
 PM
 |  |  Offline |  |  |  |  | zhuupa |  |  |  Kopš: 28. Sep 2010 No: Viļāni Ziņojumi: 2296 Braucu ar: Fiat Multipla | 07 Jun 2013, 19:49:02 Kristi rakstīja:
 Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm
   
 Muļķības, ja nemāk cept un cep uz liesmas, tad jā, sveķiem ir nozīme, bet, ja iemanās cept normāli uz izdedzinātas malka, kad ogles (krieviski osideļi, latviski, laikam būs, paliek sirmas no malām), tad ir pilnīgi vienalga, vai lapenis vai skujenis.
 epte, tak ir atšķirība no kūpināšanas un cepšanas uz oglēm.
 |  |  Offline |  |  |  |  | S_2 |  |  | Kopš: 16. Nov 2005 Ziņojumi: 666 Braucu ar: Audi | 09 Aug 2013, 12:00:00 zhuupa rakstīja:
 
 07 Jun 2013, 19:49:02 Kristi rakstīja:
 Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm
   
 Muļķības, ja nemāk cept un cep uz liesmas, tad jā, sveķiem ir nozīme, bet, ja iemanās cept normāli uz izdedzinātas malka, kad ogles (krieviski osideļi, latviski, laikam būs, paliek sirmas no malām), tad ir pilnīgi vienalga, vai lapenis vai skujenis.
 epte, tak ir atšķirība no kūpināšanas un cepšanas uz oglēm.
 
 
 tieši tā, pieredze rāda, ka būtībā vienalga, kāds koks tiek izmantots oglēm. Svarīgāk ir nodrošināt pareizo karstumu pareizajā ilgumā, ko panāk ar pareizu ogļu gatavības kondīciju, pareizu ogļu slāņa biezumu un laukumu, un cepamā objekta augstumu virs oglēm.
 "Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums
  , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus |  |  Offline |  |  |  |  | zhuupa |  |  |  Kopš: 28. Sep 2010 No: Viļāni Ziņojumi: 2296 Braucu ar: Fiat Multipla | Tieši tā, laikam jau palikusi kaut kāda leģenda no zivju KŪPINĀŠANAS. Nez, cilvēks veikalā, kad pērk kokogles, ar prasa, "Dodiet man tās, kas no alkšņa!"
  |  |  Offline |  |  |  |  | zulus |  |  |  Kopš: 18. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 3341 Braucu ar:  | + par "sirmo malku". Kā arī fascinē visi daiļdirsēji un "šašliku speciālisti", kas cep šašliku restēs. Labs šasliks sanāk TIKAI uz iesma un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt  P.S - kā vispār var klausīties cilvēkā, kurš šašliku spēj nosaukt par šasĻiku
  [ Šo ziņu laboja zulus, 09 Aug 2013, 12:19:55 ] |  |  Offline |  |  |  |  | zulus |  |  |  Kopš: 18. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 3341 Braucu ar:  | ja aizgāja runa par cepšanām utt. varbūt kāds var padalīties zīmējumos/pieredzē, kā uzmūrēt kaut ko līdzīgu ŠIM ? |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | S_2 |  |  | Kopš: 16. Nov 2005 Ziņojumi: 666 Braucu ar: Audi | 09 Aug 2013, 12:18:13 zulus rakstīja:
 + par "sirmo malku". Kā arī fascinē visi daiļdirsēji un "šašliku speciālisti", kas cep šašliku restēs. Labs šasliks sanāk TIKAI uz iesma un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt
  
 
 tika izvests eksperiments, blakus cepts šašļiks uz iesma un restēs
  Salīdzinot rezultātu, produkts no restēm tuvojās "sabojātai gaļai"... 
 
 09 Aug 2013, 12:16:15 zhuupa rakstīja:
 Tieši tā, laikam jau palikusi kaut kāda leģenda no zivju KŪPINĀŠANAS.
 Nez, cilvēks veikalā, kad pērk kokogles, ar prasa, "Dodiet man tās, kas no alkšņa!"
  
 
 "veikala ogļu" kvalitātei arī ir nozīme, tur svarīgākais ir ogļu izmērs, no kā atkarīgā ātrāka/lēnāka ogļu gatavība, īsāks/garāks pareizās temperatūras noturēšanas ilgums un vēl dažas nianses
  . Diemžēl jāsaka, ka visas vietējā ražojuma ogles šajā ziņā ir pilnīgs brāķis, vislabākā ir skandināvu produkcija |  |  Offline |  |  |  |  | zulus |  |  |  Kopš: 18. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 3341 Braucu ar:  | Padaloties pieredzē par oglēm - pagaidām vislabākās, ko nācies provēt ir tādas kā tabletēs saspiestas (ripās) - iedegas gan salīdzinoši ilgi, bet deg ĻOTI ilgi un uztur augstu temperatūru! |  |  Offline |  |  |  |  | Puuchuks  |  |  |  Kopš: 03. Jul 2002 No: Rīga Ziņojumi: 24359 Braucu ar: BMW | 09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
 "Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums
  , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus 
 lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks
    |  |  Offline |  |  |  |  | zulus |  |  |  Kopš: 18. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 3341 Braucu ar:  | 09 Aug 2013, 13:49:14 Puuchuks rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
 "Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums
  , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus 
 lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks
    
 Te vairāk, Puuchuks, uzsvars ganjau bija uz bērza malku kā tādu,kas tomēr degot "izdala" specifiskus dūmus - bērza sveķi. Bet izdedzinot kārtīgi - da kaut priedi vai egli, kad visi tie blakusprodukti ir prom, var cept arī uz tādām oglēm!
 |  |  Offline |  |  |  |  | 
 Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, R_BERGS, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo |