Online
Pašreiz BMWPower skatās 180 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdienu receptes...
Autors | Ziņojums |
Fashion  | | Kopš: 06. Jun 2007
Ziņojumi: 15052
Braucu ar:
| Yolo!!! | Offline | | |
Fashion  | | Kopš: 06. Jun 2007
Ziņojumi: 15052
Braucu ar:
| Tur huiņa, priekš mīzējiem u tiem kas nerij gaļinu | Offline | | |
Arsmens | |  Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22718
Braucu ar: RVR
| Ja cep veselu zosi, tad var salikt iekšā sautētus kāpostus - gan putns nebūs tik sauss, gan kāposti būs garšīgi ar zoss taukiem.
Zinu, ka mēdz likt arī ābolus un vēl kaut ko, bet to pats neesmu mēģinājis. | Offline | | |
kexxx | |  Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 13098
Braucu ar:
| Sagriezt gabaliņos, salikt burkās un autoklāvā iekšā. Var vēl grūbas/pelēkos zirņus klāt piešaut.
Ēst vēlams pa taisno no burkas, uzdzerot kandžu  | Offline | | |
kexxx | |  Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 13098
Braucu ar:
|
22 Feb 2017, 14:45:38 @Che rakstīja:
22 Feb 2017, 14:41:28 @cufiks rakstīja:
Nu piemēram ēdiens, kas Tev vislabāk garšo, kotletes, cepeši apnikuši
Ir mežacūka, alnis
Vairāk par gaļu, sirds un mēlīšu salāti jau noēsti, aknas negribu, soļanka ar uzvārīta

Aizved pārstrādā to gaļu desās
Un visticamāk saņemsi atpakaļ no vecas pussprāgušas govs gatavotu, pārsālītu un pārpiparotu draņķi... Pārbaudīts...  | Offline | | |
JankyLV | |  Kopš: 23. Jul 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 3154
Braucu ar: imperialblau
| Vajag atrast normālu gaļas pārstrādātāju  | Offline | | |
JankyLV | |  Kopš: 23. Jul 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 3154
Braucu ar: imperialblau
| Meža gaļas konservi vienmēr ir topā  | Offline | | |
|
JankyLV | |  Kopš: 23. Jul 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 3154
Braucu ar: imperialblau
| Baltmaize + konservs 
Konservs + saldais krējums + garšvielas = mērce  | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22718
Braucu ar: RVR
| Baltmaizi jau arī vēl ir jāatrod tādu, kas tiešām ir garšīga 
| Offline | | |
Gendalfs | | Kopš: 22. Feb 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 2
Braucu ar: 318
|
22 Feb 2017, 14:47:44 @kexxx rakstīja:
22 Feb 2017, 14:45:38 @Che rakstīja:
22 Feb 2017, 14:41:28 @cufiks rakstīja:
Nu piemēram ēdiens, kas Tev vislabāk garšo, kotletes, cepeši apnikuši
Ir mežacūka, alnis
Vairāk par gaļu, sirds un mēlīšu salāti jau noēsti, aknas negribu, soļanka ar uzvārīta

Aizved pārstrādā to gaļu desās
Un visticamāk saņemsi atpakaļ no vecas pussprāgušas govs gatavotu, pārsālītu un pārpiparotu draņķi... Pārbaudīts... 
Sievastēvs šķiet ved uz Talsiem jau gadiem un vienmēr ir apmierināts. Caur savu mednieku kolektīvu, taču vari atrast uzticamu pārstrādātāju. | Offline | | |
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Tas jau atkarīgs no tā, kas Tev ir. Proti, karbonāde, fileja, ciska, ribas.
Briedis, alnis- steiks, tartars, kaut kas gulašveidīgs, kotletes, cepetis;
Mežacūka (vienmēr taisu analīzes uz trihinelozi)- karbonāde (tikai tad, ja sivēns), cepetis, sautējums (vislabāk ātrvārāmajā katlā);
Stirnas- radiem, draugiem vai arī pelmeņos.
Par konserviem, desām, pelmeņiem- vajag atrast normālu pārstrādātāju un viss ir tip top. Par starpgadījumiem, mēģinājumiem apčakarēt un vienkārši pārpratumiem varētu daudz un dikti rakstīt. Nenoliegšu, lai tādu/tādus (jo ir, kas labi taisa konservus, bet desas ir neēdamas, savukārt, ir tādi, kas labi taisa desas, bet, piemēram, konservi nav ēdami) atrastu, paies laiks, būs konflikti un sa*irsta gaļa  | Offline | | |
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Kāds zvērs, kura daļa?
Visu, izņemot, ja gatavoju steiku, tartaru, kotletes vai vedu uz pārstrādes cehu, sākumā lieku uz 12-24 stundām airanā. | Offline | | |
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Steiku gatavoju no brieža/aļņa filejas vai karbonādes. Baigi svarīgi ir atdalīt no visām plēvēm. Tad sagriez 1,5-3cm biezas šķēles. Uzber sāli, piparus. Pannā iemet sviesta gabalu un pielej eļļu (lai sviests nedeg), vari pievienot timiānu, rozmarīnu, ķiploku. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, kādu steiku gribi. Pēc cepšanas saliec gabalus uz šķīvja, aptin ar foliju, lai pastāv kādas 10min. Vari ielikt cepeškrāsnī uz minimālu temperatūru. | Offline | | |
gaazesmird | |  Kopš: 27. Feb 2016
Ziņojumi: 2843
Braucu ar: ogres statoila soļkja mucu
|
22 Feb 2017, 17:58:13 @cufiks rakstīja:
Fileju svaigu, vai nostāvējušu, kā vajag?
Vai tad miskastees kaut ko svaigu var atrast?  | Offline | | |
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Protams, nogatavinātu. Nejautāšu, kur Tu 22.februārī vari pie tādas tikt  | Offline | | |
|
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Dzesētavā iekarinu uz +/- nedēļu. Jau iepriekš biju domājis par dzesētavu medījumiem, bet punktu pielika cūku mēris. Negribējās to čakaru ar kopējo kolektīva dzesētavu, nopirku savu. | Offline | | |
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Man, laikam uz +4 grādiem uzlikts. Par zupām nezinu. Vienreiz, tādā smagākā rītā, izdomāju, ka gribu buljonu. Ne tos pulveru buljonus, bet īstu. Beigās sanāca, ka vārīju 7 stundas. Bija ļoti garšīgs. | Offline | | |
highlander | |  Kopš: 03. Nov 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 1983
Braucu ar: diviem pedāļiem
| bāc, uz pohām 7 stundas vārīt buljonu  | Offline | | |
jkalvitis | | Kopš: 28. Jan 2013
Ziņojumi: 23
Braucu ar:
| Vecie mednieki teica, ka "īstais" buljons ir no stobru kauliem un tikai nedaudz mugurkaula. Problēma tā, ka tie stobru kauli ilgi jāvāra, lai dabūtu ārā visu labumu. Pēc tam tas viss jānokāš un vēl kādu stundu jāpavāra. To visu, manuprāt, varētu paātrināt, ja vārītu ātrvārāmajā katlā, bet ņemot vērā to, ka gribētāji daudzi, nekas cits neatlika kā ņemt lielo katlu. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, R_BERGS, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|