Online

Pašreiz BMWPower skatās 190 viesi un 15 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdienu receptes...

AutorsZiņojums
Fashion
22. Aug 2015, 22:18 #1

Kopš: 06. Jun 2007

Ziņojumi: 15052

Braucu ar:

Yolo!!!
Offline
Fashion
22. Aug 2015, 22:20 #2

Kopš: 06. Jun 2007

Ziņojumi: 15052

Braucu ar:

Tur huiņa, priekš mīzējiem u tiem kas nerij gaļinu
Offline
Arsmens
22. Aug 2015, 22:34 #3

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Offline
RVR
24. Dec 2016, 00:56 #4

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22718

Braucu ar: RVR

Ja cep veselu zosi, tad var salikt iekšā sautētus kāpostus - gan putns nebūs tik sauss, gan kāposti būs garšīgi ar zoss taukiem.
Zinu, ka mēdz likt arī ābolus un vēl kaut ko, bet to pats neesmu mēģinājis.
Offline
kexxx
22. Feb 2017, 14:40 #5

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 13098

Braucu ar:

Sagriezt gabaliņos, salikt burkās un autoklāvā iekšā. Var vēl grūbas/pelēkos zirņus klāt piešaut.
Ēst vēlams pa taisno no burkas, uzdzerot kandžu
Offline
kexxx
22. Feb 2017, 14:47 #6

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 13098

Braucu ar:


22 Feb 2017, 14:45:38 @Che rakstīja:

22 Feb 2017, 14:41:28 @cufiks rakstīja:
Nu piemēram ēdiens, kas Tev vislabāk garšo, kotletes, cepeši apnikuši

Ir mežacūka, alnis

Vairāk par gaļu, sirds un mēlīšu salāti jau noēsti, aknas negribu, soļanka ar uzvārīta




Aizved pārstrādā to gaļu desās


Un visticamāk saņemsi atpakaļ no vecas pussprāgušas govs gatavotu, pārsālītu un pārpiparotu draņķi... Pārbaudīts...
Offline
JankyLV
22. Feb 2017, 14:53 #7

Kopš: 23. Jul 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 3154

Braucu ar: imperialblau

Vajag atrast normālu gaļas pārstrādātāju
Offline
JankyLV
22. Feb 2017, 15:14 #8

Kopš: 23. Jul 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 3154

Braucu ar: imperialblau

Meža gaļas konservi vienmēr ir topā
Offline
JankyLV
22. Feb 2017, 15:29 #9

Kopš: 23. Jul 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 3154

Braucu ar: imperialblau

Baltmaize + konservs
Konservs + saldais krējums + garšvielas = mērce
Offline
RVR
22. Feb 2017, 15:56 #10

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22718

Braucu ar: RVR

Baltmaizi jau arī vēl ir jāatrod tādu, kas tiešām ir garšīga

Offline
Gendalfs
22. Feb 2017, 16:13 #11

Kopš: 22. Feb 2017

No: Rīga

Ziņojumi: 2

Braucu ar: 318


22 Feb 2017, 14:47:44 @kexxx rakstīja:

22 Feb 2017, 14:45:38 @Che rakstīja:

22 Feb 2017, 14:41:28 @cufiks rakstīja:
Nu piemēram ēdiens, kas Tev vislabāk garšo, kotletes, cepeši apnikuši

Ir mežacūka, alnis

Vairāk par gaļu, sirds un mēlīšu salāti jau noēsti, aknas negribu, soļanka ar uzvārīta




Aizved pārstrādā to gaļu desās


Un visticamāk saņemsi atpakaļ no vecas pussprāgušas govs gatavotu, pārsālītu un pārpiparotu draņķi... Pārbaudīts...



Sievastēvs šķiet ved uz Talsiem jau gadiem un vienmēr ir apmierināts. Caur savu mednieku kolektīvu, taču vari atrast uzticamu pārstrādātāju.
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 16:47 #12

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Tas jau atkarīgs no tā, kas Tev ir. Proti, karbonāde, fileja, ciska, ribas.
Briedis, alnis- steiks, tartars, kaut kas gulašveidīgs, kotletes, cepetis;
Mežacūka (vienmēr taisu analīzes uz trihinelozi)- karbonāde (tikai tad, ja sivēns), cepetis, sautējums (vislabāk ātrvārāmajā katlā);
Stirnas- radiem, draugiem vai arī pelmeņos.
Par konserviem, desām, pelmeņiem- vajag atrast normālu pārstrādātāju un viss ir tip top. Par starpgadījumiem, mēģinājumiem apčakarēt un vienkārši pārpratumiem varētu daudz un dikti rakstīt. Nenoliegšu, lai tādu/tādus (jo ir, kas labi taisa konservus, bet desas ir neēdamas, savukārt, ir tādi, kas labi taisa desas, bet, piemēram, konservi nav ēdami) atrastu, paies laiks, būs konflikti un sa*irsta gaļa
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 17:22 #13

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Kāds zvērs, kura daļa?
Visu, izņemot, ja gatavoju steiku, tartaru, kotletes vai vedu uz pārstrādes cehu, sākumā lieku uz 12-24 stundām airanā.
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 17:53 #14

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Steiku gatavoju no brieža/aļņa filejas vai karbonādes. Baigi svarīgi ir atdalīt no visām plēvēm. Tad sagriez 1,5-3cm biezas šķēles. Uzber sāli, piparus. Pannā iemet sviesta gabalu un pielej eļļu (lai sviests nedeg), vari pievienot timiānu, rozmarīnu, ķiploku. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, kādu steiku gribi. Pēc cepšanas saliec gabalus uz šķīvja, aptin ar foliju, lai pastāv kādas 10min. Vari ielikt cepeškrāsnī uz minimālu temperatūru.
Offline
gaazesmird
22. Feb 2017, 18:00 #15

Kopš: 27. Feb 2016

Ziņojumi: 2843

Braucu ar: ogres statoila soļkja mucu


22 Feb 2017, 17:58:13 @cufiks rakstīja:
Fileju svaigu, vai nostāvējušu, kā vajag?


Vai tad miskastees kaut ko svaigu var atrast?
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 18:24 #16

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Protams, nogatavinātu. Nejautāšu, kur Tu 22.februārī vari pie tādas tikt
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 18:48 #17

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Dzesētavā iekarinu uz +/- nedēļu. Jau iepriekš biju domājis par dzesētavu medījumiem, bet punktu pielika cūku mēris. Negribējās to čakaru ar kopējo kolektīva dzesētavu, nopirku savu.
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 19:02 #18

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Man, laikam uz +4 grādiem uzlikts. Par zupām nezinu. Vienreiz, tādā smagākā rītā, izdomāju, ka gribu buljonu. Ne tos pulveru buljonus, bet īstu. Beigās sanāca, ka vārīju 7 stundas. Bija ļoti garšīgs.
Offline
highlander
22. Feb 2017, 19:05 #19

Kopš: 03. Nov 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 1983

Braucu ar: diviem pedāļiem

bāc, uz pohām 7 stundas vārīt buljonu
Offline
jkalvitis
22. Feb 2017, 19:24 #20

Kopš: 28. Jan 2013

Ziņojumi: 23

Braucu ar:

Vecie mednieki teica, ka "īstais" buljons ir no stobru kauliem un tikai nedaudz mugurkaula. Problēma tā, ka tie stobru kauli ilgi jāvāra, lai dabūtu ārā visu labumu. Pēc tam tas viss jānokāš un vēl kādu stundu jāpavāra. To visu, manuprāt, varētu paātrināt, ja vārītu ātrvārāmajā katlā, bet ņemot vērā to, ka gribētāji daudzi, nekas cits neatlika kā ņemt lielo katlu.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, R_BERGS, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo