Autors | Ziņojums |
Laoshi | 23. Feb 2015, 23:32 |
#2921
|
|
 Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
| Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes. |
Offline | |
|
kurbuls | 23. Feb 2015, 23:49 |
#2922
|
|
 Kopš: 11. Apr 2008
Ziņojumi: 821
Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF
|
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru. |
Offline | |
|
wheelie  | 24. Feb 2015, 00:58 |
#2923
|
|
Kopš: 21. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6815
Braucu ar: 1.6
|
patika
----------------- 8) |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 01:14 |
#2924
|
|
 Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas? |
Offline | |
|
V_V | 24. Feb 2015, 01:20 |
#2925
|
|
 Kopš: 11. Feb 2010
No: Cēsis
Ziņojumi: 1097
Braucu ar: E36 compact cabrio imperial blau
|
23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!
pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs. |
Offline | |
|
markelis | 24. Feb 2015, 08:34 |
#2926
|
|
 Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12998
Braucu ar: eFku
|
23 Feb 2015, 22:08:48 Asch rakstīja:
Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti 
a kaapeec domaa ka nav
http://www.tavsalus.lv/lang-lv/22-alus-iesala-ekstrakti
a par mochiishanu maajas - tur tak kaut kas jaadara, vieglaak uz veici peec bamshlja aiziet.
P.S.
pamaaciiba
http://spoki.tvnet.lv/aktuali/Alus-darisana-no-...ata-majas/150996[ Šo ziņu laboja markelis, 24 Feb 2015, 08:36:20 ] |
Offline | |
|
RVR  | 24. Feb 2015, 08:39 |
#2927
|
|
 Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22653
Braucu ar: RVR
| Hvz, man primārais rādītājs - lai pēc 3 aliem (domāti 0,5 ) galva nesāp nu un, lai arī garšo daudzmaz jēdzīgi 
|
Offline | |
|
cipargalva | 24. Feb 2015, 10:47 |
#2928
|
|
 Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6694
Braucu ar: quattro
|
24 Feb 2015, 01:20:30 V_V rakstīja:
23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!
pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs.
Protams, ka iesalu netaisa uz vietas un arī apiņus neaudzē gravā aiz noliktavas, un cukuru arī paši netaisa. Un to nedara neviens. Iedomājies? 
Nu ja, eksistē pulveris ar nosaukumu Aldara gaišais. Piemet ūdeni, iepūt CO2 un volā, alus gatavs. Bešenijs bizness. Pie darītavas tiek palaista gaisā mākslīga misas smarža, raudzēšanas un vārīšanas tvertnes ir butaforija, kurā glabājas pulverītis un spirts!!
|
Offline | |
|
|
Asch | 24. Feb 2015, 11:02 |
#2929
|
|
Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4398
Braucu ar:
| Iesalu taisa uz vietas, ta ka nevajag. Cita lieta, ka lielie paraksta ligumus par piegadem kaut vai no tas pashas LT, kur cena ir zemaka. Bet mazie vietejie nem tepat uz vietas ari. Ja nezinaji tad Jelgavas rajona ir uzcelta jauna iesalnica 
Apinus, alus razhoshanai, laikam pedejie, kas pashi audzeja, bija Piebalgas alus.
Stiprajiem aliem liek citu iesalu, savadak apinus, raudzeshanas laiks garaks, ka ari raudzeshanas temperaturas ir iespejamas citas, tadel tas mizals maksa, ko maksa  |
Offline | |
|
cipargalva | 24. Feb 2015, 11:10 |
#2930
|
|
 Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6694
Braucu ar: quattro
| Kura LV alus darītava pati taisa iesalu?
Par jauno iesalnīcu esmu lietas kursā, bet tas nemaina lietas būtību. |
Offline | |
|
kurbuls | 24. Feb 2015, 11:31 |
#2931
|
|
 Kopš: 11. Apr 2008
Ziņojumi: 821
Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF
|
24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:
23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?
Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings  |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 11:43 |
#2932
|
|
 Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
| Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?
Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.
Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu  |
Offline | |
|
Arsmens | 24. Feb 2015, 11:47 |
#2933
|
|
 Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi  |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 12:05 |
#2934
|
|
 Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi 
Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju. |
Offline | |
|
Mixxx2005 | 24. Feb 2015, 12:13 |
#2935
|
|
 Kopš: 03. Mar 2010
Ziņojumi: 1718
Braucu ar: seklu filosofiju.
| https://www.youtube.com/watch?v=pL0uzZJ_4Fk |
Offline | |
|
Mixxx2005 | 24. Feb 2015, 12:19 |
#2936
|
|
 Kopš: 03. Mar 2010
Ziņojumi: 1718
Braucu ar: seklu filosofiju.
|
24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens?
To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi. 
Ūdenim tāda cena ir nejau tāpēc, ka tā ir viņa zemākā pašizmaksa, bet tāpēc ,ka tā ir optimālā cena ar kuru var nodrošināt lielāko peļņu, ne lielāko noietu.
Kolas ražošanas pašizmaksa uz 2L pudeli, ja nemaldos , bija kaut kas ap padsmit centiem.
Walteru & optima ražošanu iepērk kā ārpakalpojumu un viņi var pildīt vienu dienu apinīša noliktavas pārpalikumu, otrajā dienā kādu citu, tur arī vēl lētākā cena. |
Offline | |
|
|
Pauliic  | 24. Feb 2015, 12:32 |
#2937
|
|
 Kopš: 01. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 8771
Braucu ar: 10, 101
| eksperti 
----------------- http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 12:33 |
#2938
|
|
 Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 12:19:47 Mixxx2005 rakstīja:
To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi. 
Te jau ir fakts, ka sludinātā "tehnoloģija" galīgi neiet kopā ar ekonomisko pamatojumu. Jau startā 7 vārstu bugatierim vajadzētu maksāt dafiga vairāk kā vājākam alum kaut vai tāpēc, ka viņš ilgāk aizņem rezervuāru. Nu, teorētiski. Praktiski var dabūt divi litri dziras zem kolas cenas un parubīties pliks nātrēs.
Runājot par kolu - pamata sastāvdaļas uz šejieni un Lietuvu atved sausā veidā, te samaisa un gatavs. Otrs - kola plastmasas pudelelēs nav gluži Coca cola. Tas ir dzēriens ar Coca cola garšu. Ja tur būtu īstā kola, tas būtu pārāk dārgi, lai to grūstu lielveikaliem podoniem. Īstā kola ir patentētā dizaina stikla pudelēs, par 0.33 skārdenēm gan nemācēšu teikt. |
Offline | |
|
Arsmens | 24. Feb 2015, 12:47 |
#2939
|
|
 Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
24 Feb 2015, 12:05:00 Laoshi rakstīja:
24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi 
Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.
Tas skaidrs! Tā bija vairāk atbilde par to , ka diez vai virs 6.8 bez spirtošanas var dabūt. |
Offline | |
|
AAE | 24. Feb 2015, 13:08 |
#2940
|
|
 Kopš: 01. Jul 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 2355
Braucu ar: pirkstu pa rasējumu
|
24 Feb 2015, 00:58:23 wheelie rakstīja:
patika
Jū, šitas labs.
Bet Latvijā viņš nonāk tāds kā sastāvējies jau.
Uz vietas Beļģijā ir vēl labāks. |
Offline | |
|