Online

Pašreiz BMWPower skatās 82 viesi un 3 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
Laoshi
23. Feb 2015, 23:32 #2921

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:

Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Offline
kurbuls
23. Feb 2015, 23:49 #2922

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Offline
wheelie
24. Feb 2015, 00:58 #2923

Kopš: 21. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6815

Braucu ar: 1.6



patika

-----------------
8)
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 01:14 #2924

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:

23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.


Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?
Offline
V_V
24. Feb 2015, 01:20 #2925

Kopš: 11. Feb 2010

No: Cēsis

Ziņojumi: 1097

Braucu ar: E36 compact cabrio imperial blau


23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!


pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs.
Offline
markelis
24. Feb 2015, 08:34 #2926

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12998

Braucu ar: eFku


23 Feb 2015, 22:08:48 Asch rakstīja:
Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti


a kaapeec domaa ka nav

http://www.tavsalus.lv/lang-lv/22-alus-iesala-ekstrakti

a par mochiishanu maajas - tur tak kaut kas jaadara, vieglaak uz veici peec bamshlja aiziet.

P.S.

pamaaciiba

http://spoki.tvnet.lv/aktuali/Alus-darisana-no-...ata-majas/150996

[ Šo ziņu laboja markelis, 24 Feb 2015, 08:36:20 ]

Offline
RVR
24. Feb 2015, 08:39 #2927

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22653

Braucu ar: RVR

Hvz, man primārais rādītājs - lai pēc 3 aliem (domāti 0,5 ) galva nesāp nu un, lai arī garšo daudzmaz jēdzīgi

Offline
cipargalva
24. Feb 2015, 10:47 #2928

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6694

Braucu ar: quattro


24 Feb 2015, 01:20:30 V_V rakstīja:

23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!


pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs.


Protams, ka iesalu netaisa uz vietas un arī apiņus neaudzē gravā aiz noliktavas, un cukuru arī paši netaisa. Un to nedara neviens. Iedomājies?

Nu ja, eksistē pulveris ar nosaukumu Aldara gaišais. Piemet ūdeni, iepūt CO2 un volā, alus gatavs. Bešenijs bizness. Pie darītavas tiek palaista gaisā mākslīga misas smarža, raudzēšanas un vārīšanas tvertnes ir butaforija, kurā glabājas pulverītis un spirts!!

Offline
Asch
24. Feb 2015, 11:02 #2929

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4398

Braucu ar:

Iesalu taisa uz vietas, ta ka nevajag. Cita lieta, ka lielie paraksta ligumus par piegadem kaut vai no tas pashas LT, kur cena ir zemaka. Bet mazie vietejie nem tepat uz vietas ari. Ja nezinaji tad Jelgavas rajona ir uzcelta jauna iesalnica
Apinus, alus razhoshanai, laikam pedejie, kas pashi audzeja, bija Piebalgas alus.
Stiprajiem aliem liek citu iesalu, savadak apinus, raudzeshanas laiks garaks, ka ari raudzeshanas temperaturas ir iespejamas citas, tadel tas mizals maksa, ko maksa
Offline
cipargalva
24. Feb 2015, 11:10 #2930

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6694

Braucu ar: quattro

Kura LV alus darītava pati taisa iesalu?
Par jauno iesalnīcu esmu lietas kursā, bet tas nemaina lietas būtību.
Offline
kurbuls
24. Feb 2015, 11:31 #2931

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:

23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:

23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.


Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?

Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 11:43 #2932

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:

Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?

Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.

Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu
Offline
Arsmens
24. Feb 2015, 11:47 #2933

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 12:05 #2934

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi


Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.
Offline
Mixxx2005
24. Feb 2015, 12:13 #2935

Kopš: 03. Mar 2010

Ziņojumi: 1718

Braucu ar: seklu filosofiju.

https://www.youtube.com/watch?v=pL0uzZJ_4Fk
Offline
Mixxx2005
24. Feb 2015, 12:19 #2936

Kopš: 03. Mar 2010

Ziņojumi: 1718

Braucu ar: seklu filosofiju.


24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens?


To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi.

Ūdenim tāda cena ir nejau tāpēc, ka tā ir viņa zemākā pašizmaksa, bet tāpēc ,ka tā ir optimālā cena ar kuru var nodrošināt lielāko peļņu, ne lielāko noietu.

Kolas ražošanas pašizmaksa uz 2L pudeli, ja nemaldos , bija kaut kas ap padsmit centiem.

Walteru & optima ražošanu iepērk kā ārpakalpojumu un viņi var pildīt vienu dienu apinīša noliktavas pārpalikumu, otrajā dienā kādu citu, tur arī vēl lētākā cena.
Offline
Pauliic
24. Feb 2015, 12:32 #2937

Kopš: 01. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 8771

Braucu ar: 10, 101

eksperti



-----------------
http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 12:33 #2938

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


24 Feb 2015, 12:19:47 Mixxx2005 rakstīja:


To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi.



Te jau ir fakts, ka sludinātā "tehnoloģija" galīgi neiet kopā ar ekonomisko pamatojumu. Jau startā 7 vārstu bugatierim vajadzētu maksāt dafiga vairāk kā vājākam alum kaut vai tāpēc, ka viņš ilgāk aizņem rezervuāru. Nu, teorētiski. Praktiski var dabūt divi litri dziras zem kolas cenas un parubīties pliks nātrēs.

Runājot par kolu - pamata sastāvdaļas uz šejieni un Lietuvu atved sausā veidā, te samaisa un gatavs. Otrs - kola plastmasas pudelelēs nav gluži Coca cola. Tas ir dzēriens ar Coca cola garšu. Ja tur būtu īstā kola, tas būtu pārāk dārgi, lai to grūstu lielveikaliem podoniem. Īstā kola ir patentētā dizaina stikla pudelēs, par 0.33 skārdenēm gan nemācēšu teikt.
Offline
Arsmens
24. Feb 2015, 12:47 #2939

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


24 Feb 2015, 12:05:00 Laoshi rakstīja:

24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi


Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.

Tas skaidrs! Tā bija vairāk atbilde par to , ka diez vai virs 6.8 bez spirtošanas var dabūt.
Offline
AAE
24. Feb 2015, 13:08 #2940

Kopš: 01. Jul 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 2355

Braucu ar: pirkstu pa rasējumu


24 Feb 2015, 00:58:23 wheelie rakstīja:


patika

Jū, šitas labs.
Bet Latvijā viņš nonāk tāds kā sastāvējies jau.
Uz vietas Beļģijā ir vēl labāks.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo