Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatas 29 viesi un 3 registreti lietotaji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties



Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
SteelRat
04. Mar 2021, 12:33 #921

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159705

Braucu ar: Škodiaq


04 Mar 2021, 12:25:25 @cipargalva rakstīja:
Proporcija tāda, lai sanāk viegli rozā


Precīzi ok, eksperimentēšu

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
S_2
04. Mar 2021, 13:28 #922

Kopš: 16. Nov 2005

Ziņojumi: 600

Braucu ar: Audi

Uzmanās, no jēlas vistas mērcītes līdz sikspārņa apēšanai tikai 1 solis
Offline
einaars
07. Mar 2021, 21:37 #923

Kopš: 17. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 2194

Braucu ar:

Vajag jaunu grillu / mangāli, kurš šeit ar to nodarbojās?
Offline
RVR
07. Mar 2021, 21:44 #924

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 20102

Braucu ar: RVR


07 Mar 2021, 21:37:53 @einaars rakstīja:
Vajag jaunu grillu / mangāli, kurš šeit ar to nodarbojās?


Lietotājs @KristsK

http://www.bmwpower.lv/member_gallery.php?gal_id=8335

Ņēmu mangālu 2014., lietoju bieži un kalpo joprojām

Offline
lietus
12. Apr 2021, 19:34 #925

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 1932

Braucu ar:

Kas prātīgs ir no nelieliem gāzes griliem? Par Weber kaut kā roka neceļas maksāt..
Offline
_Eddy_
12. Apr 2021, 20:39 #926

Kopš: 13. Feb 2008

Ziņojumi: 1577

Braucu ar: wrx sti typeR 00', V60D4AWD 15'

Weber q1200. Lietoju ikdienaa jau gadus 4. Ja nomazgaatu, buutu kaa jauns.
Offline
marciss
13. Apr 2021, 10:16 #927

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1372

Braucu ar: F31

Kā ir ar tiem gāzes grilliem galu galā?
Jau kādu laiku skatījos uz gāzinieku, bet līdz uzdūros YT video, kur čalis sūdzās, ka baigais p*saks viņu vislaik mazgāt un tīrīt, sāku šaubīties. Pie čoma ir lietots un pretenziju pret garšu nav +ērti regulēt temp. Ja grillē katru nedēļu laikam arī gāze sanāk lētāk kā ogles. Gribētu komentārus no tiem kas pārgājuši no oglēm uz gāzi.
Offline
SteelRat
13. Apr 2021, 10:18 #928

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159705

Braucu ar: Škodiaq

Ja tu viņu neturi zem klajas debes, apsedz starp lietošanas reizēm un pavasarī un rudenī iztīri, tad nav ne vainas Ja lieto tikai vasarās, tad var tīrīt 1x gadā

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
Pufaix
13. Apr 2021, 10:41 #929

Kopš: 07. Apr 2006

No: Jūrmala

Ziņojumi: 1327

Braucu ar: Street triple, Passerati

Man kkāds mazais webers- gadus 3 jau griežās bez problēmām.

Tīru ar akumulatoru urbjmašīnā ieliktu dzelzs birsti - tas gan izmētā melnumus visapkārt, bet toties ātri



Gāze viennozīmīgi ērtāk/kontrolējamāk.
Ar oglēm ir jāpiešaujās pie konkrētā grilla, vēja utml.

[ Šo ziņu laboja Pufaix, 13 Apr 2021, 10:43:48 ]

Offline
Kidd
13. Apr 2021, 10:43 #930

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 7521

Braucu ar: 7er + suuuuuubaruuuuu


13 Apr 2021, 10:18:21 @SteelRat rakstīja:
Ja tu viņu neturi zem klajas debes, apsedz starp lietošanas reizēm un pavasarī un rudenī iztīri, tad nav ne vainas Ja lieto tikai vasarās, tad var tīrīt 1x gadā


es nez. man, laikam, reliģija neļauj pāriet no kārtīga mangāļa ar malku/oglēm uz gāzes grilu. kaut atzīstu, ka iekurbulēt gāzinieku būtu krietni ātrāk. bet man tas ir sava formāta process un patīk uz oglēm cept
Offline
SteelRat
13. Apr 2021, 10:50 #931

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159705

Braucu ar: Škodiaq

Es cenšos grillēt vismaz reizi nedēļā, neatkarīgi no gadalaika

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
Arturiks
13. Apr 2021, 10:58 #932

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 8711

Braucu ar: 26 & 94


13 Apr 2021, 10:50:45 @SteelRat rakstīja:
Es cenšos grillēt vismaz reizi nedēļā, neatkarīgi no gadalaika

Tu kaut ko jauc - Tu reizi nedēļā sadedzini pusfabrikātus, nevis grillē.
Offline
kamikadzemk
13. Apr 2021, 11:00 #933

Kopš: 18. Apr 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3220

Braucu ar:




Šos kāds ir mēģinājis? Atsauksmes?

[ Šo ziņu laboja kamikadzemk, 13 Apr 2021, 20:44:58 ]



-----------------
Dzīve ir kā sēdēšana pie interneta - jēgas nav, bet aiziet arī negribas
Offline
alnisg
13. Apr 2021, 15:17 #934

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 715

Braucu ar:

Es, gan esmu pillīgs čaiņiks ēdiena gatavošanā un lauksaimniecībā, bet pāris gadus atpakaļ priekš sevis atklāju topinambūru, kā lielisku piedevu pie arī kaukā grillēta. Bumbuļus zem ūdens strūklas ar asu birsti notīra un sadrāž uz rupjas rīves vai smalka rokas vai pusautomāta griezēja. Tad garšvielām viš' pakļaujas jebkā - no salda, vai skāba, līdz pavisam asam visās nokrāsās un kombinācijās, teju, ar jebko citu. Esot baigi veselīgs. Ja ir dārzā, aug, kā nezāle, baigi dekoratīvs ar savu zaļo masu un ziediem, rakt var teju cauru gadu, kad zeme nav sasalusi, nu, kad sāk baigi zaļot un zaļo, bumbuļi zaudē daļu savas burvības... Šobrīd vēl mierīgi var izrakt, tas, kad viss cits svaigais no dārza jau ir beidzies.

[ Šo ziņu laboja alnisg, 13 Apr 2021, 15:18:56 ]

Offline
keto
13. Apr 2021, 15:49 #935

Kopš: 17. Nov 2015

Ziņojumi: 34

Braucu ar:


13 Apr 2021, 11:00:39 @kamikadzemk rakstīja:


Šos kāds ir mēģinājis? Atsauksmes?


Šādu nē, pieļauju ka arī labs, bet paņēmu keramisko kamado, dārgs gan, bet tagad tikai sapratu, ka sen jau tāda tipa vajadzēja ņemt. Viss, pilnīgi viss, kas tiek izcepts garšo daudz labāk nekā vienkārši apsvilinot/izkaltējot uz ogļu vai gāzes grila.




[ Šo ziņu laboja keto, 13 Apr 2021, 15:50:16 ]

Offline
Rudis007
13. Apr 2021, 20:40 #936

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 67

Braucu ar:

Pirms gada pavasarī cenuklubā ieķēru Landmann gāzes grillu uz akciju. Kopš tā laika mans mangāls vairs nav kurināts. Gāzes grillam viennozīmīgi ir ļoti daudz plusu- iekuras 10 min, atdziest 10 min, nav pelnu, regulējama temperatūra, gaļa un viss pārējais izcepās ne sliktāk kā uz oglēm, gāze ilgtermiņā ir lētāka.
Tiem, kam gaļa sanāk sausa, iesaku termometru. Tad var precīzi to noņemt brīdī, kad tā ir gatava un vēl sulīga. Der visu veidu grilliem.
Offline
kamikadzemk
13. Apr 2021, 20:48 #937

Kopš: 18. Apr 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3220

Braucu ar:


13 Apr 2021, 15:49:08 @keto rakstīja:


Šādu nē, pieļauju ka arī labs, bet paņēmu keramisko kamado, dārgs gan, bet tagad tikai sapratu, ka sen jau tāda tipa vajadzēja ņemt. Viss, pilnīgi viss, kas tiek izcepts garšo daudz labāk nekā vienkārši apsvilinot/izkaltējot uz ogļu vai gāzes grila.







Pēc izmēra izskatās, ka iesmus tur liek horizontāli nevis vertikāli. Manā variantā patīk arī, ka tur varētu kādus pāris lielākus gaļas gabalus sakarināt un pagatavot.

Komodo tāds maziņš izskatās. Grozīt vajag vai arī aiztaisi vāku un pēc 15 min viss gatavs?

-----------------
Dzīve ir kā sēdēšana pie interneta - jēgas nav, bet aiziet arī negribas
Offline
lietus
13. Apr 2021, 21:47 #938

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 1932

Braucu ar:

Meklējot gāzes grilu shodien izstaigāju Senukai (gāziniekus vispār neatradu), CenuKlubu, Depo, Kuršus un Būvniecības ABC. Uz vietas izveele principā ir tikai no Weber. ABC bija Sieksta ar lieku ventilācijas spraugu un urbumiem kurtuves sānos (varbūt priekš iesma ar motora piedziņu). Un Depo bija kaut kaada leetaa desa Mustang. Virs 1k Weber'us nepētiju, bet "lētajiem" nav dubultais vāks - arī lielāki siktuma zudumi.
Paskatoties cik tie Weber maksā savā dzimtenē ASV, vispār atsit vēlmi LV maksāt x2 vairāk.
Offline
lietus
13. Apr 2021, 21:48 #939

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 1932

Braucu ar:


13 Apr 2021, 20:40:12 @Rudis007 rakstīja:
Pirms gada pavasarī cenuklubā ieķēru Landmann gāzes grillu uz akciju. Kopš tā laika mans mangāls vairs nav kurināts. Gāzes grillam viennozīmīgi ir ļoti daudz plusu- iekuras 10 min, atdziest 10 min, nav pelnu, regulējama temperatūra, gaļa un viss pārējais izcepās ne sliktāk kā uz oglēm, gāze ilgtermiņā ir lētāka.
Tiem, kam gaļa sanāk sausa, iesaku termometru. Tad var precīzi to noņemt brīdī, kad tā ir gatava un vēl sulīga. Der visu veidu grilliem.

Kas par modeli un kāda ~ cena bija?
Offline
Arturiks
13. Apr 2021, 21:50 #940

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 8711

Braucu ar: 26 & 94


13 Apr 2021, 20:48:54 @kamikadzemk rakstīja:

13 Apr 2021, 15:49:08 @keto rakstīja:


Šādu nē, pieļauju ka arī labs, bet paņēmu keramisko kamado, dārgs gan, bet tagad tikai sapratu, ka sen jau tāda tipa vajadzēja ņemt. Viss, pilnīgi viss, kas tiek izcepts garšo daudz labāk nekā vienkārši apsvilinot/izkaltējot uz ogļu vai gāzes grila.







Pēc izmēra izskatās, ka iesmus tur liek horizontāli nevis vertikāli. Manā variantā patīk arī, ka tur varētu kādus pāris lielākus gaļas gabalus sakarināt un pagatavot.

Komodo tāds maziņš izskatās. Grozīt vajag vai arī aiztaisi vāku un pēc 15 min viss gatavs?

+1 par Komado grilu, visi mangali un gāzes grili uzreiz liekas zaudēts laiks dzīvē.

Pagrozīt vajag, jo tomēr vienā pusē ir tiešas ogles, otrā vāks, bet nu gatavā produkta kvalitāte citā līmenī.
Offline

Moderatori: AV, BigArchi, CP17, Czars, GirtzB, Jagr, OX, Puxxx, SteelRat, VLD, linda, noisex, zzips