Online
Pašreiz BMWPower skatas 111 viesi un 29 registreti lietotaji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
marciss | |  Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1364
Braucu ar: F31
|
10 Feb 2021, 22:05:37 @Araajz rakstīja:
Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Vnk nomazgā ar šmames aso pusi vai metāla švami un būs čillā, spīdīgs viņš nebūs viss nekad
At "teflonu" domāju to dabīgo pretpiedeguma slāni. Ir ir čuguns. Baigi cimperlīgs materiāls vispār - iegādāju arī čuguna ugunskura zupas katlu, protams dzērienu iespaidā atsāju ārā uz 2 dienām, pa to laiku viss rižs un norūsējis. Labākā laikā to gan vajadzēs ar flexi uzpulēt. | Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 159497
Braucu ar: Škodiaq
| Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās 
----------------- Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks! | Offline | | |
Kidd | |  Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 7490
Braucu ar: 7er + suuuuuubaruuuuu
|
22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās 
Sieva marinē kefīrā un sīpolos. Sanāk tīri garšīgi. Pats nemāku ne marinēt, ne cept vistu - vienmēr vai nu par sausu vai jācep tālāk  | Offline | | |
|
kruumuedgars | |  Kopš: 25. Aug 2014
Ziņojumi: 46
Braucu ar: 330dA; R21
|
22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās 
Krējums, vairumā koriands (gan bumbiņas, gan sasmalcināts), vairumā svaigi pētersīļi, pēc garšans sāls un pipari. Ideāli, ja var noturēt kādu pus dienu, lai labi savelkās un sanāk perfekti ar filejām, atkaulotiem gabaliņiem. Tikai nepārsausināt cepot un varēs mēli norīt. | Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 159497
Braucu ar: Škodiaq
| Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina
Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam 
----------------- Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks! | Offline | | |
Arsmens | |  Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 10864
Braucu ar: brūnišķīgu auto
| Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav. | Online | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 19985
Braucu ar: RVR
| Atkaulotie vistu šķiņķi ar gatavajām Santa Maria marinādēm - nekāda vaina. Var pēc vēlēšanās piešaut klāt drusku adžiku asumam, tad to visu pusi dienas paturēt ledusskapī un ir ok.
Nav jau obligāti jāgaida vasara. Nekas netraucē cept arī ziemā. Uzcep un nes iekšā. Pie mangāla nav auksti.
| Offline | | |
alnisg | | Kopš: 29. Jul 2015
Ziņojumi: 677
Braucu ar:
|
22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās 
Es, kā pilnīgs čaiņiks ēdiena gatavošanā, priekš sevis atklāju, ka elektriskajā plītī grillēšanas režīmā strādā tikai augšējais sildelements un, pavariējot plaukta augstumu zem tā, var grillēt visu pēc kārtas. .. tas tā, pa fikso paeksperimentēt līdz dūmu sezonai... | Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 159497
Braucu ar: Škodiaq
| Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu 
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti 
----------------- Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks! | Offline | | |
Che | |  Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3718
Braucu ar: 78
|
23 Feb 2021, 08:42:47 @SteelRat rakstīja:
Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu 
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti 
Pamēģini indiešu garšvielas - Ras el hanout, Garam Masala, Tandoori Masala (bbq versija vispār bomba). Par pamatu ņem grieķu jogurtu, samīci vistu kopā ar garšvielām, sāli, var pielikt vēl čili. Es gan neesmu mēģinājusi Santa Maria garšvielu maisījumus, tāpēc varu ieteikt šos visus meklēt Sky, maybe centrāltirgū arī ir.
Gaļu pasniedz ar tiem pašiem rīsiem (bez adžikas ), klāt jogurta mērce (jogurts, ķiploks, piparmētru mērce, čili, citrons) un turpat uz grila var uzmest vai nu indiešu maizi, ja gribas braukt uz centru pakaļ, vai nopirkt parastākās tortillas (Santa Maria ir diezgan ok). Pēc šī klasiskās vistas marinādes man vairs negaršo. | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 19985
Braucu ar: RVR
| Pat nevajag obligāti gāzi vai elektrību.
Galvenais, glabāt to kasti zem kāda jumta, lai sniegs un lietus nesalīst iekšā.
Iekurināt ar oglēm vai malku nav nekādu problēmu arī ziemā. Man personīgi labāk patīk ar malku.
Regulāri ziemā kaut ko uzcepu.[ Šo ziņu laboja RVR, 23 Feb 2021, 16:09:48 ] | Offline | | |
kruumuedgars | |  Kopš: 25. Aug 2014
Ziņojumi: 46
Braucu ar: 330dA; R21
|
22 Feb 2021, 17:41:32 @SteelRat rakstīja:
Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina
Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam 
Visas proporcijas vienmēr pēc sajūtām esmu licis.. 
Kādus 300-400gr krējumu uz kilo-pusotru. Nu kad uzjauc visu, nav tur tām vistām jāpeld zupā, bet jābūt labi mitram.
Uz iesma neesmu šitā cepis, tikai uz redeles.
Piemirsu vēl - skābulim kādu pus citronu var iespiest. 
22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
Muļķības. Nekad nav nekas svilis, ja ir kārtīgi pieskatīts un grozīts cepot. | Offline | | |
Araajz  | |  Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 26581
Braucu ar: E39
|
23 Feb 2021, 11:04:49 @RVR rakstīja:
uzcepju.
es i šokā  | Offline | | |
karro  | |  Kopš: 08. Apr 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 3346
Braucu ar: peleku mopedu
| olainfarm palaida jaunu baldriāna līniju, Tunel's jau brauc uz aptieku. | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 19985
Braucu ar: RVR
|
23 Feb 2021, 15:54:35 @Araajz rakstīja:
es i šokā 
Es pats arī 
Šo kaut kā regulāri pieļauju. Nezinu, kāpēc. Kaut kāds muļķīgs pieradums 
| Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 159497
Braucu ar: Škodiaq
|
23 Feb 2021, 15:50:20 @kruumuedgars rakstīja:
22 Feb 2021, 17:41:32 @SteelRat rakstīja:
Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina
Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam 
Visas proporcijas vienmēr pēc sajūtām esmu licis.. 
Kādus 300-400gr krējumu uz kilo-pusotru. Nu kad uzjauc visu, nav tur tām vistām jāpeld zupā, bet jābūt labi mitram.
Uz iesma neesmu šitā cepis, tikai uz redeles.
Piemirsu vēl - skābulim kādu pus citronu var iespiest. 
22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
Muļķības. Nekad nav nekas svilis, ja ir kārtīgi pieskatīts un grozīts cepot.
Pamēģināju, sanāca Nākamreiz jāpiešauj čili bik 
----------------- Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks! | Offline | | |
cipargalva | |  Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 4765
Braucu ar: quattro
| Kāds krējums, saldais vai skābais? | Offline | | |
pelu_junkurs | |  Kopš: 27. Feb 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 1924
Braucu ar: žurx
|
03 Mar 2021, 21:52:49 @cipargalva rakstīja:
Kāds krējums, saldais vai skābais?
Saldais, brūno cukuru 10 ēdamkarotes neaizmirsti. | Offline | | |
cipargalva | |  Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 4765
Braucu ar: quattro
| Un pēc tam vēl uzputot? | Offline | | |
shmurger | |  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12634
Braucu ar: xc40
|
22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
nemīz, tie īstie, gaļu cepot pannā, arī kefīru pielej  | Offline | | |
|
Moderatori: AV, BigArchi, CP17, Czars, GirtzB, Jagr, OX, Puxxx, SteelRat, VLD, linda, noisex, zzips
|