Online

Pašreiz BMWPower skatas 111 viesi un 29 registreti lietotaji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties



Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
marciss
10. Feb 2021, 22:11 #901

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1364

Braucu ar: F31


10 Feb 2021, 22:05:37 @Araajz rakstīja:
Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Vnk nomazgā ar šmames aso pusi vai metāla švami un būs čillā, spīdīgs viņš nebūs viss nekad

At "teflonu" domāju to dabīgo pretpiedeguma slāni. Ir ir čuguns. Baigi cimperlīgs materiāls vispār - iegādāju arī čuguna ugunskura zupas katlu, protams dzērienu iespaidā atsāju ārā uz 2 dienām, pa to laiku viss rižs un norūsējis. Labākā laikā to gan vajadzēs ar flexi uzpulēt.
Offline
SteelRat
22. Feb 2021, 17:16 #902

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159497

Braucu ar: Škodiaq

Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
Kidd
22. Feb 2021, 17:26 #903

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 7490

Braucu ar: 7er + suuuuuubaruuuuu


22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās


Sieva marinē kefīrā un sīpolos. Sanāk tīri garšīgi. Pats nemāku ne marinēt, ne cept vistu - vienmēr vai nu par sausu vai jācep tālāk
Offline
kruumuedgars
22. Feb 2021, 17:38 #904

Kopš: 25. Aug 2014

Ziņojumi: 46

Braucu ar: 330dA; R21


22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās


Krējums, vairumā koriands (gan bumbiņas, gan sasmalcināts), vairumā svaigi pētersīļi, pēc garšans sāls un pipari. Ideāli, ja var noturēt kādu pus dienu, lai labi savelkās un sanāk perfekti ar filejām, atkaulotiem gabaliņiem. Tikai nepārsausināt cepot un varēs mēli norīt.
Offline
SteelRat
22. Feb 2021, 17:41 #905

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159497

Braucu ar: Škodiaq

Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina

Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
Arsmens
22. Feb 2021, 17:46 #906

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 10864

Braucu ar: brūnišķīgu auto

Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
Online
RVR
23. Feb 2021, 00:10 #907

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 19985

Braucu ar: RVR

Atkaulotie vistu šķiņķi ar gatavajām Santa Maria marinādēm - nekāda vaina. Var pēc vēlēšanās piešaut klāt drusku adžiku asumam, tad to visu pusi dienas paturēt ledusskapī un ir ok.

Nav jau obligāti jāgaida vasara. Nekas netraucē cept arī ziemā. Uzcep un nes iekšā. Pie mangāla nav auksti.



Offline
alnisg
23. Feb 2021, 08:35 #908

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 677

Braucu ar:


22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās

Es, kā pilnīgs čaiņiks ēdiena gatavošanā, priekš sevis atklāju, ka elektriskajā plītī grillēšanas režīmā strādā tikai augšējais sildelements un, pavariējot plaukta augstumu zem tā, var grillēt visu pēc kārtas. .. tas tā, pa fikso paeksperimentēt līdz dūmu sezonai...
Offline
SteelRat
23. Feb 2021, 08:42 #909

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159497

Braucu ar: Škodiaq

Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
Che
23. Feb 2021, 11:04 #910

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3718

Braucu ar: 78


23 Feb 2021, 08:42:47 @SteelRat rakstīja:
Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti

Pamēģini indiešu garšvielas - Ras el hanout, Garam Masala, Tandoori Masala (bbq versija vispār bomba). Par pamatu ņem grieķu jogurtu, samīci vistu kopā ar garšvielām, sāli, var pielikt vēl čili. Es gan neesmu mēģinājusi Santa Maria garšvielu maisījumus, tāpēc varu ieteikt šos visus meklēt Sky, maybe centrāltirgū arī ir.
Gaļu pasniedz ar tiem pašiem rīsiem (bez adžikas ), klāt jogurta mērce (jogurts, ķiploks, piparmētru mērce, čili, citrons) un turpat uz grila var uzmest vai nu indiešu maizi, ja gribas braukt uz centru pakaļ, vai nopirkt parastākās tortillas (Santa Maria ir diezgan ok). Pēc šī klasiskās vistas marinādes man vairs negaršo.
Offline
RVR
23. Feb 2021, 11:04 #911

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 19985

Braucu ar: RVR

Pat nevajag obligāti gāzi vai elektrību.
Galvenais, glabāt to kasti zem kāda jumta, lai sniegs un lietus nesalīst iekšā.
Iekurināt ar oglēm vai malku nav nekādu problēmu arī ziemā. Man personīgi labāk patīk ar malku.
Regulāri ziemā kaut ko uzcepu.

[ Šo ziņu laboja RVR, 23 Feb 2021, 16:09:48 ]

Offline
kruumuedgars
23. Feb 2021, 15:50 #912

Kopš: 25. Aug 2014

Ziņojumi: 46

Braucu ar: 330dA; R21


22 Feb 2021, 17:41:32 @SteelRat rakstīja:
Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina

Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam


Visas proporcijas vienmēr pēc sajūtām esmu licis..
Kādus 300-400gr krējumu uz kilo-pusotru. Nu kad uzjauc visu, nav tur tām vistām jāpeld zupā, bet jābūt labi mitram.
Uz iesma neesmu šitā cepis, tikai uz redeles.
Piemirsu vēl - skābulim kādu pus citronu var iespiest.


22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.

Muļķības. Nekad nav nekas svilis, ja ir kārtīgi pieskatīts un grozīts cepot.
Offline
Araajz
23. Feb 2021, 15:54 #913

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 26581

Braucu ar: E39


23 Feb 2021, 11:04:49 @RVR rakstīja:
uzcepju.

es i šokā
Offline
karro
23. Feb 2021, 15:56 #914

Kopš: 08. Apr 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 3346

Braucu ar: peleku mopedu

olainfarm palaida jaunu baldriāna līniju, Tunel's jau brauc uz aptieku.
Offline
RVR
23. Feb 2021, 16:09 #915

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 19985

Braucu ar: RVR


23 Feb 2021, 15:54:35 @Araajz rakstīja:

es i šokā



Es pats arī

Šo kaut kā regulāri pieļauju. Nezinu, kāpēc. Kaut kāds muļķīgs pieradums

Offline
SteelRat
03. Mar 2021, 18:37 #916

Kopš: 11. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 159497

Braucu ar: Škodiaq


23 Feb 2021, 15:50:20 @kruumuedgars rakstīja:

22 Feb 2021, 17:41:32 @SteelRat rakstīja:
Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina

Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam


Visas proporcijas vienmēr pēc sajūtām esmu licis..
Kādus 300-400gr krējumu uz kilo-pusotru. Nu kad uzjauc visu, nav tur tām vistām jāpeld zupā, bet jābūt labi mitram.
Uz iesma neesmu šitā cepis, tikai uz redeles.
Piemirsu vēl - skābulim kādu pus citronu var iespiest.


22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.

Muļķības. Nekad nav nekas svilis, ja ir kārtīgi pieskatīts un grozīts cepot.


Pamēģināju, sanāca Nākamreiz jāpiešauj čili bik

-----------------
Tev mūžam dzīvot, Latvija! Baltu Spēks!
Offline
cipargalva
03. Mar 2021, 21:52 #917

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 4765

Braucu ar: quattro

Kāds krējums, saldais vai skābais?
Offline
pelu_junkurs
03. Mar 2021, 22:20 #918

Kopš: 27. Feb 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 1924

Braucu ar: žurx


03 Mar 2021, 21:52:49 @cipargalva rakstīja:
Kāds krējums, saldais vai skābais?


Saldais, brūno cukuru 10 ēdamkarotes neaizmirsti.
Offline
cipargalva
03. Mar 2021, 22:46 #919

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 4765

Braucu ar: quattro

Un pēc tam vēl uzputot?
Offline
shmurger
03. Mar 2021, 23:30 #920

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12634

Braucu ar: xc40


22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
nemīz, tie īstie, gaļu cepot pannā, arī kefīru pielej
Offline

Moderatori: AV, BigArchi, CP17, Czars, GirtzB, Jagr, OX, Puxxx, SteelRat, VLD, linda, noisex, zzips