Online

Pašreiz BMWPower skatās 101 viesi un 18 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
jurists
10. Feb 2021, 19:00 #881

Kopš: 27. Sep 2010

Ziņojumi: 530

Braucu ar:

Sezona tuvojas- domāju, kādu grillēšanas iekārtu iegādāties. Gribas visu pa druskai- pagrillēt, pasedēt vēlos vakaros pie dzīvās uguns, ja vēl kaut ko nokūpināt- vispār ideāli.
Kāda ir pieredze- tie universālie grilla kombaini (grills+kūpinātava) vispār ir izskatāma kā opcija dažiem kūpinājumiem?


Vai, ja kūpināt, tad normālu ABAS tipa kūpinātavu?grill

[ Šo ziņu laboja jurists, 10 Feb 2021, 19:02:11 ]

Offline
marciss
10. Feb 2021, 21:26 #882

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1551

Braucu ar: G30 un F31

Viedoklis par iepriekš minēto - kas der visam, neder nekam Ar to vairāk domāju tos piedēkļus pie grilliem, ko sauc par kūpinātavām. Pašam šis pats bija aktuāli un esmu apstājies pie ABAS grila ar vāku - tur gan vajag mainīt restīti, līdzi nākošā nekam neder. Kūpinātavai ja negribās tērēt tik daudz var FB atrast puikas, kas uzmetina zem 200 eur, esmu apmierināts. Nesen ienācies arī kazans ar krāsniņu un pagājušās brīvdienās secināts, ka šo krāsniņu var gluži labi izmanot kā dzīvās uguns avotu, neliekot virsū kazanu.

Mazliet jautājums lietpratējiem par kazaniem.
Pirmā apdedzināšana iespējams bija fail, jo gar malām uzradās melni nosēdumi, kas nāk nost stingrāk pakasot. Tur kur dibenā bija eļļa, tur viss tīrs. Eļļa tika svilināta uz parāk lielas tepmeratūras un pārāk ilgi. Jautājums - vai labāk svilināt nost (šādi netiek nosvilināts saucamais "teflons"?) vai pāriet pāri ar flexi/drāšu birsti un sākt veidot "teflonu" pa jaunam?
Offline
Araajz
10. Feb 2021, 22:04 #883

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28077

Braucu ar: E39

Man kā reiz paziņa lieto kaut kādu Camado grilu vai kā līdzīgi un dara tur visu, izņemot kurina vnk ugunskuru mīnusi tikai ka dārgs, pričendāļi dārgi un sver “tonnu”, tāpēc nav kustināms
Online
Araajz
10. Feb 2021, 22:05 #884

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28077

Braucu ar: E39

Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Vnk nomazgā ar šmames aso pusi vai metāla švami un būs čillā, spīdīgs viņš nebūs viss nekad

[ Šo ziņu laboja Araajz, 10 Feb 2021, 22:09:01 ]

Online
exciter
10. Feb 2021, 22:06 #885

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3673

Braucu ar:

Man ir atsevišķā kūpinātava pēc ABAS principa - skapis ar restēm un apakšā kurtuve. Tikai tāda šaurāka un diezgan augsta, bet ne par to... Jebkura tāda veida kūpinātava ir karstā tipa un pa lielam nekur tālu ilgāk par 15 minūtēm labāk neiet. Sanāk diezgan pieskraidīt un vaktēt vai nav vēja ietekmē vai kā savādāk iekūries pa traku un tauki sākuši tecēt ārā. Tas ir pie nosacījuma, ja grib perfektu sulīgu gaļu. Vasarā nav ne vainas paralēli rušinot siltumnīcu, pļaujot zāli utt. Bet ziemā vai dranķa laikā to izskaidīt ir pipec.
Ta kā jāizvēlas kompaktu un papisties vai arī pēc fen šuj ar garu dūmvadu un bez stressa. Tur tā temperatūra lēzenāka sanāk.
Offline
exciter
10. Feb 2021, 22:09 #886

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3673

Braucu ar:


10 Feb 2021, 22:05:37 @Araajz rakstīja:
Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona

Teflons jālasa "pēdiņās".
Polimēru slānis no karsētas eļļas.
Offline
marciss
10. Feb 2021, 22:11 #887

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1551

Braucu ar: G30 un F31


10 Feb 2021, 22:05:37 @Araajz rakstīja:
Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Vnk nomazgā ar šmames aso pusi vai metāla švami un būs čillā, spīdīgs viņš nebūs viss nekad

At "teflonu" domāju to dabīgo pretpiedeguma slāni. Ir ir čuguns. Baigi cimperlīgs materiāls vispār - iegādāju arī čuguna ugunskura zupas katlu, protams dzērienu iespaidā atsāju ārā uz 2 dienām, pa to laiku viss rižs un norūsējis. Labākā laikā to gan vajadzēs ar flexi uzpulēt.
Offline
SteelRat
22. Feb 2021, 17:16 #888

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163489

Braucu ar: E95

Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās

-----------------
Offline
Kidd
22. Feb 2021, 17:26 #889

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8002

Braucu ar: 400Zs


22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās


Sieva marinē kefīrā un sīpolos. Sanāk tīri garšīgi. Pats nemāku ne marinēt, ne cept vistu - vienmēr vai nu par sausu vai jācep tālāk
Online
kruumuedgars
22. Feb 2021, 17:38 #890

Kopš: 25. Aug 2014

Ziņojumi: 59

Braucu ar: 330dA; R21


22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās


Krējums, vairumā koriands (gan bumbiņas, gan sasmalcināts), vairumā svaigi pētersīļi, pēc garšans sāls un pipari. Ideāli, ja var noturēt kādu pus dienu, lai labi savelkās un sanāk perfekti ar filejām, atkaulotiem gabaliņiem. Tikai nepārsausināt cepot un varēs mēli norīt.
Offline
SteelRat
22. Feb 2021, 17:41 #891

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163489

Braucu ar: E95

Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina

Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam

-----------------
Offline
Arsmens
22. Feb 2021, 17:46 #892

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13305

Braucu ar: Trim durvīm

Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
Offline
RVR
23. Feb 2021, 00:10 #893

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 21960

Braucu ar: RVR

Atkaulotie vistu šķiņķi ar gatavajām Santa Maria marinādēm - nekāda vaina. Var pēc vēlēšanās piešaut klāt drusku adžiku asumam, tad to visu pusi dienas paturēt ledusskapī un ir ok.

Nav jau obligāti jāgaida vasara. Nekas netraucē cept arī ziemā. Uzcep un nes iekšā. Pie mangāla nav auksti.



Offline
alnisg
23. Feb 2021, 08:35 #894

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 1582

Braucu ar:


22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās

Es, kā pilnīgs čaiņiks ēdiena gatavošanā, priekš sevis atklāju, ka elektriskajā plītī grillēšanas režīmā strādā tikai augšējais sildelements un, pavariējot plaukta augstumu zem tā, var grillēt visu pēc kārtas. .. tas tā, pa fikso paeksperimentēt līdz dūmu sezonai...
Offline
SteelRat
23. Feb 2021, 08:42 #895

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163489

Braucu ar: E95

Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti

-----------------
Offline
Che
23. Feb 2021, 11:04 #896

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


23 Feb 2021, 08:42:47 @SteelRat rakstīja:
Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti

Pamēģini indiešu garšvielas - Ras el hanout, Garam Masala, Tandoori Masala (bbq versija vispār bomba). Par pamatu ņem grieķu jogurtu, samīci vistu kopā ar garšvielām, sāli, var pielikt vēl čili. Es gan neesmu mēģinājusi Santa Maria garšvielu maisījumus, tāpēc varu ieteikt šos visus meklēt Sky, maybe centrāltirgū arī ir.
Gaļu pasniedz ar tiem pašiem rīsiem (bez adžikas ), klāt jogurta mērce (jogurts, ķiploks, piparmētru mērce, čili, citrons) un turpat uz grila var uzmest vai nu indiešu maizi, ja gribas braukt uz centru pakaļ, vai nopirkt parastākās tortillas (Santa Maria ir diezgan ok). Pēc šī klasiskās vistas marinādes man vairs negaršo.
Offline
RVR
23. Feb 2021, 11:04 #897

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 21960

Braucu ar: RVR

Pat nevajag obligāti gāzi vai elektrību.
Galvenais, glabāt to kasti zem kāda jumta, lai sniegs un lietus nesalīst iekšā.
Iekurināt ar oglēm vai malku nav nekādu problēmu arī ziemā. Man personīgi labāk patīk ar malku.
Regulāri ziemā kaut ko uzcepu.

[ Šo ziņu laboja RVR, 23 Feb 2021, 16:09:48 ]

Offline
kruumuedgars
23. Feb 2021, 15:50 #898

Kopš: 25. Aug 2014

Ziņojumi: 59

Braucu ar: 330dA; R21


22 Feb 2021, 17:41:32 @SteelRat rakstīja:
Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina

Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam


Visas proporcijas vienmēr pēc sajūtām esmu licis..
Kādus 300-400gr krējumu uz kilo-pusotru. Nu kad uzjauc visu, nav tur tām vistām jāpeld zupā, bet jābūt labi mitram.
Uz iesma neesmu šitā cepis, tikai uz redeles.
Piemirsu vēl - skābulim kādu pus citronu var iespiest.


22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.

Muļķības. Nekad nav nekas svilis, ja ir kārtīgi pieskatīts un grozīts cepot.
Offline
Araajz
23. Feb 2021, 15:54 #899

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28077

Braucu ar: E39


23 Feb 2021, 11:04:49 @RVR rakstīja:
uzcepju.

es i šokā
Online
karro
23. Feb 2021, 15:56 #900

Kopš: 08. Apr 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 4382

Braucu ar: studentu variantu

olainfarm palaida jaunu baldriāna līniju, Tunel's jau brauc uz aptieku.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo