Online

Pašreiz BMWPower skatās 140 viesi un 18 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
Kaulainais
25. Apr 2012, 11:59 #81

Kopš: 13. Feb 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 36

Braucu ar: zaļu korveti

Gribēju uzzināt no zinošiem grillmeistariem: kādi ir jābūt normāla mangāļa izmēriem dziļums, platums utt.? Gribās pasūtīt, bet bail ieberzties.
Ir doma par 60 x 35 x 25 cm ...

[ Šo ziņu laboja Kaulainais, 25 Apr 2012, 18:00:07 ]

Offline
Puuchuks
26. Apr 2012, 22:51 #82

Kopš: 03. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 24359

Braucu ar: BMW

man līdzīgs jaut.
it īpaši par platumu un dziļumu

bijām leišos vienā atpūtas namā, tur bija baigi garš grils, 1.5m, ja ne garāks.
cepējs baigā starā - bijām liela kompānija un viņš mierīgi varēja vienā galā kurināt pagales un otrā cept daudz šašliku reizē
ikdienas ģimenes vajadzībām jau tik garš nav vajadzīgs
Offline
KristsK
26. Apr 2012, 23:02 #83

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2725

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv


25 Apr 2012, 11:59:28 Kaulainais rakstīja:
Gribēju uzzināt no zinošiem grillmeistariem: kādi ir jābūt normāla mangāļa izmēriem dziļums, platums utt.? Gribās pasūtīt, bet bail ieberzties.
Ir doma par 60 x 35 x 25 cm ...

Platums, garums katram pēc savām vajadzībām - bet dziļumam jābūt tādam, lai gaļa pēc iespējas tuvāk oglēm. Var jau taisīt 25, bet cik maisi ogļu būs tur jāieber...

Ja vajadzēs grillu - droši PM

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
welder
26. Apr 2012, 23:40 #84

Kopš: 28. Mar 2010

Ziņojumi: 360

Braucu ar: 335d,exc530

Izmēri pēc paša vēlmēm,bet optimālais augstums 15-20cm
Offline
restar79
05. May 2012, 20:56 #85

Kopš: 24. Jan 2010

Ziņojumi: 2830

Braucu ar: Var mūžīgi skatīties kā tek ūdens, kā deg uguns un kā ukraiņi iznīcina rašistu okupantus

iesakiet kadu labu saslika recepti no katram letinam majas esosajam garsvielam,vina,alus
Offline
zhuupa
05. May 2012, 21:01 #86

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Mans klasiskais ar etiķi
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-pav...sana-ar-sasliku/
Offline
restar79
05. May 2012, 21:05 #87

Kopš: 24. Jan 2010

Ziņojumi: 2830

Braucu ar: Var mūžīgi skatīties kā tek ūdens, kā deg uguns un kā ukraiņi iznīcina rašistu okupantus


05 May 2012, 21:01:34 zhuupa rakstīja:
Mans klasiskais ar etiķi
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-pav...sana-ar-sasliku/

tas etikis neuztaisa baigi sauso to galu
Offline
zhuupa
05. May 2012, 21:07 #88

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Nevajag pārspīlēt ar daudzumu un tad būs ok.
Offline
restar79
05. May 2012, 21:10 #89

Kopš: 24. Jan 2010

Ziņojumi: 2830

Braucu ar: Var mūžīgi skatīties kā tek ūdens, kā deg uguns un kā ukraiņi iznīcina rašistu okupantus

ok,gaidi rit atsauksmes
Offline
radiaators
05. May 2012, 21:24 #90

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3687

Braucu ar: F11 525d


05 May 2012, 21:01:34 zhuupa rakstīja:
Mans klasiskais ar etiķi
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-pav...sana-ar-sasliku/

Es ar kādreiz domāju, ka ar etiķi ir vislabākais iznākums līdz brīdim, kas mātei viens bijušais pavārs iemācija marinēt ar citronu - rezultāts kā diena pret nakti...
Īsāk sakot vajag cūkgaļu, citronus 2gab uz 1kg gaļas, labi daudz sīpolus, pētersīļus - kad gaļa, sīpoli un pētersīļi sagriezti tad izspiež citronu sulu sajauc ar cukuru - tā lai tā sula būtu saldskāba - lai ir jūtams saldums arī tai citronu sulai diezgan izteikti - pēctam sajauc gaļu ar sīpoliem, sāli, maltiem, melnajiem pipariem un pētersīļiem, tad uzlej citronu sulu, kura pirmstam bija sajaukta ar cukuru (cukuram jābūt sulā labi izšķīdušam)un visu caurmaisa - uzliek virsū vāku ar slogu - pēc pāris stundām vēlams apmaisīt un pēc diennakts - rezultāts ir vnk fantastisks, ja vien visu pareizi izdara !
Offline
PASSATizhi
05. May 2012, 21:51 #91

Kopš: 25. Jun 2009

No: Jūrmala

Ziņojumi: 8681

Braucu ar: 686hp

SKY šašliks ir mega labs. vienmēr ņemu tik to. nekad nav pievīlis. pasam slinkums
Offline
9999
05. May 2012, 22:13 #92

Kopš: 18. Mar 2012

Ziņojumi: 844

Braucu ar: sixfourtyfizza

Gribetos pameginat Cukgalu uzmarinet ,bet pagaidam pieduros pie vistu sparniniem ,kurus aktivi ~katru nedelu ari taisam ar comiem
Recepte:
5kg vistu sparnini
Siipoli(pec izveles)
Citroni ~10-15 ,atkariba ,cik lieli u.t.t
cukurs
vegeta
piparu maisijums
drusku saals
Saliek pirmo kartu spainii ,siipolus pa virsu slaanii ,uzber cukuru ,vegetu,piparus,citronu sulu(drusku ari pasu citronu ar mizinu) un ta lidz augsai-pa slanjiem,velak protams to visu saspiez,ik pec 3h samaisa ...Garsvielas(cukuru,vegetu un piparus+sali) pievienot ,ka pasi velas ..es taisu tadu vairak skabu ,neka saldu p.s - ar 5kg ,var looti labi pieesties 6cilveki
Offline
restar79
06. May 2012, 17:16 #93

Kopš: 24. Jan 2010

Ziņojumi: 2830

Braucu ar: Var mūžīgi skatīties kā tek ūdens, kā deg uguns un kā ukraiņi iznīcina rašistu okupantus


05 May 2012, 21:01:34 zhuupa rakstīja:
Mans klasiskais ar etiķi
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-pav...sana-ar-sasliku/


garsigi,bet prasas vairak asuma,tika taisits pec dotas receptes
Offline
zhuupa
06. May 2012, 18:47 #94

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Kaut kad ielikšu bez sāls, etiķa, bet ar asumiņu. :>
Offline
asteriks
06. May 2012, 18:55 #95

Kopš: 20. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 151

Braucu ar: e38

nevelos parlasit visas diskusijas bet man patiik vistas sskinkissi,noperkami gan tirgu gan Rimi, pec iespejas mazaaki aptuveni divi kilo,tas aptuveni, kadi 6 citroni edamkarote cukura,daudz piparu vegetu. Velams lai vismaz tris dienas taja citronu sula atpussaas,regulari jaizspaida un jaapmaisa. Ja Tures 1 nu dienu tad tikai kazzocinnss bus laimiigs!
Offline
asteriks
06. May 2012, 18:56 #96

Kopš: 20. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 151

Braucu ar: e38

aa jaa piemirsu vismaz divi sipoli, brutaali sagriezti
Offline
VMR
06. May 2012, 19:05 #97

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10289

Braucu ar: sporta variantu


05 May 2012, 21:05:56 restar79 rakstīja:

05 May 2012, 21:01:34 zhuupa rakstīja:
Mans klasiskais ar etiķi
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-pav...sana-ar-sasliku/

tas etikis neuztaisa baigi sauso to galu

Kakla karbonāde, 5% etiķis, melnie maltie pipari, sāls, sīpoli - kārtīgi samīcam un marinējam, kamēr kurās malka/ogles - lūk perfekta šašlika recepte. Etiķis neko nesausina, sīpoli daudz, bet pārspīlēt nevajag, jo tika izmēģinātas gaļas sīpolu attiecības 1:1, 1:0,5 un 1:0,3, garšoja vienādi labi...
Offline
zhuupa
06. May 2012, 19:08 #98

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Priekš kam vajag to vegetu visur stūķēt?
Palūram sastāvu

Ēdienu piedeva. Sastāvs: Sāls, dehidrēti dārzeņi 15% (burkāni, pasternaks, sīpoli, selerijas, pētersīļu lapas), garšas pastiprinātāji (mononātrijs glutamāns, dinātrijainozināts), cukurs, garšvielas, kukurūzas ciete, krāsviela(riboflavīns).


Dinātrija inozināts ( E – 631 ) – sintētisks garšas pastiprinātājs[..] jo to saista ar hiperaktivitāti, bezmiegu, nātreni, nieru bojājumiem un astmas veidošanos. Negatīvi ietekmē ādu, plaušas, smadzenes, nieres, centrālo nervu sistēmu ( CNS ).

E621 - Mononātrija glutamāts

Nosaukums: Mononātrija glutamāts
[..]
Iespējamā iedarbība: Var būt ģenētiski modificēts. Aizkaitināmība, bezmiegs, depresija, migrēna, astma, redzes pasliktināšanās. Vēdergraizes, bronhu spazmas. Nav ieteicams bērniem.



Priekš kam aiz laba prāta indēt sevi?
Offline
asteriks
06. May 2012, 19:11 #99

Kopš: 20. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 151

Braucu ar: e38

Tak vegetu jaber berssanas pec,tapat gallaa vinnu nejuut! Vairak piparus...
Offline
bang-bang
06. May 2012, 19:12 #100

Kopš: 11. Jun 2010

Ziņojumi: 1770

Braucu ar: foršu bembuku

Mana top recepte vistas gaļai (der arī cūkgaļai). Uz kādu pusotru kg šķinķīšu (parasti atkauloju) apm 5 sīpoli, kefīrs, malti pipari, sojas mērce, mazliet olīveļļa, kādas 2-4 karotes ābolu etiķis (var iztikt, ja gribas maigāku), var arī citronu pielikt, dilles. Vakarā iemarinēju, no rīta jau var grillēt. Sāli nelieku, jo tas sausinot. Sanāk sulīga, mīksta un garšīga gaļa. Un, protams, jāgatavo ar mīlestību

[ Šo ziņu laboja bang-bang, 06 May 2012, 19:21:27 ]

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo