Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 115 viesi un 5 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
Asch
08. Mar 2021, 20:56 #4321

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4281

Braucu ar:


08 Mar 2021, 19:28:51 @kaprons rakstīja:
Nē simtprocentīga diršana par pulveri nav gan.
Man nor celtnieks rādīja kautkādus šķiet Anglijas kautkur pirktus vai caur netu pasūtītus alus home-making kitus.
Tur toč bija pulveris.
Viņš tukšās colas plastmasas pudžās kautkā raudzēja tur x dienas un kotur
Atceros, bija divi veidi, deva man abus provēt, man bija jāuzturās tajā stroikā pāris dienas ar čaļiem montāžā.
Es dzēru un slavēju, kautgan bija reāls sūds kautkāda brāga


Mazajiem garzasas tipa bruvetajiem ir ertak stradat ar sauso vai skidro iesalu, atkrit jebla ar uzglabasanu, malsanu, utt.
Bet daudz maz normala aojoma visi vara no normala iesala graudu veida.
Tas pats stasts ir par apiniem.
Iespejams kkur kads ir redzejis, ka ver klat fermentus varisanas procesa optimizesanai, bet skiet pat tad tas ir skidra veida. Nu vel variants, ka kads redzot, ka ieved kizilgura maisu paleti, ko izmanto pie alus filtresanas, ir sadomajies par "pulverisiem".
Offline
RVR
08. Mar 2021, 21:02 #4322

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22258

Braucu ar: RVR


08 Mar 2021, 20:52:16 @Linkevicius rakstīja:
Apiņi taču...


Pag, nejauc mušas ar kotletēm

Ārstēšana ar augiem, tējām, utt. ir fitoterapija.
Homeopātija ir zāļu šķaidīšana.
Offline
Linkevicius
08. Mar 2021, 21:06 #4323

Kopš: 04. Mar 2021

Ziņojumi: 1014

Braucu ar:

Labs ir, iegaumēšu aizrādījumu.
Offline
shmurger
08. Mar 2021, 22:40 #4324

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12770

Braucu ar: xc40


08 Mar 2021, 20:56:57 @Asch rakstīja:

08 Mar 2021, 19:28:51 @kaprons rakstīja:
Nē simtprocentīga diršana par pulveri nav gan.
Man nor celtnieks rādīja kautkādus šķiet Anglijas kautkur pirktus vai caur netu pasūtītus alus home-making kitus.
Tur toč bija pulveris.
Viņš tukšās colas plastmasas pudžās kautkā raudzēja tur x dienas un kotur
Atceros, bija divi veidi, deva man abus provēt, man bija jāuzturās tajā stroikā pāris dienas ar čaļiem montāžā.
Es dzēru un slavēju, kautgan bija reāls sūds kautkāda brāga


Mazajiem garzasas tipa bruvetajiem ir ertak stradat ar sauso vai skidro iesalu, atkrit jebla ar uzglabasanu, malsanu, utt.
Bet daudz maz normala aojoma visi vara no normala iesala graudu veida.
Tas pats stasts ir par apiniem.
Iespejams kkur kads ir redzejis, ka ver klat fermentus varisanas procesa optimizesanai, bet skiet pat tad tas ir skidra veida. Nu vel variants, ka kads redzot, ka ieved kizilgura maisu paleti, ko izmanto pie alus filtresanas, ir sadomajies par "pulverisiem".


Esmu redzējis, ka kandźu arī no kaut kāda pulvera taisa, ne tikai alu. Ā, laikam cukurs saucās tas pulveris.
Šitie stāstiņi par alus taisīšana no "pulvera" izraisa smīnu. "Kādreiz alus bija kā alus, tagad no pulvera tikai taisa" nez kā šie grādus dabon tam pulvera alum, ko?
Offline
cipargalva
08. Mar 2021, 22:43 #4325

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6616

Braucu ar: quattro

Pulveris + spirts + ūdens
Offline
Linkevicius
08. Mar 2021, 22:44 #4326

Kopš: 04. Mar 2021

Ziņojumi: 1014

Braucu ar:

Kādas ir pulvera sastāvdaļas?
Offline
shmurger
08. Mar 2021, 22:46 #4327

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12770

Braucu ar: xc40


08 Mar 2021, 22:44:23 @Linkevicius rakstīja:
Kādas ir pulvera sastāvdaļas?
neviens īsti nezin. Bet pulveris ir, jo no viņa taisa alu un uzgāzē.
Offline
cipargalva
08. Mar 2021, 22:47 #4328

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6616

Braucu ar: quattro

Aromatizētāji, krāsviela "Saulrieta dzeltenais", garšas pastiprinātāji, cukurs
Offline
Linkevicius
08. Mar 2021, 22:50 #4329

Kopš: 04. Mar 2021

Ziņojumi: 1014

Braucu ar:

Sapratu pulverīša sastāvdaļas. )))
Offline
kaprons
08. Mar 2021, 22:57 #4330

Kopš: 20. Jan 2018

No: Salacgrīva

Ziņojumi: 5248

Braucu ar: Ātrumu, kas nogalina...

Un kādas ir bekona krējuma lociņu čipšu sastāvdaļas bekons krējums un lociņi ja
Un kādas ir maijpuķīšu odekolona sastāvdaļas maijpuķītes kaltētas ja?
Nē, Karl, viss ir viena vienīgā abjebalovka
(es jau pat nesāku par “naudu” kredītkartē)
Offline
ilmars4998
08. Mar 2021, 23:24 #4331

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28

beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs.
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs
Offline
wheelie
09. Mar 2021, 00:32 #4332

Kopš: 21. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6796

Braucu ar: 1.6

atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs

-----------------
8)
Offline
Marteens
09. Mar 2021, 03:06 #4333

Kopš: 22. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 10805

Braucu ar:


08 Mar 2021, 19:37:46 @Karlis_ rakstīja:

08 Mar 2021, 18:34:33 @Marteens rakstīja:
Hvz par piebalgas,bet divi sarkanie tērvetes = 0.7promiles uz 95.kg.dzīvsvaru. Bija jānobrauc 300.metri,bet tas jau bija 2000šajos gados pa vidu.


cik laiks bija pagājis?


Kādas 20.minūtes.
Offline
Arsmens
09. Mar 2021, 08:06 #4334

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


09 Mar 2021, 00:32:13 @wheelie rakstīja:
atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs
ar zaļo etiķeti da best
Offline
Dzirnavnieks
09. Mar 2021, 09:10 #4335

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 300

Braucu ar: M57D30


08 Mar 2021, 23:24:16 @ilmars4998 rakstīja:
beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs.
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs



Iesala ekstrakts, kā jau te minēja. Piemēram, Carlsbeg Unfiltered sastāvā ir šis ekstrakts, bet to noteikti nevar saistīt ar izmaksu optimizēšanu. Drīzāk, ar konkrētas garšas piešķiršanu vai uzturēšanu lokācijās, kur specifiski iesali varbūt nav tik brīvi pieejami, un transportēšana tik tālu nav ekonomiski pamatota.

Iesala ekstrakts būtībā ir lidz pulverim reducēta misa, līdzīgi kā sausais piena pulveris.
Offline
Corey
09. Mar 2021, 09:18 #4336

Kopš: 18. Aug 2008

Ziņojumi: 2397

Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx

Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Sodien pilnigi reali,ka bruzi perk jau gatavu snagu,kuru jaskaida un jaatdzivina. Tikai lai katra pudele negarsotu savadak
Offline
warchief
09. Mar 2021, 09:46 #4337

Kopš: 06. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 208

Braucu ar: Eiropas gada auto


09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.


Pareizi teica. Problēma ar LatRaps iesalu ir tāda, ka tur vienkārši ir mazāk "cukura" dēļ klimata un saulainām dienām.
Ja ņem par piemēru BestMaltz, Simpson vai citus ārzemju iesalus, tad tur vienkārši vajag mazāk tonnas/kg graudu, lai dabūtu pareizo gravitāti ("cukura daudzumu pirms raudzēšanas".

Jā, lielie ārzemju alus ražotāji izmanto visādas piedevas (palasiet kaut vai Grimbergena sastāvu).

Jā, lielie alus ražotāji "normalizē" vārījumus, lai grādi un garša būtu +/- vienādi. Normalizē arī alus, kas rūgst gadiem (beļģu skābie), tur gan izmanto citu metodi - kad sajauc kopā vairāku gadu brūvējumus.

Tas, ka lielie kaut ko vārītu no ekstrakta + spirta ir mīts, tad tas alus maksātu daudzreiz vairāk. Zemo alus cenu lielie dabū ar iesala aizstāšanu ar lētākām sastāvdaļām - graudi, kukurūza utt. (P.S. iesals nav "vienkārši" graudi)

Reāli alus dārgākā sastāvdaļa uz 1 gramu gan jau ir apiņi. Tāpēc lielumkārt apiņotie ali ir dārgāki.
Offline
Dzirnavnieks
09. Mar 2021, 09:53 #4338

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 300

Braucu ar: M57D30

latraps iesalnīca ir bišķi attīstījusies šajā laikā un šobrīd sadarbojas ar čupiņu pašmāju brūvētājiem. Bet jā - konsistences dēļ daudzi brūveri strādā ar Viking Malt vai citiem netāliem iesalniekiem. Labs iesala ekstrakts būs stipri dārgāks nekā brūzim iesalu malt un iejavot. Tādēļ lētās šņegas arguments neiztur kritiku lielākajā daļā gadījumu, jo vienkārši aus tad būtu ļoooti dārgs. Arī iesalu tipu izvēle iesala ekstraktam būs ļoti limitēta.

[ Šo ziņu laboja Dzirnavnieks, 09 Mar 2021, 09:54:51 ]

Offline
shmurger
09. Mar 2021, 09:53 #4339

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12770

Braucu ar: xc40

Tāpēc jau lētie ali garšo pēc sūda, jo tur apiņu ne pist nav, jeb izmantots iesals ,kurš ir "apiņots".
Offline
SteelRat
09. Mar 2021, 09:54 #4340

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163765

Braucu ar: E95

"Apinītis" litrīgajā iepakojumā kā reiz nav neko dārgs un gan jau arī izcili labs nav sanācis tstēt

[ Šo ziņu laboja SteelRat, 09 Mar 2021, 09:54:56 ]



-----------------
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo