Autors | Ziņojums |
Asch | 08. Mar 2021, 20:56 |
#4321
|
|
Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4281
Braucu ar:
|
08 Mar 2021, 19:28:51 @kaprons rakstīja:
Nē simtprocentīga diršana par pulveri nav gan.
Man nor celtnieks rādīja kautkādus šķiet Anglijas kautkur pirktus vai caur netu pasūtītus alus home-making kitus.
Tur toč bija pulveris.
Viņš tukšās colas plastmasas pudžās kautkā raudzēja tur x dienas un kotur
Atceros, bija divi veidi, deva man abus provēt, man bija jāuzturās tajā stroikā pāris dienas ar čaļiem montāžā.
Es dzēru un slavēju, kautgan bija reāls sūds kautkāda brāga
Mazajiem garzasas tipa bruvetajiem ir ertak stradat ar sauso vai skidro iesalu, atkrit jebla ar uzglabasanu, malsanu, utt.
Bet daudz maz normala aojoma visi vara no normala iesala graudu veida.
Tas pats stasts ir par apiniem.
Iespejams kkur kads ir redzejis, ka ver klat fermentus varisanas procesa optimizesanai, bet skiet pat tad tas ir skidra veida. Nu vel variants, ka kads redzot, ka ieved kizilgura maisu paleti, ko izmanto pie alus filtresanas, ir sadomajies par "pulverisiem".
|
Offline | |
|
RVR | 08. Mar 2021, 21:02 |
#4322
|
|
Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22258
Braucu ar: RVR
|
08 Mar 2021, 20:52:16 @Linkevicius rakstīja:
Apiņi taču...
Pag, nejauc mušas ar kotletēm
Ārstēšana ar augiem, tējām, utt. ir fitoterapija.
Homeopātija ir zāļu šķaidīšana. |
Offline | |
|
Linkevicius | 08. Mar 2021, 21:06 |
#4323
|
|
Kopš: 04. Mar 2021
Ziņojumi: 1014
Braucu ar:
| Labs ir, iegaumēšu aizrādījumu.
|
Offline | |
|
shmurger | 08. Mar 2021, 22:40 |
#4324
|
|
Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12770
Braucu ar: xc40
|
08 Mar 2021, 20:56:57 @Asch rakstīja:
08 Mar 2021, 19:28:51 @kaprons rakstīja:
Nē simtprocentīga diršana par pulveri nav gan.
Man nor celtnieks rādīja kautkādus šķiet Anglijas kautkur pirktus vai caur netu pasūtītus alus home-making kitus.
Tur toč bija pulveris.
Viņš tukšās colas plastmasas pudžās kautkā raudzēja tur x dienas un kotur
Atceros, bija divi veidi, deva man abus provēt, man bija jāuzturās tajā stroikā pāris dienas ar čaļiem montāžā.
Es dzēru un slavēju, kautgan bija reāls sūds kautkāda brāga
Mazajiem garzasas tipa bruvetajiem ir ertak stradat ar sauso vai skidro iesalu, atkrit jebla ar uzglabasanu, malsanu, utt.
Bet daudz maz normala aojoma visi vara no normala iesala graudu veida.
Tas pats stasts ir par apiniem.
Iespejams kkur kads ir redzejis, ka ver klat fermentus varisanas procesa optimizesanai, bet skiet pat tad tas ir skidra veida. Nu vel variants, ka kads redzot, ka ieved kizilgura maisu paleti, ko izmanto pie alus filtresanas, ir sadomajies par "pulverisiem".
Esmu redzējis, ka kandźu arī no kaut kāda pulvera taisa, ne tikai alu. Ā, laikam cukurs saucās tas pulveris.
Šitie stāstiņi par alus taisīšana no "pulvera" izraisa smīnu. "Kādreiz alus bija kā alus, tagad no pulvera tikai taisa" nez kā šie grādus dabon tam pulvera alum, ko? |
Offline | |
|
cipargalva | 08. Mar 2021, 22:43 |
#4325
|
|
Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6616
Braucu ar: quattro
| Pulveris + spirts + ūdens |
Offline | |
|
Linkevicius | 08. Mar 2021, 22:44 |
#4326
|
|
Kopš: 04. Mar 2021
Ziņojumi: 1014
Braucu ar:
| Kādas ir pulvera sastāvdaļas? |
Offline | |
|
shmurger | 08. Mar 2021, 22:46 |
#4327
|
|
Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12770
Braucu ar: xc40
|
08 Mar 2021, 22:44:23 @Linkevicius rakstīja:
Kādas ir pulvera sastāvdaļas?
neviens īsti nezin. Bet pulveris ir, jo no viņa taisa alu un uzgāzē. |
Offline | |
|
cipargalva | 08. Mar 2021, 22:47 |
#4328
|
|
Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6616
Braucu ar: quattro
| Aromatizētāji, krāsviela "Saulrieta dzeltenais", garšas pastiprinātāji, cukurs |
Offline | |
|
|
Linkevicius | 08. Mar 2021, 22:50 |
#4329
|
|
Kopš: 04. Mar 2021
Ziņojumi: 1014
Braucu ar:
| Sapratu pulverīša sastāvdaļas. ))) |
Offline | |
|
kaprons | 08. Mar 2021, 22:57 |
#4330
|
|
Kopš: 20. Jan 2018
No: Salacgrīva
Ziņojumi: 5248
Braucu ar: Ātrumu, kas nogalina...
| Un kādas ir bekona krējuma lociņu čipšu sastāvdaļas bekons krējums un lociņi ja
Un kādas ir maijpuķīšu odekolona sastāvdaļas maijpuķītes kaltētas ja?
Nē, Karl, viss ir viena vienīgā abjebalovka
(es jau pat nesāku par “naudu” kredītkartē)
|
Offline | |
|
ilmars4998 | 08. Mar 2021, 23:24 |
#4331
|
|
Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
| beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs.
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs
|
Offline | |
|
wheelie | 09. Mar 2021, 00:32 |
#4332
|
|
Kopš: 21. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6796
Braucu ar: 1.6
| atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs
----------------- 8) |
Offline | |
|
Marteens | 09. Mar 2021, 03:06 |
#4333
|
|
Kopš: 22. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 10805
Braucu ar:
|
08 Mar 2021, 19:37:46 @Karlis_ rakstīja:
08 Mar 2021, 18:34:33 @Marteens rakstīja:
Hvz par piebalgas,bet divi sarkanie tērvetes = 0.7promiles uz 95.kg.dzīvsvaru. Bija jānobrauc 300.metri,bet tas jau bija 2000šajos gados pa vidu.
cik laiks bija pagājis?
Kādas 20.minūtes. |
Offline | |
|
Arsmens | 09. Mar 2021, 08:06 |
#4334
|
|
Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
09 Mar 2021, 00:32:13 @wheelie rakstīja:
atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs
ar zaļo etiķeti da best |
Offline | |
|
Dzirnavnieks | 09. Mar 2021, 09:10 |
#4335
|
|
Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 300
Braucu ar: M57D30
|
08 Mar 2021, 23:24:16 @ilmars4998 rakstīja:
beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs.
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs
Iesala ekstrakts, kā jau te minēja. Piemēram, Carlsbeg Unfiltered sastāvā ir šis ekstrakts, bet to noteikti nevar saistīt ar izmaksu optimizēšanu. Drīzāk, ar konkrētas garšas piešķiršanu vai uzturēšanu lokācijās, kur specifiski iesali varbūt nav tik brīvi pieejami, un transportēšana tik tālu nav ekonomiski pamatota.
Iesala ekstrakts būtībā ir lidz pulverim reducēta misa, līdzīgi kā sausais piena pulveris. |
Offline | |
|
Corey | 09. Mar 2021, 09:18 |
#4336
|
|
Kopš: 18. Aug 2008
Ziņojumi: 2397
Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx
| Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Sodien pilnigi reali,ka bruzi perk jau gatavu snagu,kuru jaskaida un jaatdzivina. Tikai lai katra pudele negarsotu savadak |
Offline | |
|
|
warchief | 09. Mar 2021, 09:46 |
#4337
|
|
Kopš: 06. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 208
Braucu ar: Eiropas gada auto
|
09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Pareizi teica. Problēma ar LatRaps iesalu ir tāda, ka tur vienkārši ir mazāk "cukura" dēļ klimata un saulainām dienām.
Ja ņem par piemēru BestMaltz, Simpson vai citus ārzemju iesalus, tad tur vienkārši vajag mazāk tonnas/kg graudu, lai dabūtu pareizo gravitāti ("cukura daudzumu pirms raudzēšanas".
Jā, lielie ārzemju alus ražotāji izmanto visādas piedevas (palasiet kaut vai Grimbergena sastāvu).
Jā, lielie alus ražotāji "normalizē" vārījumus, lai grādi un garša būtu +/- vienādi. Normalizē arī alus, kas rūgst gadiem (beļģu skābie), tur gan izmanto citu metodi - kad sajauc kopā vairāku gadu brūvējumus.
Tas, ka lielie kaut ko vārītu no ekstrakta + spirta ir mīts, tad tas alus maksātu daudzreiz vairāk. Zemo alus cenu lielie dabū ar iesala aizstāšanu ar lētākām sastāvdaļām - graudi, kukurūza utt. (P.S. iesals nav "vienkārši" graudi)
Reāli alus dārgākā sastāvdaļa uz 1 gramu gan jau ir apiņi. Tāpēc lielumkārt apiņotie ali ir dārgāki. |
Offline | |
|
Dzirnavnieks | 09. Mar 2021, 09:53 |
#4338
|
|
Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 300
Braucu ar: M57D30
| latraps iesalnīca ir bišķi attīstījusies šajā laikā un šobrīd sadarbojas ar čupiņu pašmāju brūvētājiem. Bet jā - konsistences dēļ daudzi brūveri strādā ar Viking Malt vai citiem netāliem iesalniekiem. Labs iesala ekstrakts būs stipri dārgāks nekā brūzim iesalu malt un iejavot. Tādēļ lētās šņegas arguments neiztur kritiku lielākajā daļā gadījumu, jo vienkārši aus tad būtu ļoooti dārgs. Arī iesalu tipu izvēle iesala ekstraktam būs ļoti limitēta. [ Šo ziņu laboja Dzirnavnieks, 09 Mar 2021, 09:54:51 ] |
Offline | |
|
shmurger | 09. Mar 2021, 09:53 |
#4339
|
|
Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12770
Braucu ar: xc40
| Tāpēc jau lētie ali garšo pēc sūda, jo tur apiņu ne pist nav, jeb izmantots iesals ,kurš ir "apiņots". |
Offline | |
|
SteelRat | 09. Mar 2021, 09:54 |
#4340
|
|
Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163765
Braucu ar: E95
| "Apinītis" litrīgajā iepakojumā kā reiz nav neko dārgs un gan jau arī izcili labs nav sanācis tstēt
[ Šo ziņu laboja SteelRat, 09 Mar 2021, 09:54:56 ]
-----------------
|
Offline | |
|