BMW 320d ar vienu bāku nobraucis 1630 km

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (41)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    25-05-2010

    Ar dīzeļdzinēju aprīkotais „BMW 320d Efficient Dynamics” sedans veicis braucienu no Lielbritānijas līdz Vācijai bez atkārtotas degvielas uzpildes. Automobili vadīja viens no britu raidījuma „Fifth Gear” vadītājiem Toms Fords, nobraucot vairāk kā 1630 km ar vidējo ātrumu 95,4 km/h un vidēji patērējot četrus litrus dīzeļa uz 100 km.


    „BMW 320d Efficient Dynamics” sedana 61 litra degvielas tvertne tika pilnībā uzpildīta pirms iebraukšanas tunelī zem Lamanša jūras šauruma. Ar šādu degvielas krājumu pietika, lai aizbrauktu līdz Minhenei Vācijā un uzsāktu atpakaļceļu. Atkārtota degvielas uzpilde bija nepieciešama Francijā.


    Kā norāda Fords, degvielas ekonomijas nolūkos viņš atslēdzis audio sistēmu un klimata kontroli. Tāpat viņš atzīmē, ka brauciena laikā nav ripinājies brīvgaitā, kā arī nav braucis lēnāk par atļauto maksimālo braukšanas ātrumu. Brauciena laikā vismazākais vidējais degvielas patēriņš borta datorā tika uzrādīts 3,7 litri uz 100 km, bet kopumā šis rādītājs nepārsniedza 4,5 litrus uz 100 km (ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 4,1 l uz 100km).


    „BMW 320d Efficient Dynamics” aprīkots ar divlitru četrcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 163 zirgspēku jaudu un 380 Nm griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. „Efficient Dynamics” modifikācija jau standartā tiek komplektēta ar „Start&Stop” sistēmu, kas automātisko noslāpē un atkal iedarbina dzinēju, piemēram, stāvot sastrēgumos, bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, par 15 mm pazeminātu balstiekārtu (kas samazina aerodinamisko pretestību) un 16 collu riteņu diskiem ar pazeminātas rites pretestības „Michelin” riepām.

    Latvijā „BMW 320d Efficient Dynamics” modifikācijas sedans maksā 35 tūkstošus eiro.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties