BMW apstiprina baumas par priekšpiedziņas modeli

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (58)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    17-03-2010

    Kompānija „BMW” plāno izgatavot mazu priekšpiedziņas automobili, kas tirgū konkurētu ar „Audi A1”, to šodien oficiāli apstiprinājis autoražotāja priekšsēdētājs Norberts Raithofers „BMW” ikgadējā pārskata preses konferencē, vēsta „Automotive News”.

    Pašlaik „BMW” priekšpiedziņas platforma ir tapšanas stadijā. Tā būs piemērota priekšējo un visu riteņu piedziņas modeļiem. Pēc Raithofera vārdiem, tā būs piemērojama dažādiem modeļiem un markām. Tas nozīmē, ka visticamāk uz tās bāzes taps ne tikai „BMW” mazākais modelis, bet arī jaunākais „MINI”.

    „Nākotnē mēs paplašināsimies gan lielo modeļu segmentā, gan arī kompakto un mazo modeļu segmentā,” preses konferencē teicis Raithofers. Norādot uz arvien pieaugošo potenciālu pilsētas satiksmes automobiļu tirgū, viņš turpinājis: „Mēs ieviesīsim vairākus „MINI” un „BMW” modeļus un to variācijas, tostarp mazās klases spēkratu segmentā”.

    Lai arī līdz šim „BMW” modeļi bijuši tikai ar aizmugurējo vai visu riteņu piedziņu, Raithofers norāda, ka drīz tā vairs nebūs patiesība. „Tuvākajā nākotnē būs priekšpiedziņas „BMW” automobiļi mazajā klasē,” viņš precizējis.

    „BMW” kompānijai piederošās „MINI” markas automobiļi ir ar priekšējo riteņu piedziņu, turklāt jaunā kopīgā priekšpiedziņas platforma ļautu ilgtermiņā samazināt izmaksas.

    Gaidāms, ka jaunā priekšpiedziņas platforma debitēs 2013.gadā, kad gaismu ieraudzīs jaunās paaudzes „MINI” hečbeks.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties