BMW prezentējis jauno 5.sērijas modeli

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (79)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    24-11-2009

    Kompānija „BMW” oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes 5.sērijas modeli (rūpnīcas indekss – F10). Vizuāli automobilis līdzinās 7.sērijas flagmanim, bet ar „atlētiskāku” veidolu. Arī tehniskā ziņā tas daudz kā aizguvis no markas lielākā modeļa. Tirdzniecībā Eiropā jaunais modelis nonāks nākamā gada martā.

    :

    ::
    :
    Sākotnēji jaunajam modelim tiks piedāvāts viens V8 dzinējs, trīs sešcilindru benzīna motori un divi sešcilindru dīzeļdzinēji. Nedaudz vēlāk piedāvājumu papildinās arī četrcilindru dīzeļmotors. Visi dzinēji jau standartā tiks sajūgti ar astoņpakāpju „ZF” automātisko pārnesumkārbu.

    :
    ::
    :
    Visjaudīgākā 5.sērijas modifikācija būs „BMW 550i” ar 4,4-litru V8 biturbo benzīna dzinēju, kas attīsta 407 zirgspēku jaudu un nodrošina piecu sekunžu paātrinājumu līdz 100 km/h. Nākamā jaudīgākā versija ir „535i” ar trīslitru biturbo benzīna dzinēju, kas attīsta 306 ZS. Interesanti, ka versiju ar 258 ZS trīslitru atmosfērisko benzīna dzinēju turpmāk dēvēs par „528i”, nevis „530i” kā līdz šim. Šī paša motora mazāk jaudīgā versija ar 204 ZS tiks uzstādīta „523i” modifikācijā.

    :
    ::
    :
    Starp dīzeļdzinējiem sākotnēji būs tikai trīslitru sešcilindru agregāts, kas „530d” modifikācijā attīsta 245 ZS, bet „525d” – 204 ZS. Trīs mēnešus pēc jaunās „BMW” 5.sērijas nonākšanas tirdzniecībā tiks piedāvāts arī divlitru četrcilindru dīzeļmotors ar 184 ZS, kas vidēji patērēs 5,2 litrus dīzeļa uz 100 nobrauktajiem kilometriem.

    :
    ::
    :
    Virsbūves konstrukcijā visai plaši izmantots alumīnijs, no šī materiāla izgatavotas, piemēram, durvis, motora pārsegs, priekšējie spārni un balstiekārta, lai samazinātu automobiļa svaru. Jau standartā šis modelis tiks aprīkots ar dažādām „BMW EfficientDynamics” tehnoloģijām, piemēram, bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

    :
    ::
    :
    Tāpat jaunajam 5.sērijas sedanam pieejama virkne „inteliģento” elektronisko sistēmu, kas pazīstamas no 7.sērijas un citiem markas jaunākajiem modeļiem – nakts redzamība, adaptīvā kruīza kontrole, sānskata videokameras priekšējos spārnos, braukšanas joslu atpazīšanas sistēma, adaptīvie priekšējie lukturi utt.

    :
    ::
    :
    Jaunajam „BMW” 5.sērijas modelim tiks uzstādīta ceturtās paaudzes „iDrive” saskarne, kas būs pieejama divās versijās – ar septiņu collu vai 10 collu ekrānu ar papildus funkcijām kā 7.sērijas modelī.

    :
    ::
    :
    „BMW” 5.sērijas modelis tiks ražots kompānijas rūpnīcā Dingolfingā (Vācija), turpat kur 7.sērijas modelis, jo tiem ir līdzīga uzbūves struktūra un vairākas kopīgas komponentes. Tirdzniecībā automobilis nonāks 2010.gada martā.

    Piedāvājam noskatīties video ar jauno „BMW” 5.sērijas modeli un dizainera komentāriem par to. Spiediet klikšķi uz tālāk redzamā attēla!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties