BMW hibrīdi būs jaudīgākie pasaulē

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    17-08-2009

    Kompānija „BMW” publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar 7.sērijas sedana un „X6” apvidnieka sērijveida hibrīda versiju „ActiveHybrid”, kas plašākai publikai tiks prezentēti septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Kā norāda ražotājs, „BMW” hibrīda modifikācijas spēkrati būs par 15-20 procentiem ekonomiskāki nekā to analoģiskās versijas tikai ar benzīna dzinēju.

    Kā norāda autoražotājs, hibrīda „BMW ActiveHybrid X6” būs visjaudīgākais hibrīds pasaulē – tā kopējā jauda attīsta 485 zirgspēku, bet griezes moments sasniedz 780 Nm. Šī modeļa hibrīda spēka agregāts apvieno 4,4-litru V8 biturbo benzīna dzinēju un divus elektromotorus ar 86 un 91 ZS jaudu. Interesanti, ka atšķirībā no citiem mūsdienu hibrīdiem, „BMW X6” būs aprīkots nevis ar litija jonu, bet gan niķeļa metālhidrīda akumulatoriem.

    :

    ::
    :
    No vietas līdz 100 km/h hibrīda apvidnieks paātrināsies 5,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski tiks ierobežots pie 210 km/h atzīmes. Tikai ar elektromotoru automobilis būs spējīgs braukt līdz 60 km/h. „BMW ActiveHybrid X6” vidējais degvielas patēriņš būs 9,9 litri uz 100 km nobrauktā ceļa, bet CO2 izmeši izplūdē – 231 g/km.

    Savukārt „BMW” 7.sērijas hibrīda spēka agregāts apvienos 20 zirgspēku elektromotoru un jaudīgāku par „X6” versijā izmantoto 4,4-litru V8 biturbo benzīna dzinēja versiju ar 445 ZS. Tādejādi hibrīda kopējā jauda sasniedz 465 ZS, bet griezes moments – 700 Nm. Tāpat limuzīnam būs „Start-Stop” sistēma, kas automātiski dzinēju noslāpē un atkal iedarbina, piemēram, stāvot pie luksofora.

    :
    ::
    :
    No vietas līdz 100 km/h hibrīda limuzīns paātrināsies 4,9 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski tiks ierobežots pie 240 km/h atzīmes. „BMW ActiveHybrid 7” vidējais degvielas patēriņš būs 9,4 litri uz 100 km nobrauktā ceļa, bet CO2 izmeši izplūdē – 219 g/km.

    Tirdzniecībā pirmie „BMW” sērijveida hibrīdi nonāks jau šāgada nogalē.

    Piedāvājam noskatīties „BMW” kompānijas publicēto video sižetu ar X6 darbībā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.



    Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētajā veidā, aplūkojiet to šeit.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties