'MINI United' – magnēts faniem visā pasaulē

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    05-06-2009

    Šogad jau trešo reizi tika rīkots leģendārais festivāls “MINI United”. Šoreiz tas notika 22.– 24.maijā pavasara saules apspīdētajā Pirmās formulas trasē Silverstonā, Anglijā. Unikālais pasaules mēroga pasākums pulcēja 25'000 fanu no vairāk nekā 40 valstīm. Tie atbrauca ar vairāk nekā 10'000 “MINI” automobiļu, no kuriem lielākā daļa bija rūpīgi individualizēti.

    :

    ::
    :
    Pasākumā bija ieradušies daudz fanu klubu biedru no visas Eiropas, vairākumam no tiem veicot visu tālo ceļu līdz Lielbritānijai pie savas auto stūres. Dalībniekiem pat no tik tālām valstīm kā Krievija un Dienvidāfrika attālums un lielās izmaksas netraucēja ierasties, lai personiski sveiktu britu auto klasikas leģendu 50.dzimšanas dienā. Arī vesela virkne slavenību bija apņēmības pilni izbaudīt šo aizraujošo sacīkšu, mūzikas festivāla un dzīvesstila atmosfēru.

    :
    ::
    :
    Jauno īpašo modeļu “Mayfair” un “Camden” pasaules pirmizrādes ietvaros britu stila ikona un minisvārku izgudrotāja, tagad jau 75 gadus vecā Mērija Kvanta atklāja ilgi glabātu noslēpumu: nosaukums “minisvārki” nav radies šī apģērba gabala izcilā īsuma dēļ, bet gan par godu viņas iemīļotajam automobilim.

    :
    ::
    :
    Par godu 50.gadadienai atdzimšanu piedzīvoja arī slavenais Džordža Harisona “MINI” modelis. Šis vienā eksemplārā izgatavotais auto, ko sestdienas vakarā pasniedza Olīvijai Harisonei, pilnībā atbilst “Beatles” dalībnieka atraitnes sniegtajam precīzajam dizaina aprakstam. Viņa pieņēma šo “MINI” automobili Džordža Harisona 1973.gadā dibinātā Materiālās pasaules labdarības fonda (Material World Charitable Foundation) vārdā. Automobilis šogad tiks pārdots izsolē, lai iegūtu līdzekļus šai labdarības organizācijai. “Džordžs bija liels “MINI” cienītājs, un šī jaunā versija viņam noteikti patiktu. Iespēja “MINI” 50.gadadienas svinībās iegūt arī līdzekļus mūsu fondam sagādā prieku un ir nozīmīga sadarbība,” teica Olīvija Harisone.

    :
    ::
    :
    Pasākumā bija arī daudz citu unikālu modeļu, kas lika straujāk sisties fanu sirdīm. Britu modes dizaineris Pols Smits atkal prezentēja jaunu modeli, tāpat tika izrādīti arī Deivida Bovija, Keitas Mosas, Missoni un slavenā ilustratora un grafikas dizainera Alana Oldridža radītie modeļi. Atzinīgus skatienus piesaistīja oriģinālie automobiļi no tādām filmām kā “The Italian Job” un “Austin Powers”.

    :
    ::
    :
    “MINI United” festivāla kulminācija bija Pola Vellera – modu kustības pamatlicēja, kādreizējā leģendāro grupu “The Jam” un “The Style Council” solista, tagad izcila un pieredzējuša solomākslinieka – uzstāšanās. “Tā kā es pats visu mūžu braucu ar “MINI”, man bija liels prieks piedalīties 50.jubilejas svinībās,” teica Vellers. Par godu šim britu māksliniekam grupa “Twisted Wheel” festivālā izpildīja viņa klasiskās dziesmas “That’s Entertainment” kaverversiju. Šī dziesma būs ekskluzīvi pieejama “MINI” mājas lapā: www.minispace.com.

    “MINI United” spilgtākās auto zvaigznes

    Līdztekus mūzikas programmai festivāla viesus priecēja arī virkne dažādu pasākumu, kas bija pa prātam ne tikai rūdītiem faniem. Notika populārās “MINI CHALLENGE Clubsport” sērijas trešā un ceturtā posma sacīkstes. Viesiem bija izdevība izbraukt pāris apļus trasē pašiem vai ar “MINI CHALLENGE” pilotu pie stūres.

    :
    ::
    :
    Nostalģiskāk noskaņotiem viesiem “MINI Seven Racing Club” rīkoja sacensības, kurās piedalījās līdz pat 40 klasiskajiem “MINI” auto. Plašā ekspozīcijā fani varēja iepazīties ar šīs auto markas ilgo un bagātīgo vēsturi. Bija arī kaskadieru šovi, gokartu sacīkstes, autovadītāju apmācības programmas un vēl daudz, daudz kas cits.

    :
    ::
    :
    Bija daudz atpūtas zonu, bāru un restorānu, bet bērnu teritorijā bija sarūpētas izklaides mazajiem – “Baby-Car” braukšana, kāpšana un ķermeņa apgleznošana.

    Latvieši pārsteidz klātesošos ar šovu un atraktivitāti

    Arī komanda no Latvijas trīs “MINI” sastāvā sveica jubilāru tālajā Silverstonas trasē. Kopā pavadītais ceļš vienā virzienā sasniedza pat 3'000 km, jo gadījās ceļa posmi, kas bija jāveic divreiz (divreiz), piemēram, lai atgrieztos pēc nozaudētiem dokumentiem. Kopumā ceļojums bija neizsakāmi jautrs, jo starp ekipāžām nepārtraukti tika uzturēts kontakts ar rāciju palīdzību.

    :
    ::
    :
    Latvijas komanda “MINI” jubilejas svinībās bija viena no 24, kas īpašā kluba teltī prezentēja savu “MINI” klubu (minimania.lv) un galvaspilsētu Rīgu. “MINI United 2009” organizatoru piešķirtajā teltī tika uzstādīts fotoateljē, kurā mūsu fotogrāfs Juris Ķilkuts ļoti atraktīvā veidā fotografēja pasākuma viesus uz Rīgas fona pie klasiskā “MINI”. Piecu minūšu laikā tika uzņemta un viesiem uzdāvināta fotogrāfija, kas radīja iespaidu, ka uzņēmums tiešām ir veikts kādus 50 gadus iepriekš kādā no Rīgas ielā.

    :
    ::
    :
    Viesi, organizatori un kolēģi no citām valstīm – visi novērtēja šo labo ideju un atraktīvo izpildījumu. Neizpalika arī organizatoru apbalvojums – 3.vieta “MINI” klubu stendu izpildījumā. 1.vietu ieguva mūsu kaimiņi no Krievijas, kas bija ieradušies 30 “MINI” spēkratu sastāvā.

    :
    ::
    :
    Lai Latvijas komanda varētu priecēt “MINI” jubilejas viesus Silvertonas trasē ar savu šovu, liels paldies jāizsaka “Reval Hotels”, “BM Auto”, Rīgas domei, “MINI” klubam Latvijā un Jurim Ķilkutam personīgi.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties