MINI 50 gadu jubileju svinēs 'MINI United 2009' festivālā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    16-04-2009

    Pirms 50 gadiem no konveijera noripoja pirmais britu kulta auto “MINI” modelis. Par godu šai jubilejai Lielbritānijā, Silverstonas autosporta trasē, 2009.gada 22.–24.maijā tiks rīkots vērienīgākais “MINI” fanu pasākums. Leģendārā trase ir trešā unikālā festivāla “MINI United” norises vieta pēc Misano Itālijā un Zandvortas Holandē.

    Vairāk nekā desmit tūkstoši fanu no visām pasaules malām ieradīsies uz “MINI” dzimšanas dienas svinībām, lielākoties ar saviem auto, lai dalītos priekā. Šis neparastais apvienojums – klubu kultūra un sports, mūzikas festivāls un ballītes atmosfēra – būs neaizmirstams piedzīvojums ikvienam.

    “MINI United” spilgtākās mūzikas zvaigznes

    Uz “MINI United” festivāla svinībām ieradīsies izcilas britu mūzikas zvaigznes. Piektdienas vakarā mūziķis, remiksu autors un producents Kelvins Hariss (Calvin Harris) uzsāks nedēļas nogales svētkus ar dzīvo uzstāšanos kopā ar savu grupu.

    Sestdienas vakars iecerēts kā īpašs roka vakars, kur satiksies britu daudzsološākie jaunie talanti un īstas mūzikas leģendas. Kriss Tompsons, bijušais “Manfred Mann’s Earth Band” solists un britu mūzikas ikona, atklās programmu kā īpašais viesis, viņam sekos “Ray Gun. Pēdējie īpašie viesi būs jaunā grupa no Ziemeļanglijas “Twisted Wheel”, kas strauji sāk gūt ievērību Lielbritānijā un jau izpelnījusies ļoti vētrainas un temperamentīgas koncertgrupas slavu.

    Festivāla “MINI United 2009” galvenais mākslinieks būs pats Pols Vellers (Paul Weller). Bijušais “The Jam” un “The Style Council” solists un veiksmīgs solo mākslinieks. “Man kā zvērinātam “MINI” braucējam ir liels prieks piedalīties tā 50. gadadienas svinībās,” norāda Pols. “Twisted Wheel” festivālā atskaņos īpaši sagatavotu Pola Vellera klasiska hita kaverversiju. Šī dziesma būs ekskluzīvi pieejama visiem faniem “MINI” mājas lapā.

    “MINI United” spilgtākās auto zvaigznes

    Līdztekus mūzikas programmai festivāla viesus priecēs arī virkne dažādu pasākumu, kas būs pa prātam ne tikai rūdītiem faniem. Notiks populārās “MINI Challenge Clubsport” sērijas trešā un ceturtā posma sacīkstes. Viesiem būs izdevība izbraukt pāris apļus trasē pašiem vai ar “MINI Challenge” sacīkšu pilotu pie stūres.

    Nostalģiski noskaņotiem viesiem “MINI Seven Racing Club” rīkos sacensības, kurās piedalīsies līdz pat 40 klasiskajiem “MINI” auto. Plašā ekspozīcijā fani varēs iepazīties ar šīs auto markas ilgo un bagātīgo vēsturi. Būs arī kaskadieru šovi, gokartu sacīkstes, autovadītāju apmācības programmas un vēl daudz kā cita.

    Būs daudz atpūtas zonu, bāru un restorānu, bet bērnu teritorijā būs sarūpētas izklaides mazajiem – “Bobby-Car” braukšana, kāpšana, ķermeņa apgleznošana un daudz kā cita.

    Reģistrēties pasākumam var internetā - www.MINIUnited.com/MINIunited2009. Turpat atrodama arī plašāka informācija par pasākumu. Silverstona atrodas tikai 50 kilometru attālumā no “MINI” dzimtās pilsētas Oksfordas. Faniem, kuri vēlas savām acīm redzēt “MINI” automobiļu tapšanu, tiks piedāvātas divas īpašas ekskursijas uz rūpnīcu. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, ieteicams pēc iespējas drīzāk reģistrēties [email protected].

    Uz šo pasākumu plāno doties arī grupiņa latviešu. Ja arī vēlaties piedalīties, rakstiet uz e-pasta adresi [email protected].


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties