BMW apvidnieki X5 un X6 iegūs sportisko modifikāciju M

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (42)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    06-04-2009

    Kompānija “BMW” izplatījusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar apvidus automobiļu “X5” un “X6” sportisko modifikāciju, kas nosaukumā iegūs piebildi “M”. Abi spēkrati ieguvuši vizuāli praktiski identisku virsbūves aerodinamisko komplektu un tehnisko izpildījumu.

    :

    ::
    :
    “BMW X5 M” un “X6 M” tiks komplektēts ar principiāli jaunu 4,4-litru V8 biturbo benzīna dzinēju, kas sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu ar iespēju manuāli pārslēgties ar taustiņiem pie stūresrata, kā arī tam būs “Launch Control” funkcija, kas ļauj sasniegt maksimālo iespējamo paātrinājumu no vietas.

    :
    ::
    :
    “BMW Motorsport” nodaļas izstrādātais V8 biturbo dzinējs attīsta 555 zirgspēku jaudu un 678 Nm maksimālo griezes momentu, kas pieejams diapazonā no 1'500 līdz 5'650 apgr./min. Rezultātā masīvie apvidus automobiļi sportiskajā “M” versijā no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 4,7 sekundēs, bet to maksimālais braukšanas ātrums elektroniski tiks ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

    :
    ::
    :
    Tāpat “BMW X5” un “X6” sportiskie apvidnieki ieguvuši spēcīgākas bremzes ar četrcilindru skavām (suportiem), adaptīvo balstiekārtu, mainīgas reakcijas “Servotronic” stūres sistēmu, kas speciāli pieregulēta M-sērijas spēkratiem, kā arī 20 collu riteņu diskus ar 275/40 izmēra riepām priekšā un 315/35 – aizmugurē.

    :
    ::
    :
    Gaidāms, ka šis pats 555 ZS biturbo motors tiks uzstādīts arī nākamās paaudzes “BMW M5” un “M6” modeļiem, kas pašlaik tiek komplektēti ar 507 ZS jaudīgu pieclitru V10 atmosfērisko motoru.

    :
    ::
    :
    Plašākai publikai “BMW X5 M” un “X6 M” modifikācijas tiks prezentētas šā mēneša beigās Šanhajas autoizstādē. Tirdzniecībā tie nonāks pāris mēnešus vēlāk. Pēc provizoriskas informācijas, Vācijā “BMW X5 M” maksās no 105'900 eiro, bet “X6 M” – no 108'500 eiro.

    Piedāvājam noskatīties video ar “BMW X5 M” kustībā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.


    Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētā veidā, aplūkojiet to šeit.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties