BMW 5.sērijas GT – koncepts, kas nonāks ražošanā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (46)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    13-02-2009

    Kompānija “BMW” izplatījusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar konceptuālo automobili “BMW” 5.sērijas “Gran Turismo” (GT), kas tapis uz 5.sērijas modeļa bāzes un līdz šim paziņojumos tika indeksēts kā “BMW Progressive Activity Sedan” (PAS). Plašākai publikai prototips tiks demonstrēts šāgada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

    :

    ::
    :
    Koncepta būtiskākā atšķirība no citiem “BMW” markas automobiļiem ir samērā neparastais virsbūves tips, kas sevī apvieno sedanu un piecdurvju hečbeku. Jāatzīmē, ka tieši hečbeks ir “BMW” 5.sērijas GT formālais virsbūves tips. Tam ir piecas durvis, pie kam bagāžas nodalījumam tās ir divās sekcijās. Pēc vajadzības tās var atvērt pilnībā, kopā ar aizmugurējo vējstiklu, kā hečbekā, vai atsevišķi tikai lejasdaļu – kā sedanā. Bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu aizmugurējo sēdekļu gadījumā sasniedz 1'650 litrus, kamēr 5.sērijas universālim šis raksturlielums ir par 35 litriem mazāks.

    :
    ::
    :
    “BMW” 5.sērijas GT koncepts izgatavots uz pagarinātas 5.sērija modeļa platformas, kā riteņu garenbāze (3'070 mm) rezultātā sasniedz 7.sērijas sedana analoģisko raksturlielumu. Prototipa kopgarums ir 4'998 mm, kas ir tikai par septiņiem centimetriem mazāk kā 7.sērijas modelim. Aizmugurējie sēdekļi ir nodalīti ar konsoli, tāpēc kopumā automobilis ir četrvietīgs ar četriem pilnvērtīgiem regulējamiem sēdekļiem. Tomēr sērijveidā būs pieejama arī versija ar tradicionālu sēdekli trim pasažieriem.

    :
    ::
    :
    Pagaidām ražotājs neatklāj detalizētāku tehnisko informāciju par šo prototipu un gaidāmo tā sērijveida versiju. Tomēr, kā zināms, pēdējo gadu “BMW” pirmssērijveida prototipi būtiski nav atšķīrušies no pēc tam ražošanā nonākušajām versijām. Turklāt industrijas spiegi jau vairākkārt fiksējuši šo automobili (tiesa, ar maskētu virsbūves dizainu) izmēģinājuma braucienu laikā, kas nozīmē, ka tas praktiski ir jau gatavs ražošanai.

    :
    ::
    :
    Pēc provizoriskas informācijas, “BMW” 5.sērijas “GT” modifikācija sākotnēji tiks komplektēta ar benzīna un dīzeļa sešcilindru dzinējiem, kā arī aizmugurējo riteņu piedziņu. Tomēr vēlāk tam parādīsies versija ar V8 motoru un pilnpiedziņu. Automātiskā pārnesumkārba būšot astoņpakāpju. Detalizētāka informācija par šo modeli gaidāma, visticamāk, pēc tā oficiālās prezentācijas martā.

    :
    ::
    :
    Piedāvājam noskatīties “BMW” oficiālo video sižetu ar šī koncepta prezentāciju šaurā lokā Minhenē un tā izstrādātāju komentāriem. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamo attēlu, lai aktivizētu video straumējumu.


    Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētā veidā, aplūkojiet to šeit.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties