Kriss Bengls pamet BMW galvenā dizainera posteni

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (52)
  • Drukāt
  • Kriss Bengls

    Raimonds Zandovskis,
    04-02-2009

    Kriss Bengls nolēmis pamest „BMW” grupas galvenā dizainera posteni, līdz šim būdams atbildīgs par „BMW”, „MINI” un „Rolls-Royce” markas automobiļu veidolu. Bengls norāda, ka šādu lēmumu pieņēmis, lai pievērstos saviem projektiem, kas ir ārpus auto industrijas rāmjiem. Bengla vietā amatā stāsies Adrians van Hoidonks – dizaineris, kurš līdz šim bija atbildīgs tikai par „BMW” markas automobiļu dizainu.

    Atgādināsim, ka Kriss Bengls darbu „BMW” kompānijā uzsāka 1992.gadā šī autoražotāja Ziemeļamerikas dizaina centrā. Viņa pirmais projekts „BMW” galvenā dizainera amatā bija 7.sērijas modelis, kas debitēja 2001.gada rudenī Frankfurtē un tika neviennozīmīgi uztverts kā no preses, tā arī potenciālo klientu puses markai neordinārā dizaina risinājumu dēļ. Kopš tā laika Bengls bijis atbildīgs praktiski par visu mūsdienu „BMW” dizainu, sākot no 1. līdz 7.sērijai. Par viņa pēdējo projektu „BMW” kompānijā var uzskatīt konceptuālo automobili „BMW GINA”, kas tika prezentēts pērnā gada jūnijā. Šī automobiļa metāla karkass apvilkts ar elastīgu audumu.

    :

    ::
    :
    Kriss Bengls (Christopher E. Bangle) ir dzimis ASV un šobrīd ir 52 gadus vecs. Pēc Viskonsīnas universitātes un Pasadenas mākslas koledžas absolvēšanas viņš savu darbu uzsāka Vācijā, „Opel” kompānijā. 1985.gadā viņš pārgāja uz „FIAT”, kur 1992.gadā kļuva par „FIAT” dizaina centra direktoru. Drīz pēc tam viņš pameta itāliešu autoražotāju un pievienojās „BMW” kolektīvam.

    :
    ::
    :No labās - Kriss Bengls un Adrians van Hoidonks:
    :
    Visas viņa karjeras laikā „BMW” kompānijā Bengla labā roka bijusi Adrians van Hoidonks, kurš tagad kļūs par viņa pēcteci „BMW” grupas galvenā dizainera postenī. Bengls Hoidonku raksturo kā patiesu augstas raudzes profesionāli šajā jomā, piebilstot, ka ir pārliecināts par iesākto dizaina stratēģiju, kuras viņš ir palīdzējis radīt, turpmāku attīstību un realizāciju.

    :
    ::
    :
    Adrians van Hoidonks (Adrian van Hooydonk) ir dzimis Nīderlandē un šobrīd ir 44 gadus vecs. Jaunajā postenī viņš būs atbildīgs par „BMW”, „MINI” un „Rolls-Royce” markas automobiļu dizainu. Absolvējis Delftu politehnisko universitāti Holandē un dizaina skolu Šveicē, uzreiz pēc tam 1992.gadā uzsāka darbu „BMW” kompānijā kā štata dizaineris. 2000.gadā viņš devās uz ASV, lai strādātu „BMW” Ziemeļamerikas dizaina nodaļā. 2004.gadā atgriezās Minhenē, kur strādāja Bengla tiešā pakļautībā un bija atbildīgs par „BMW” markas automobiļu dizainu.

    :
    ::
    :
    „BMW” 6.sērija, jaunā 7.sērija un pavasarī tirdzniecībā gaidāmais „Z4” skaidri raksturo Hoidonka rokrakstu dizainā, tāpat kā „BMW Z9”, „BMW CS” un „BMW M1 Hommage” konceptuālie prototipi. Šāgada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē tiks prezentēts Hoidonka dizainētais „BMW Progressive Activity Sedan” koncepts.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties