Noslēgusies kārtējā BMWPower.lv labdarības akcija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (41)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    20-01-2009

    Jau ceturto gadu pēc kārtas BMWPower.lv vortāls veiksmīgi aizvadījis Ziemassvētku labdarības akciju, kurā, pateicoties jums, tiek dots prieks bērniem Latvijas bērnu namos un grūtībās nonākušajiem vecajiem ļaudīm sociālajos aprūpes centros laikā, kad arī paši gaidām un sniedzam dāvanas.

    Šī gada labdarības akcija no iepriekšējām atšķīrās ar divām lietām. Pirmā. Ja aizvadītos gadus pamatā Ziemassvētkos apdāvinājām tieši bērnu namus un sociālo atbalsta centru „Ābele”, tad šogad devāmies arī uz veco ļaužu pansionātu Ugālē, kur pārliecinājāmies, ka ir vietas, kas ir pat kaut cik civila valsts atbalsta aizmirstas. Tas akcijas organizatoriem lika aizdomāties par iespējamo prioritāšu pamainīšanu turpmākajām akcijas reizēm.

    Otrā atšķirība. Ja iepriekš katru gadu saziedoto līdzekļu summa bija ar pieaugošu tendenci, tad šogad tika saziedots gandrīz uz pusi mazāk – 1’859 lati pret 3’394 latiem gadu iepriekš. No vienas puses, to varētu skaidrot ar globālo ekonomisko krīzi, bet, no otras puses, tajā pašā laikā tika novērota interesanta parādība – lai arī ziedotāju skaits bija mazāks kā iepriekšējos gadus, vidējā aritmētiskā ziedotā naudas summa bija jūtami lielāka kā t.s. treknajos gados.

    Apmeklējām Naujenes bērnu namu Daugavpils rajonā un bāreņu namu „Līkumi” Jēkabpils rajonā – tos pašus, ko iepriekšējos gadus. Atkārtoti ar grāmatām apdāvinājām Bauskas Ģimenes un sociālā atbalsta centru „Ābele”, kā apmeklētāji ir ļoti iepriecināti par sagādātajām ilustrētajām enciklopēdijām, kas ir samērā dārgas un ko citkārt centra budžets neatļauj sarūpēt, kā arī diviem mazlietotiem datoru komplektiem, kas tika noziedoti šai akcijai un kas šai centrā tiks izmantoti apmācībai.

    :

    ::
    :
    Mantu kvantitātes ziņā visapdāvinātākais bija Naujenes bērnu nams, kur viss sarūpētais neietilpa sākotnēji plānotajā „BMW X5”, tāpēc pēdējā dienā tika nolemts braukt ar diviem automobiļiem, lai visam pietiktu vietas. Tāpat kā iepriekš, arī šoreiz Naujenes bērnu nama akūtākā nepieciešamība bija apavi tās aptuveni 50 bērniem. Akcijas organizatori atrada izdevīgu piedāvājumu kādā noliktavas izpārdošanā, tādejādi krietni ietaupot līdzekļu arī citām vajadzībām.

    :
    ::
    :
    Vēl šim bērnu namam tika nogādāta virkne galda spēļu, ieskaitot jauno Monopolu ar Rīgas pilsētu tajā, grāmatas un enciklopēdijas, zīmēšanas piederumus, saliekamās bildes (puzles), 3 metrus augstu egli ar rotājumiem, bērnu un pusaudžu drēbes, dažādas rotaļlietas, ieskaitot badmintona komplektu, kā arī lietota, ziedojumā saņemta „Sony Trinitron” tālrāde ar DVD atskaņotāju. Tāpat tika sagādāts cienasts svētku galdam – vairākas mandarīnu kastes, žāvētas vistas u.tml.

    :
    ::
    :
    Savukārt „Līkumu” bērnu namam akūtākā vajadzība bija sadzīves tehnika, kur ar interneta veikala kurjeru tika nogādāta „Zanussi” veļas mašīna ar 7 kg ietilpību un „Zanussi” divkameru ledusskapis, kā arī ziedotā mikroviļņu krāsns. Līdzīgi Naujenes bērnu namam, arī uz šejieni akcijas organizatori nogādāja proporcionālu daudzumu grāmatu, zīmēšanas piederumu, galda spēļu un rotaļlietu. Arī šī nama bērniem tika sarūpēts bagātīgs svētku cienasts.

    :
    ::
    :
    Pārmaiņu pēc, šoreiz nolēmām palīdzēt arī kādam veco ļaužu pansionātam, jo tie, domājams, dažādu labdarības akciju ietvaros kopumā ir daudz aizmirstāki nekā dažs bērnu nams. Savās gaidībās nebijām kļūdījušies.

    Kāda BMWPower.lv apmeklētāja ieteica un sazinājās ar Ventspils rajona veco ļaužu pansionātu Veselības un sociālās aprūpes centru „Ugāle”, kur noskaidroja, ka akūtākā vajadzība viņiem ir veļas mašīna, jo esošā regulāri lūzt, tāpēc tās remonta laikā centra darbinieki drēbes nes mazgāt pat uz savām mājām. Tāpat noderīgas būtu dažādas galda spēles, ko arī sarūpējām (divus lielos magnētiskos šaha un dambretes komplektus, Domino, vairākus kāršu komplektus u.tml.).

    :
    ::
    :
    Neskaitot iepriekšminēto, turp nogādājām „Zanussi” 7 kg ietilpības veļas mašīnu, akcijā ziedotu 25" „Sony Trinitron” tālrādi, vienu pārnēsājamo tāldzirdes aparātu un sarūpēto cienastu ar saldumiem.

    Tā kā šajā pansionātā ieradāmies sestdienā pēc Ziemassvētkiem, tad uz vietas bija tikai iemītnieki un maiņās strādājošais apkalpojošais personāls, kas par mūsu apmeklējumu nezināja. Tāpēc pārsteigums par sarūpēto veļasmašīnu bija neviltots līdz asarām. Kad nesām iekšā vēl arī tālrādi, tad atplauka arī sākotnēji mūs ar aizdomām aplūkojošie iemītnieki, kuri tad nāca klāt un izteica prieku, ka beidzot nebūs jācīnās par tālrādes vadības pulti, kā tas bija līdz šim.

    Uz atvadām viena no centra māsiņām ar asarām acīs teica, ka šeit strādājot jau 20 gadu, bet neviens viņus tik dāsni nav apdāvinājis.

    Akcijas organizatori izsaka lielu paldies visiem ziedotājiem – gan tiem, kas ziedoja naudiņu, gan tiem, kas ziedoja noderīgas mantas. Tāpat izsakām lielu paldies tiem, kuri ziedoja arī savu laiku, apmeklējot un nogādājot sarūpētās lietas, kā arī citādi palīdzot akcijas ietvaros.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties