Jaunais BMW Z4 rodsters

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (30)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    15-12-2008

    Kompānija „BMW” izplatījusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes „BMW Z4” rodsteru, kas plašākai publikai tiks prezentēts nākamā gada janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē. Oficiālie attēli apstiprina iepriekš speciālistu izteiktās prognozes par jaunā modeļa gabarītiem un proporcijām, kā arī jumta seguma tipu, par ko varēja spriest no līdz šim publicētajiem spiegu uzņemtajiem attēliem.

    :

    ::
    :
    Jaunā „BMW Z4” rodstera priekšdaļa ieturēta agresīvā veidolā, kas panākts ar milzīgo radiatora dekoratīvo režģi „BMW CS” koncepta stilā, kā arī šauriem un izstieptiem lukturiem. Savukārt aizmugurējā daļa izdevusies elegantāka par līdzšinējo modeli, īpaši pateicoties aizmugurējo lukturu formai. Tomēr būtiskākā izmaiņa, salīdzinot ar līdzšinējo „BMW Z4”, ir salokāmais jumts, kas tagad ir no metāla, nevis auduma. Jāatzīmē, ka jumta nolaišanas vai pacelšanas process aizņem 20 sekundes.

    :
    ::
    :
    Jaunais rodsters saglabā līdzšinējā modeļa nosaukumu – „BMW Z4” – neturpinot „Z” indeksa skaitlisko evolūciju, kā iepriekš. Tiesa, ar jauno rodstera paaudzi mainās modifikāciju nosaukumi, kas tagad ieturēti „BMW X6” modeļa versiju stilā. Tādejādi bāzes „sDrive23i” modifikācija iegūs 2,5-litru sešcilindru dzinēju ar 204 zirgspēkiem, „sDrive 30i” – trīslitru sešcilindru motoru ar 258 ZS; bet „sDrive35i” iepriekšminētā motora biturbo versiju ar 306 ZS.

    :
    ::
    :
    Automobili iespējams aprīkot vai nu ar sešpakāpju mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu. Savukārt visjaudīgāko modifikāciju „BMW Z4 sDrive35i” varēs aprīkot ar jauno septiņpakāpju divsajūgu sekvenciālo pārnesumkārbu, līdzīgi kā „BMW M3”. Šādā komplektācijā „BMW Z4” no vietas līdz 100 km/h paātrinās 5,1 sekundē (ar mehānisko kārbu par 0,1 sekundi lēnāk – 5,2 s). Turklāt tas ar šo sekvenciālo kārbu ir ekonomiskāks, vidēji patērējot deviņus litrus benzīna uz 100 km, kamēr ar mehānisko kārbu – 9,4 litrus.

    :
    ::
    :
    Jaunā „BMW Z4” interjers padarīts elegantāks, pielietojot vairāk koka paneļu apdarē. Dažādu sistēmu vadības sviras padarītas ērtākas gan pieejamībā, gan lietošanā. Rodsterā uzstādīta jaunā „iDrive” saskarne, kas ir intuitīvāka un vienkāršāka, salīdzinot ar tās sākotnējo versiju iepriekšējā 7.sērijas sedanā.

    :
    ::
    :
    „BMW” jau publicējis šī modeļa cenas Vācijas tirgum. Bāzes versija „BMW Z4 sDrive23i” maksās 35’900 eiro; „sDrive30i” – 42’900 eiro; bet topversija „sDrive35i” – 47’500 eiro.

    :
    ::
    :
    Piedāvājam noskatīties kompānijas „BMW” sagatavoto video sižetu, kur dizaineris stāsta par jauno modeli un tā zīmīgākajām īpatnībām. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.


    Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētā veidā, aplūkojiet to šeit.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties