BMW 5.sērijas bruņotā versija 'Security'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    22-09-2008

    Kompānija „BMW” turpina apbruņot savus modeļus, šoreiz kārta pienākusi atjauninātajam 5.sērijas sedanam, kam bruņotā versija būs pieejama „530i” vai „550i” modifikācijā. Atgādināsim, ka nesen „BMW” izstrādāja arī apvidus automobiļa „X5” bruņoto versiju „Security”.

    Bruņotais „BMW” 5.sērijas sedans pozicionēts tiem pasaules reģioniem, kur ir augsta kriminogēnā situācija, tostarp automobiļu un pasažieru laupīšanas. Kā norāda pats ražotājs, tad ar šiem reģioniem domāta Latīņamerika, Dienvidaustrumu Āzija, Tuvie Austrumi un atsevišķas bijušās Padomju Savienības republikas. Bieži vien uzbrukumi šajos reģionos nav saistīti ar konkrētā pasažiera personību, bet gan nejauši izvēlētam samērā dārgam automobilim, tostarp pietiekami vērtīgu priekšmetu dēļ tajā.

    :

    ::
    :
    Tādēļ „Security” modifikācijas modeļi ir padarīti ložu necaurlaidīgi pēc VR4 standarta, kas nozīmē, ka to pasažieru čaula un logu stikli spēj izturēt šāvienu no 44.kalibra „Magnum” un citiem 9 mm ložu šaujamieročiem. Bruņotā 5.sērijas sedana logu stikli ir 22 milimetru biezi.

    :
    ::
    :
    Lai arī bruņas ir visapkārt pasažieru čaulai, automobilis nav kļuvis īpaši smagāks, kā sākumā varētu šķist. „Security” modifikācija ir par 250 kg smagāka kā standarta 5.sērijas sedans. Tādejādi īpaši nav mazinājusies arī automobiļa dinamika, gan „530i Security”, gan „550i Security” no vietas līdz 100 km/h paātrinās mazāk kā septiņas sekundēs, bet to maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 240 km/h (standarta versijām līdz 250 km/h).

    :
    ::
    :
    Papildus bruņām „Security” versijas sedans ieguvis arī nakts redzamības sistēmu, uz priekšējā vējstikla projicētu informācijas bloku (Head up display), kā arī atpakaļskata kameru. Vēl automobilī ir „Intercom” drošības sistēma, kas ļauj sarunāties ar cilvēkiem ārpus automobiļa, neatverot tā logu vai durvis.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties