Jaunais BMW M5 būs ar turbīnu un 550 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (42)
  • Drukāt
  • 'Autocar' datorilustrācija

    Raimonds Zandovskis,
    08-05-2008

    Kompānija „BMW” plāno 2011.gadā uzsākt sērijveida ražošanu jaunās paaudzes „BMW M5” modelim, ziņo britu izdevums „Autocar” ar atsauci uz anonīmu avotu industriālās aprindās. Jaunais „BMW M5” pirmo reizi iegūšot turbomotoru.

    Kā ziņo „Autocar”, darbs pie jaunās paaudzes „BMW M5” jau sācies, autoražotāja sporta nodaļai sadarbojoties ar jaunās 5.sērijas izstrādes komandu. Tā kā šobrīd „Mercedes-Benz AMG” modeļi ir jaudīgāki, tad „BMW” ir spiests palielināt arī savu sportisko dzinēju jaudu.

    Piektās paaudzes „BMW M5” tiks aprīkots ar 550 zirgspēku jaudīgu turbomotoru. Par pamatu tam tiks izmantots jau esošais pieclitru V10 atmosfēriskais dzinējs, kā darba tilpums tiks palielināts līdz 5,5-litriem. Tam tiks uzstādīta turbīna, kas ne tikai ļauj palielināt jaudu, bet arī samazināt kaitīgo izmešu daudzumu izplūdē salīdzinājumā ar analogas jaudas atmosfērisko spēka agregātu. Dzinējs tiks sajūgts vai nu ar sešpakāpju mehānisko, vai jauno septiņpakāpju M-DCT divsajūgu sekvenciālo pārnesumkārbu.

    Vēl starp tehnoloģiskajiem jauninājumiem tiek minēta „Stop & Start” tehnoloģija, kas pati noslāpēs dzinēju, kad automobilis, piemēram, stāv sastrēgumā, un atkal iedarbinās to mirklī, kad pieskaras akseleratora pedālim. Šāda sistēma ļauj samazināt ne tikai degvielas patēriņu, bet arī uzlabot ekoloģiskos rādītājus.

    Detalizētāka informācija par „BMW M5” tehniskajiem risinājumiem un veiktspēju pagaidām nav zināma. Gaidāms, ka jaunais 5.sērijas modelis tirdzniecībā nonāks 2010.gadā, bet tā sportiskā modifikācija „BMW M5” nedaudz vēlāk – 2011.gadā.

    Atgādināsim, ka aktuālais „BMW M5” tiek aprīkots ar pieclitru atmosfērisko V10 dzinēju, kā jauda attīsta 507 zirgspēku un ļauj spēkratam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,7 sekundēs, kā arī sasniegt elektroniski ierobežoto maksimālo braukšanas ātrumu 250 km/h.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties