BMW gatavo mazu pilsētas automobili

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (27)
  • Drukāt
  • Datorilustrācija

    Artūrs Virbulis,
    18-03-2008

    Kompānija „BMW” aktīvi izstrādā jaunus modeļus un modeļu sērijas. 3.sēriju papildinās paaugstinātas pārgājības universālis (krosovers), savukārt pozicionējumā pirms šobrīd mazākā „BMW” – 1.sērijas – piedāvājumā tiks izstrādāts pilsētas mazauto.

    Pieprasīti tiek jauni un vēl atraktīvāki modeļi, jo ar klasisko modeļu atjaunināšanu vairs vien nepietiek. Tādējādi pastiprināta uzmanība pievērsta nišas modeļiem – emocionāliem, dizainiski moderniem un uz brīvā laika orientētiem tēla nesējiem.

    Papildus tam, vēl aizvien aktuāla ir vides diskusija, kas skar arī šajā jomā jau tā veiksmīgo autoražotāju. Tādēļ aktīvi tiek strādāts pie neliela mazauto, kas tiktu pozicionēts zem 1.sērijas un „MINI” automobiļiem. Svarīgākais jaunā modeļa tirgus būs ASV, kur no 2012.gada „BMW”, kā vienam no lielajiem autoražotājiem, būs jāpiedāvā bezatgāžu modeli.

    Jaunais četrvietīgais automobilis būs aprīkots ar elektrodzinēju, ko baros litija jonu akumulatori.

    No šīs versijas tiks atvasināts pilsētas auto ar benzīna un dīzeļdzinējiem. Vēl nav pieņemts, vai jaunais mazauto tiks ražots ar „BMW”, „MINI” vai pilnīgi jaunu marku.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties