28.jūlijā – 'Drag Racing Baltic Cup' Latvijas posms

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (11)
  • Drukāt
  • Foto: AV

    BMWPower.lv,
    28-06-2007

    Pirmo reizi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notiks vienotas dragrace sacensības „Drag Racing Baltic Cup 2007”. Latvijas posmu rīko tūninga žurnāls „Forsāža”, un tas notiks 28.jūlijā sporta kompleksā „333” – Rīgas rajona Ropažu pagasta Sila priedēs.

    Sacīkšu pirmais posms „Ferro Metal Motor Show Kedainiai 2007” notiks jau šajās brīvdienās – 30. jūnijā un 1. jūlijā – Lietuvas pilsētā Kedainiai, un tās būs 402 metru sacensības. Latvijas posms „Forsāža Drag Racing” sporta kompleksā 333 notiks 28.jūlijā, un tās būs īsās distances sacensības – 201 metrs. Savukārt noslēdzošais posms „Battery Race“, arī 402 metri, notiks 4.augustā Igaunijas pilsētā Pērnavā.

    :

    ::
    :
    Pasākuma „Forsāža Drag Racing” mērķis ir veidot „dragrace” kā sporta veida tradīcijas un mainīt sabiedrības stereotipus par šīm sacensībām, kā arī veicināt Igaunijas, Lietuvas un citu valstu sportistu un tūristu interesi par auto sacensībām Latvijā. Sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) iecerēts veidot jaunu sacensību organizēšanas un apmeklētāju drošības sistēmu šāda veida pasākumos. Pasākuma mērķis ir veicināt jaudīgu automašīnu īpašnieku piedalīšanos oficiālās ātrumsacīkstēs, kā arī organizēt patiešām kvalitatīvu un drošu ātrumsacensību apmeklētājiem un sadarbības partneriem.

    :
    ::
    :
    Paralēli ātrumsacensībām notiks izklaides pasākumi publikai, bet dalībniekiem būs iespēja novērtēt sava auto uzlabojumus, mašīnas jaudu un paātrinājumu, kā arī iegūt vērtīgas balvas. Pirmo reizi Latvijas dragrace sacensībās tiks izmantota speciāla laika mērīšanas ierīce, kura uzrādīs ne tikai braucēja laiku trasē, bet arī reakcijas ātrumu, kas ļaus precīzāk noteikt labākos braucējus. Par savu dalību sacensībās ziņojuši labākie Lietuvas un Igaunijas braucēji, kas ir kā garants, ka „Forsāža Drag Racing” sacīkstēs tiksies ātrākās Baltijas automašīnas! „Forsāža Drag Racing” tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas lielākajiem auto klubiem, „Baltic Hot Rod Association” (BHRA) un LAF, kas ir kā garantija sacensību kvalitātei un apmeklētāju drošībai.

    Pirmo reizi „Forsāža” 201 metra dragreisa sacīkstes rīkoja žurnāla gada jubilejā 2005.gada maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Dalībnieku pozitīvās atsauksmes mudināja darbu turpināt, un 2006. gadā tika sasniegts gan braucēju rekordskaits, gan arī bija krietni vairāk skatītāju. Šī gada sezonas atklāšanas sacensības „Battery Drag Meeting” 22. aprīlī pulcēja Biķernieku trases dienas pasākumiem nepieredzēti lielu dalībnieku un apmeklētāju skaitu – vairāk nekā 7000 cilvēku. Pasākums bija lieli svētki gan skatītājiem, gan atbalstītājiem!

    :
    ::
    :
    Trasē „333” žurnāls „Forsāža” bija paredzējis rīkot 402 metru ātrumsacensības, bet pārāk īsais bremzēšanas ceļš un citi nozīmīgi drošības apsvērumi neļautu sacīkstēs piedalīties pašām jaudīgākajām Baltijas automašīnām. Tāpēc tika pieņemts lēmums šogad rīkot „Drag Racing Baltic Cup” īso – 201 metra – posmu, bet nākošajā gadā, kad ieplānots veikt trases taisnes pagarināšanu, pirmo reizi Latvijā arī 402 m klasisko dragrace, kas atbilstu visām drošības normām.

    Sacensību „Forsāža Drag Racing” atbalstāji: getaway.lv, auto.delfi.lv, bmwclub.lv, TV5 un bmwpower.lv.

    Sīkāka informācija un jaunumi par „Forsāža Darag Race” sacīkstēm, nolikums, on-line reģistrācija www.forsaza.eu.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties