BMW atjauninājis 6.sērijas modeli

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • Artūrs Virbulis,
    28-06-2007

    Trīs gadus pēc jaunās „BMW” 6.sērijas tirdzniecības uzsākšanas greznā kupeja un kabriolets tiks atjaunināti. Atjaunināšanas ietvaros nedaudz izmainīts dizains, tomēr galvenās pārmaiņas piedzīvojuši tehniskie mezgli.

    Atjaunināto versiju var atpazīt pēc jauna priekšējā bufera, kas ieguvis platākas gaisa atveres u.c. jauninājumus.

    :

    ::
    :
    Jauni ir arī pagrieziena rādītāji, kurus turpmāk izgaismos diodes. Sliekšņi ieguvuši jaunu formu, un arī bagāžnieka vāks kļuvis harmoniskāks. Trešais bremžu lukturis tagad integrēts nelielajā antispārnā, savukārt atstarotāji ieguvuši jaunu formu.

    Jaunus akcentus interjerā bavārieši radīs, pārstrādājot vadības elementus, kā arī piedāvājot jaunas materiālu un krāsu kompozīcijas.

    :
    ::
    :
    Tāpat kā atjauninātajās pirmās un piektās sērijās „BMW”, arī kupeja tiks aprīkota ar vairākām enerģiju taupošām tehnoloģijām. Jauni būs arī asistenti – „Joslas ieturēšanas” asistents brīdinās vadītāju ar stūres vibrēšanu, kruīza kontroli papildinās „Stop&Go” funkcija un priekšējie lukturi turpmāk būs adaptīvi, pielāgojoties līkumam. Aktīvie galvas balsti palielinās pasažieru drošību avārijas gadījumā.

    :
    ::
    :
    Dzinēju gammai pievienosies trīslitru biturbo dīzeļdzinējs, kuru uzstādīs „BMW 635d” modelim. Tas tiks sajūgts ar sešpakāpju sportisku automātisko pārnesumkārbu, attīstīstot 286 zirgspēkus un 580 Nm. Tādejādi paātrinājums no vietas līdz simtam ilgs vien 6,3 sekundes, pie kam maksimālais ātrums tiks ierobežots pie 250 km/h. Jaudīgā spēkrata vidējais patēriņš būs 6,9 litri uz 100 kilometriem.

    :
    ::
    :
    Otrs jaunais dzinējs, kas aizstās līdzšinējo „BMW 630i” versijā izmantoto, būs trīslitru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinējs, kas attīsta 272 zirgspēkus un 320 Nm. Tādejādi „BMW 630i” no nulles līdz simtam paātrināsies 6,2 sekundēs, maksimālais ātrums būs ierobežots pie 250 km/h, savukārt patēriņš būs 7,9 litri uz 100 kilometri. Bez izmaiņām dzinējā paliks „BMW 650i” modifikācija.

    :
    ::
    :
    Cenas, atšķirībā no degvielas patēriņa, celsies, tādejādi bāzes versijas kupeja „BMW 630i” būs pieejama sākot no 66’800 eiro, „BMW 650i” no 79’400 eiro, bet „BMW 635d” no 72’500 eiro. Kabrioletam cenu diapazons attiecīgi ir no 75’100 līdz 87’700 eiro.

    Jāatzīmē, ka ātrākā – „BMW M6” – versija iegūs jaunos virziena rādītājus, jauno bagāžnieka vāku, kā arī izmaiņas interjerā. Dārgākās versijas cenas gan vēl nav izziņotas.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties