Noslēgusies jau otrā BMWPower.lv labdarības akcija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (23)
  • Drukāt
  • 29-12-2006

    Noslēgusies jau otrā BMWPower.lv vortāla organizētā Ziemassvētku labdarības akcija, kā ietvaros tika palīdzēts atsevišķiem Latvijas bērnunamiem. Akcijas ietvaros tika vākti ziedojumi, kas noslēgumā sasniedza 2’465 latus, kas ir vairāk nekā pērn, kad tika savākti 1’408 lati.

    Akcijas organizatori izvēlējās palīdzēt bērnunamiem, kas atrodas tālāk no Rīgas, kam atšķirībā no galvaspilsētas, visticamāk, atbalsts tiek sniegts visretāk. Šogad tie bija Jēkabpils rajona „Līkumi”, Baldones un Naujenes bērnunams, kā arī Bauskas Ģimenes un sociālā atbalsta centrs „Ābele”.

    Tāpat kā pērn, sākotnēji tika izzinātas šo iestāžu vajadzības un vēlmes, kā rezultātā par saziedotajiem līdzekļiem tika iegādāts:
    – grāmatas un enciklopēdijas
    – guaša krāsas, zīmēšanas bloki, rakstāmpiederumi un plastilīns
    – apavi (~700 latu)
    – rotaļlietas (~500 latu)
    – plīts ar keramisko virsmu un integrētu cepeškrāsni
    – mūzikas centri (4 gab.)
    – pārnēsājamie CD atskaņotāji ar MP3 atbalstu (6 gab.)
    – personālais dators.

    Vēl tika iegādāti dažādi našķi un gardumi, kā arī pa bērnunamiem sadalītas vairākas saziedotās lielās kastes ar sausajām kukurūzas pārslu brokastīm un cepurēm. Tāpat viens no BMWPower.lv apmeklētājiem noziedoja mazlietotu veļasmašīnu.

    Jāatzīmē, ka apavu kategorijai tika novirzīts vislielākais naudas īpatsvars, jo tā bija visakūtākā ap 50 bērnu pārstāvošā Naujenes bērnunama nepieciešamība, jo piemērotu apavu āra apstākļiem tur bija nepietiekamā skaitā, kā iemesla dēļ visi bērni vienlaikus nevarēja doties ārā.

    Akcijas organizatori pateicas BMWPower.lv apmeklētājiem par atsaucību, kā arī norāda, ka tā tiks rīkota arī nākamgad.

    Neliels ieskats sarūpēto lietu nogādāšanā pa bērnunamiem

    Baldones bērnunams

    Baldones bērnunams bija iepriecināts par nogādātajām dāvanām – personālo datoru, mūzikas centrs, trim pārnēsājamiem CD atskaņotājiem un daudzām kastēm ar sausajām brokastīm). Papildus vēl tika iegādāti mandarīni un piparkūkas – Ziemassvētku noskaņai.

    :

    ::
    :

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :

    Bērnunams „Līkumi”

    Liels bija mūsu pārsteigums, kad aptvērām namam piešķirtos plašumus un augsto līmeni, kādā teritorija tiek pašu spēkiem iekopta. Tikām sagaidīti ļoti laipni, bērni bija patīkami un draudzīgi. Izturējās ar pietāti un bija tiešām patīkami pārsteigti par sarūpētajām dāvanām. Pēc tam, kad bijām nodevuši dāvanas, tikām uzaicināti uz patīkamu pavakariņošanu pie kafijas krūzes, piparkūkām un kēksa.

    :

    ::
    :

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :

    Naujenes bērnunams

    Aizbraucot galā, pavērās ļoti sakopts skats. Likās, ka dodamies uz pasaules malu, bet iespaids bija pozitīvs un pat diezgan mājīgs. Vispirms mūs aizveda pie vismazākajiem, kuri priecīgi cienājās ar mandarīniem. Pēc tam mazie uzstājās ar dziesmām un dejām.

    :

    ::
    :

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :

    Foto: AV, GreenBergs un Duuda


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties