Veiksmīgi noslēgusies ‘BMWPower.lv’ Ziemassvētku labdarības akcija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (30)
  • Drukāt
  • 28-12-2005

    Ritēja pēdējās novembra dienas, kad „BMWPower” diskusijās dzima viena no labākajām, ja ne labākā ideja visa tā pastāvēšanas vēsturē. Ziemassvētkos palīdzēt un sagādāt prieku tiem, kam, iespējams, šī palīdzība un prieks ir nepieciešams visvairāk – bērniem Latvijas bērnunamos.

    Tika nolemts, ka nenodarbosimies ar mantu vākšanu, bet palīdzēsim ar konkrētām lietām, kas tieši nepieciešamas konkrētiem bērnunamiem. Līdz ar to bija nepieciešama nauda. Jau nākamajā dienā tika atvērts jauns norēķinu konts bankā un sākta naudas ziedojumu vākšana. Tikmēr tika izvēlēti bērnunami, kuriem palīdzēt, un apzināts, kas tiem būtu nepieciešams. Tika izvēlēti trīs bērnunami: „Līkumi”, Jēkabpils rajonā, Sēlijas pagastā, „Ziemeļi”, Rīgā, Ezermalas ielā un Baldones bērnunams. Starp nepieciešamajām lietām bija veļas mašīna, jaudīgs zāles pļāvējs, mūzikas centrs u.c. lietas.

    Jau pirmajā ziedojumu vākšanas nedēļā kļuva skaidrs, ka, iespējams, būs iespējams savākt nepieciešamo naudas summu, lai iegādātos gan minētās mantas, gan spēles un rotaļas, nerunājot par augļiem un saldumiem.

    Trīs nedēļas notika ziedojumu vākšana, kuru laikā tika savākti 1’408 LVL. Tā ir summa, kas tika iztērēta nepieciešamo preču iegādei, jo kontā saziedotā bija nedaudz zemāka. Pavisam ziedoja 51 „BMWPower.lv” apmeklētājs. Nav maz, nav daudz, taču ar kopējo summu pietika, lai iegādātu šādas preces:

    - Jaudīgs ar benzīnu darbināms zāles pļāvējs „Husqvarna” (330 LVL vērtībā ar atlaidi);
    - Jaudīga 1’600 apgr./min veļas mazgājamā mašīna „Zanussi” ar pavisam nelielu vizuālu defektu (298 LVL ar atlaidi no „Verners Discount Electrics”);
    - Mūzikas centrs „Aiwa” (50 LVL ar atlaidi no „Verners Discount Electrics”);
    - Satelīta komplekts (137 LVL ar uzstādīšanu);
    - Spēles un rotaļas (598 LVL).

    Viss tika sadalīts godīgi pa bērnunamiem atkarībā no vajadzībām, bērnu skaita un to vecuma.

    Tālāk sekoja mantu piegāde bērnunamiem. Bez kurioza neiztika mantu piegāde bērnunamam „Ziemeļi” :)

    Kā stāsta pats "ziemassvētku vecītis", tad pirms braukšanas viņš piezvanījis uz „Ziemeļiem” un teicis: „Te Ziemassvētku vecītis zvana,” uz ko saņēmis neticīgu atbildi: „Nu, nu”. Ziemassvētku vecītis saka, ka piebrauks pēc stundiņas ar dāvanām; otrā galā noliek klausuli. Minētais Ziemassvētku vecītis aizbrauc uz lielveikalu, sapērkas un dodas uz iecerēto bērnunamu. Piebraucot izrādās, ka vārti ciet. Tiek atkal zvanīts un skaidrots, ka Ziemassvētku vecītis atbraucis ar dāvanām, laidiet iekšā! Tomēr bērnunama pārstāvji atkal nomet klausuli. Nekas nenotiek. Ziemassvētku vecītis zvana vēlreiz un saka: „Laidiet iekšā Ziemassvētku vecīti ar dāvanām!”, uz ko tiek atbildēts, lai beidz ākstīties. Beigās tomēr kāda tante iznāca ārā, ieraudzīja neatlaidīgo Ziemassvētku vecīti ar rūķu cepuri un ielaida iekšā pagalmā. Tad atnāca kādas piecas audzinātājas un sāka brīnīties par to, kas tur ir savests. Viņi tiešām domāja, ka kāds ākstās. Kad tika paziņots, ka tas viss tagad pienākas viņiem, visi smaidīja... Vislielākais prieks bijis par veļas mašīnu.

    Pārējo bērnunamu apdāvināšana notika bez starpgadījumiem. Cilvēki, kas ar mantām devās uz bērnunamiem, atzīmēja, ka bijuši pozitīvi pārsteigti par apstākļiem tajos. Stāsta viens no "ziemassvētku vecīšiem": „Baldones bērnu nams atstāja loti pozitīvu un mājīgu iespaidu – pilnīgs pretstats tam, ko parasti iedomājamies, dzirdot vārdus „bērnu nams”. Lai gan ēka būvēta pagājušā gadsimta sakumā kā medību pils, tā nesen izremontēta, un telpas ir patiešām svaigas un tīras – kaut kas līdzīgs lielai privātmājai”.

    Akcijas noslēgumā “BMWPower.lv” vortāla vārdā vēlamies pateikties visiem, kas ziedoja, kā arī tieši piedalījās šīs akcijas organizēšanā. Gan no ziedotājiem, gan organizētājiem (paši zinās, kuri tie ir) tika dzirdēta atziņa, ka pēc tam esot bijusi ļoti laba sajūta...

    Domājams, ka šādas akcijas notiks arī turpmāk, kā arī cerēsim, ka ar laiku samazināsies vai pavisam izzudīs bērnunamos augošo bērnu skaits, jo viņiem katram būs savas mājas un, galvenais, ģimene.

    Dažas bildes no akcijas. Pašus bērnunamus un bērnus izlēmām nebildēt.

    Veļas mašīna:


    Ceļā uz Jēkabpili:


    Spēles un rotaļas atkarībā no vecuma:


    Ceļā uz Baldoni kur satelīta TV komplekts jau uzstādīts:


    Baldones bērnunams:


    Pa ceļam uz "Ziemeļiem":


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties