Konkursā BEST BMW PHOTO uzvar BMWPower lietotājs EmWe

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (21)
  • Drukāt
  • 11-01-2005

    Lai arī daudzi par šādu konkursu, iespējams, ir aizmirsuši, tomēr 2004. gada nogalē tas norisinājās un tajā ir arī uzvarētāji. Ar salīdzinoši lielu pārsvaru pirmo vietu ieguva lietotājs EmWe, kam sekoja Del_Sol, KREC un Mulder ar labākajām fotogrāfijām atsevišķās kategorijās.

    Rezultāti

    Iekavās vidējā atzīme no 1-10

    Labākā BEST BMW PHOTO 2004 fotogrāfija - lietotājs EmWe, BMW 325i coupe (8,69), Canon PowerShot Pro1.

    :

    ::
    :


    Uzvarētāji pa kategorijām:

    "Brīvā tēma" - BMWPower lietotāja Del_sol (pazīstama kā Arina no Xenon), BMW 3. sērija E46 (7,89), Minolta Dimage.

    :
    ::
    :

    "BMW tumsā vai krēslā" - lietotājs KREC, BMW 5. sērija E39 (7,38), Canon G5.

    :
    ::
    :

    "BMW tuvplānā un detaļās" - lietotājs EmWe, BMW 325i coupe (8,69), Canon PowerShot Pro1.

    :
    ::
    :

    "BMW kustībā" - lietotājs Mulder, BMW 328i coupe wide body (6,50), Sony DSC W-1.

    :
    ::
    :


    Lai arī kategorijā „BMW un sieviete” tika iesniegta tikai viena bilde, tajā pašā sieviete nebija redzama, jo nosala un aizmuka :) , līdz ar to šajā kategorijā rezultāta nav.

    Vēlamies atzīmēt lietotājas Sabinciks artavu, kas piegāja nopietni un noorganizēja „BMW un sieviete” fotosesiju, taču fotogrāfs bildes tā arī neiesniedza. Atzīmēsim, ka noteikumi paredzēja, ka bildes drīkst iesniegt tikai to autori. Domājams šajā gadā šis punkts būs jāgroza.

    Konkursa uzvarētāji balvā saņems BMWPower atbalstītāja statusu uz vienu gadu, bet tie, kam tas jau ir, pagarinājumu.

    Vai konkurss ir izdevies?

    Pirmkārt, ideja par konkursu radās pēkšņi un pavisam nepiemērotā laikā - vēlā rudenī, kad bilžu uzņemšana ir visai ierobežota, it īpaši tādai kategorijai kā "BMW un sieviete", jo tādas bildes daudz ērtāk un patīkamāk var sabildēt vasarā, brīvā dabā, nekā speciāli īrēt telpas drēgnajā laikā.

    Otrkārt, konkursā piedalījās tikai 69 bildes. Šeit lomu nospēlēja jau augstākminētais iemesls un tas, ka nepiedalījās BMWPower aprindās labi zināmi fotogrāfiju eksperti. Iemesli tam bija dažādi. Piemēram, BMWPower lietotājs AV atzina, ka patiešām labas bildes, kas ir tapušas vasarā visi jau ir redzējuši un tās iesniegt nav vērts, turpretī citas uztaisīt neizdevās.

    Tomēr bija arī pozitīvi momenti, jo tika atklāti vairāki jauni talanti, kas agrāk nebija izcēlušies. Konkursā pārliecinoši uzvarēja lietotājs EmWe, kuru daudzi līdz šim nemaz nebija ievērojuši. Arī KREC, kas agrāk nebija izcēlies ar bildēšanu. Noteikti var atzīmēt arī Del_Sol, jeb Arinu, kas ir pazīstama žurnālu „Auto Bild” un „Forsāža” rakstu autore, jo konkursā ieguva godpilno otro vietu kopvērtējumā un uzvarēja kategorijā "Brīvā tēma".

    Secinājumi

    Konkurss ir jāatkārto 2005. gadā un tam ir jāsaucas latviski - "Labākā BMW fotogrāfija". Ir jācenšas kaut kā motivēt piedalīties pēc iespējas lielāku dalībnieku skaitu. Visticamāk ar balvu fondu. Ir nepieciešams izstrādāt pilnīgākus konkursa noteikumus un sākt konkursu laicīgāk, iespējams sadalīt pa sezonām (ziema, pavasaris, vasara, rudens). Patreiz jau tiek domāts par programmatūru, kas nodrošinātu konkursa nepārtrauktu norisi un automātisku informācijas apstrādi. Tādēļ, lūdzu, dodiet padomus.

    Visas bildes un rezultāti

    Paldies visiem, kas piedalījās!

    Ar cieņu,
    BMWPower ‘redakcija’


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties