Jauns BMW par smieklīgu cenu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (12)
  • Drukāt
  • 03-06-2002

    Ja jums nepietiek naudas līdzekļi, lai iegādātos jaunu BMW automobīli, tad šī varētu būt reāla alternatīva, varbūt ne automobīlim, bet vārdam “jauns” gan.

    Šī perfektā Vācijas ikona saucas BMW Street Carver. Skrituļdēlis, kas sagādās prieka pilnu serfinga izjūtu, slīpējot ielu segumus. Izdariet pāris atspērienus un koncentrējieties uz skrituļdēļa stabilo konstrukciju. Ieskrienieties līdz ātrumam, kas liek jums atslābināties un izdarīt tikai vieglas ķermeņa kustības. BMW izpildījumu tagad var baudīt arī braukājot ar skrituļdēli.

    Atcerieties, ka dēlis nāk no zemes, kura pazīstama ar precizitāti un “stīvo” toleranci inženierijā un no kuras cēlušies tādi nosaukumi kā BMW un Mercedes-Benz, kas mūsdienās vairs neprasa komentārus. BMW Street Carver popularizē tādas lietas, kā nekad agrāk neizmantotā asu sistēma un perfektā apdare. Apmetiet dēli otrādi un pēkšņi jums apkārt nez no kurienes ir saradies vesels pūlis cilvēku. Tas ir tāpat, kā gadījumā, ja jūs apstātos ielas malā ar BMW Z8. Ieraugot BMW uzrakstu uz dēļa apakšdaļas, protams, no pūļa atskan kliedzieni: “Hei! Tas ir BMW? Nevar būt.”

    Dēlis ir iesaiņots kartona kastē ar lietotāja pamācību un brīdinājumu no sievietes vadītā BMW sakaru departamenta: “Brauc mierīgi, Tev jāatgriežas atpakaļ bez traumām!” Laikam šis dēlis viņā nav ieviesis pietiekamu uzticību.

    Atbilstoši vāciešu automobīļu ražotāju filozofijai Street Carver ir solīds kā bankas seifs. Šis BMW izstrādājums ir nedaudz smagāks nekā parastie dēļi. Skrituļdēļa alumīnija riteņu lielās asis un svārsta balsti, kuri pievienoti pie riteņiem, dod diezgan palielu svaru, kas rada pozitīvu efektu. Street Carver rāmis ir pieskrūvēts pie koka un stikla šķiedras inkrustācijas pamatnes. Dēlis ar patīkamu dobju būkšķi lieliski absorbē ceļa nelīdzenumus bez jebkādām vibrācijām. Šim skrituļdēlim rampas mala nav izvirzīta uz āru, tā nesniedzas tālāk par asīm. Milzīgā izmēra riteņi (110mm) ir gandrīz trīs reizes lielāki nekā vairumam skrituļdēļu. Street Carver nav domāts freestyle skeitotājiem. Tas ir paredzēts nekļūdīgām un elegantām kustībām.

    Dēļa asis ir kustīgas ar paaugstinātu jūtīgumu, tāpēc lielā ātrumā nelielas līdzsvara izmaiņas dēli ātri pagriezīs vajadzīgajā virzienā. Street Carver ir uzticības iedvesošs daļēji tāpēc, ka asīm ir balsti, kas darbojas viens pretī otram. Katrai asij ir divi pleci un divi svārsta balsti, kas savienoti ar pretējām dēļa pusēm. Parastajiem skrituļdēļiem ir divi centrā iemontēti pleci, pie kuriem ir pievienoti riteņi.

    Ja skeitotāja svars novirzās uz vienu pusi, tad asis seko šīm kustībām, bet gumijas paplāksnes rada pretdarbības spēku, tāpēc dēlis nevar sasvērties par daudz. Perfektā stabilitāte ir viena no īpašībām, ar ko BMW dēlis ir pārāks par parastajiem.

    Starpcitu, ja jums radīsies nepieciešamība nomainīt svārsta atbalstu plecus, tad nemeklējiet tos nekur citur kā 5. sērijas BMW. Kad pienāks laiks nomainīt stingrās riepiņas, jums par to ziņos sarkans indikātors, kas atklājas, kad riepas savu laiku ir nokalpojušas.

    Cik daudz jūs esat gatavs maksāt par BMW, kuram nav dzinēja, nav bremžu, nav gaisa kondicionieris, toties ir ļoti perfecta apdare? Pat mazas emblēmiņas ir izvietotas uz asu pleciem. Papildus komfortam pie rampas ir piestiprinātas gumijas paplātnes, kas lieliski uztver braucēja “leksikoloģiju”.

    BMW Street Carver maksā 500$. Šo dēli ir paredzēts pārdot BMW dīleru salonos. Pagaidām laikam līdz Latvijai šis BMW šedevrs nav atceļojis. Bet varbūt tomēr? Varbūt kāds zin, kur Latvijā var iegādāties BMW Street Carver?

    Uģis Zarakauskis


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties