BMW un Bosch izstrādā sistēmu, kas kontrolēs vadītāju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (13)
  • Drukāt
  • 29-12-2003

    Vācu inženieri izstrādā jaunu sistēmu – vadītāja elektronisku palīgu, kas liks viņiem vairāk pievērst uzmanību ceļam. Pēdējā laikā arvien vairāk notiek avārijas vadītāju neuzmanības dēļ, kuri braukšanas laikā uz mirkli pievērsušies izklaides sistēmai vai mobilajam telefonam.

    Pēc inženieru iecerēm, mobilajiem telefoniem būs jāpieņem tikai balss pasts, no Interneta nākušie paziņojumi netiks uzreiz izvadīti uz ekrāna, bet audio un navigācijas sistēmas pogas tiks bloķētas.

    Dažādi jaunās sistēmas sensori kontrolēs situāciju uz ceļa un vadītāja uzvedību, šī informācija tiks apstrādāta, pēc kā tiks pielietoti attiecīgi mēri. Pati ideja par šādu sistēmu pieder Volteram Pikčulim no Regensburgas universitātes Vācijā. Izstrādi daļēji finansē no Vācijas valsts budžeta, bet darbu veic inženieru kompānijas BMW un Bosch.

    Pagaidām eksistē tikai programmas testa versija, kas visus telefona zvanus novirza uz balss pastu. Gala produkts spēs slēpt ienākošos ziņojumus un pastu, potenciāli bīstamās situācijās izslēgt tādas opcijas kā iespēju pastāvīgu radiostaciju pārslēgšanu un jaunas informācijas izvadi navigācijas sistēmas ekrānā. Ja vadītājs sarežģītas satiksmes situācijas laikā runā pa mobilo tālruni, sistēma ar speciālu signālu brīdinās par to, ka vērts pievērst uzmanību ceļam.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties