BMW Z4 vairs nav noslēpums

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (11)
  • Drukāt
  • 17-05-2002

    Spiegu fotogrāfijas, baumas un oficiāli kompānijas komentāri ir noveduši pie lielas kņadas ap topošo jauno BMW rodsteri, kas aizstās esošo Z3. Tagad ir noskaidrotas arī tā nosaukums- Z4 (rūpnīcas kods E85).

    "Kušššš, tas ir noslēpums!" teica Fils Marks "Roundel" (BMW Car Club of America žurnāls) galvenais redaktors. Vismaz tas bija noslēpums. Marks nav redzējis pašu auto, kurš tiks ražots Spartanburgas rūpnīcā, taču rodstera nosaukums ir jau zināms."Viņi ievēro slepenību attiecībā uz to," viņš saka, "viņi vēl nemaz nebija paziņojuši, ka tas sauksies Z4, kad mēs uzzinājām, ka šis vārds jau ir reģistrēts". BMW preses sekretārs Banijs Ričardsons nedz apliecināja, nedz noliedza, ka Z4 ir jaunā rodstera nosaukums.

    Marks Spīrs, BMW tirdzniecības pārstāvis Grīnvillā arī apstiprināja, ka esot dzirdējis par šādu nosaukumu jaunajam rodsterim, jo vairāki dīleri šīs kņadas vadīti jau izveidojuši pasūtījuma sarakstu ar cilvēkiem, kas ir gatavi šo modeli pirkt.

    Jaunais rodsters būs ar modernāku dizainu un būs lielāks par savu priekšteci. Pagaidām dīleri piedāvā divus Z4 dzinēja variantus- 2,5 un 3,0 litru, taču, kā norādīja viens no dīleriem, tad šie skaitļi varētu mainīties. Marks norādīja, ka jaunais rodsters atbildīs tai pašai ļaužu grupai, kas iemīlējušies esošajā Z3. Bet ar jauno rodsteri Z4 kompānija cer palielināt tirgu, iegūstot jaunus klientus, it sevišķi- turīgākos. Tas nebūs domāts tiem klientiem, kuriem vajag tikai BMW, bet gan tiem, kas prasa pēc īsta, pievilcīga 2-vietīga kabrioleta. Kā saka viens no tirgotājiem, tas varētu izskatīties kā trūcīga cilvēka BMW Z8. "Trūcīgs cilvēks", tomēr jāsaka, ir relatīvi :-). 2002. gada Z8 maksā $130’000, dīleri saka, ka jaunais Z4 maksās vairāk nekā Z3, kurš ar 2,5 litru dzinēju maksā $31’000 un aptuveni $38’000 ar 3,0 litrīgu dzinēju.

    Kā saka Marks: "Ja par $30’000 varētu dabūt Z8, vai jūs tā dēļ neizdarītu slepkavību?"

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties