BMW M3 ar 486 Zs un “kaijas spārniem”

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (23)
  • Drukāt
  • 02-12-2002

    Vācijas tūninga kompānija Hamann ir radījusi savu kārtējo superautomobili BMW M3, kas šoreiz saucas HAMANN LAS VEGAS WINGS un ir ieguvis Essen-Motor-Show 2002 galveno balvu. Automobilis 100 km/h sasniedz jau pēc 4 sekundēm!!! Bet kamēr kāds žiperīgs Opelītis sasniedzis 100 km/h, tad šis Hamann (tajās pašās 12,9 sekundēs no 0 km/h) sasniedzis jau 200 km/h un turpina traukties līdz 315 km/h...

    Jāatgādina, ka BMW M3 no Hamann atšķiras no standarta mašīnām un arī citu tūninga kantoru automobiļiem ne tikai ar izmainītiem dzinējiem, bet arī durvīm, kas atveras nevis uz sāniem, kā visiem, bet pēc “kaiju spārna” principa, tas ir, uz augšu un uz sāniem.

    Zem divdurvīgā “trīssimtā” motora pārsega rindas 3,2-litru “sešinieka” (343 Zs un 365 Nm) vietā ir dzinējs no BMW M5- V8 ar 4,9 litru tilpumu. Tas arī vēl nav viss. Standarta variantā tas pats M5 spēka agregāts “izspiež” 400 Zs, bet Hamann speciālistiem ir izdevies palielināt motora jaudu līdz 486 Zs pie 6’950 apgr./min., bet griezes momentu līdz 550 Nm pie 4’100 apgr./min. (iepriekšējo 500 Nm vietā), tādā veidā tas ir pats jaudīgākais “trīssimtais”!

    Bet HAMANN LAS VEGAS WINGS nav viena no pasaules aizraujošākajām mašīnām tikai tās ekstrēmās veiktspējas dēļ. Inovatīvie Hamann “kaiju spārnu” dizains, kas ir ārpus visu standarta automobiļu būvniecības rāmjiem, padara šo kupeju par objektu, pie kuras acu skatiens uzkavējas ilgāk. Šīs durvis atvērt un aizvērt ir tikpat viegli kā standarta automobilim.

    Šī M3 kokpits ir ar ekskluzīvu aprīkojumu: Hamann ādas salons, kas ir roku darbs, ir radīts ar mīlestību pat pret vissīkāko detaļiņu. Tā gaišie un melnie toņi rada patīkamu kontrastu ar virsbūves sudraba krāsu.

    Lai kaut ko iegūtu, no kaut kā ir jāatsakās. Šajā gadījumā- lai iegūtu HAMANN LAS VEGAS WINGS, ir jāatsakās no 280’000 eiro...

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties