BMW X5 4.6IS SPORTA KUPEJAS CIENĪGS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (3)
  • Drukāt
  • 24-04-2002

    Detroitas autoizstādē BMW prezentēja jauno SAV (Sport Activity Vehicle) X5 versiju 4.6is. Jaunā modifikācija atšķiras ar V8 dzinēju, kuram ir 4,6 litru tilpums. Motors būvēts uz 4,4 dzinēja bāzes, ar kuru komplektē netikai X5, bet arī 5. sērijas sedanus un universālus. Dzinēja palielināšana par 200 kub. cm. pievienojusi tam 61 Zs jaudu. Atdeve pieaugusi no 286 līdz 347 "zirgiem", bet maksimālais griezes moments pieaudzis par 40 Nm un tādejādi tagad sasniedz 480 Nm.



    Jaudīgais dzinējs smagajam "apvidniekam" nodrošina sporta kupejas cienīgu dinamiku. Ieskrējiens līdz 100 km/h aizņem 6,5 (!!!) sekundes, bet maksimālais ātrums sasniedz 240 km/h!



    Lai nodrošinātu daudz laidenāku gaitu pie liela ātruma, inženieri pacentušies pazemināt automašīnas smaguma centru (dzinējs novietots zemāk), kā arī riepas uzstādījuši pēc iespējas platākas (priekšā 275/40 R20 izmēra riepas, bet aizmugurē vēl platākas- 315/35 R20).



    Konstruktori nav aizmirsuši, ka X5 ir arī apvidus auto. Standartaprīkojuma sarakstā ietilpst arī elektroniska diferenciālbloķētāja imitācijoša sistēma ASC-X, kā arī HDC (Hill Descent Control) sistēma, kas palīdz braucot no kalna, pastāvīgi uzturot ātrumu 6 līdz 25 km/h diapazonā.



    Standartaprīkojums ietver ABS, CBC (Cornering Brake Control) un DBC (Dynamic Brake Control), kā arī DSC (Dynamic Stability Control) sistēma, kas nodrošina dinamikas stabilitāti.



    Patiesībā lielākais akcents ir likts braukšanas komfortam uz ceļiem ar cietu segumu. Pazīt BMW X5 4,6is var pēc oriģināla (ar nelielu nolocījumu abās malās) bufera virsbūves krāsā un 20-collu vieglmetāla diskiem.

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties