Jaunais BMW X6 ar izgaismotām 'nāsīm'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (19)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    03-07-2019

    Kompānija BMW oficiāli atklājusi jaunās paaudzes “X6” apvidus automobili. Jaunajā paaudzē apvidnieks kļuvis gabarītos lielāks, tam ir modernizēts dizains ar elementiem no 8. sērijas kupejas, kā arī ieguvis BMW vēsturē pirmo izgaismoto radiatora dekoratīvo režģi.


    Jaunais “BMW X6” (G06 – rūpnīcas indekss) ir izstrādāts uz tās pašas platformas “Cluster Architecture” (CLAR), kas izmantota jaunā “X5” (G05) pamatā. Jaunā “apvidus kupeja” ir par 26 milimetriem garāka, par 15 mm platāka un par sešiem milimetriem zemāka nekā priekštecis. Riteņu garenbāze ir par 42 mm lielāka, bet smaguma centrs ir novirzīts vairāk uz leju, kas esot pozitīvi atsaucies uz spēkrata vadāmību.


    Pirmo reizi BMW vēsturē sērijveida automobilim par papildu samaksu būs pieejams arī izgaismots radiatora dekoratīvais režģis. Tas aktivizējas vai nu pie automobiļa iedarbināšanas, vai arī manuāli, kad autovadītājs vēlas.


    Standartā jaunajam “X6” ir diožu lukturi, bet par papildu samaksu tam pieejami lāzera lukturi “BMW Laserlight”, kas spējot izgaismot ceļu līdz pat 500 metru attālumā. Aizmugurējie lukturi, kas ieturēti 8. sērijas kupejas stilā, arī ir diožu.


    “BMW X6” pircēji varēs izvēlēties kādu no divām papildu pakotnēm – “M Sport”, kas paredz sportiskāka regulējuma balstiekārtu u.c. elementus, kā arī “Offroad” pakotni, kurā ir pneimatiskā balstiekārta, kas ļauj klīrensu mainīt astoņu centimetru diapazonā, pašbloķējošais aizmugurējais diferenciālis un četri apvidus braukšanas režīmi elektroniskajām sistēmām.


    Sākotnēji jaunais “BMW X6” būs pieejams četrās versijās – visām ir “xDrive” pilnpiedziņa un astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba. Bāzes versija “xDrive30d” ir aprīkota ar trīslitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 265 ZS un 620 Nm, bet no benzīna versijām bāzes ir “xDrive40i” ar 340 ZS jaudīgu sešcilindru turbomotoru. Jaudīgākais dīzeļdzinējs ir versijā “M50d” – tas attīsta 400 ZS. Tāpat būs pieejams V8 benzīna turbomotors versijā “M50i”, kas attīsta 530 ZS un nodrošina paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h nieka 4,3 sekundēs – tikai par 0,1 sekundi lēnāk nekā līdzšinējam “X6 M”.


    Jaunais “X6” tiks montēts BMW rūpnīcā Spartanburgā, ASV. Šajā Dienvidkarolīnas štatā jau tiek montēti tādi BMW apvidnieki, kā “X3”, “X4”, “X5” un “X7”.


    Jaunā “BMW X6” cena Vācijā būs no 75 tūkstošiem eiro.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties