Jaunais 'BMW M5' ar pilnpiedziņu un 600 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (21)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    22-08-2017

    Kompānija BMW oficiāli prezentējusi jaunās 5. sērijas sedana sportisko modifikāciju “M5”, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīta septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.


    “BMW M5” ir aprīkots ar 4,4 litru V8 turbopūtes dzinēju, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un 750 ņūtonmetru griezes momentu. Kombinācijā ar pilnpiedziņas sistēmu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu sportiskais sedans no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 3,4 sekundēs.


    Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ir ierobežots pie 250 km/h atzīmes, bet ar papildu aprīkojumā pieejamo “M Driver’s” pakotni ierobežotājs tiek pārcelts uz 305 km/h atzīmi.


    Neskaitot to, ka pirmo reizi BMW vēsturē “M5” ir pieejams ar pilnpiedziņas sistēmu “M xDrive“, autoražotājs uzsver, ka tā ir emocionāli visaizraujošākā pilnpiedziņas sistēma sportisko automobiļu segmentā. Ar atbilstošiem iestatījumiem jaunais “BMW M5” spēj visu vilkmi novadīt arī tikai uz aizmugurējiem riteņiem.


    Standartā “BMW M5” ir aprīkots ar 19 collu riteņiem, kā arī sešcilindru bremžu skavām priekšā un viena cilindra – aizmugurē. Par papildu samaksu pieejami arī 20 collu riteņi un keramiskās bremzes, kuras ir ne tikai ar lielāku bremzēšanas spēku, bet ir arī par 23 kilogramiem vieglākas nekā tradicionālās bremzes.


    Kā jau “BMW M5”, arī jaunais modelis no standarta 5. sērijas sedana atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko komplektu un sportiskāku interjera noformējumu. Tomēr būtiskākā atšķirība jaunajā “BMW M5” ir priekšējie sēdekļi ar daudz izteiktāku sānu atbalstu.


    Jauno “BMW M5” varēs pasūtināt, sākot ar septembri, un Vācijas tirgū tas maksās 117 900 eiro. Pirmie klienti savus spēkratus saņems 2018. gada pavasarī.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties