CSDD ieviesis 'Nākotnes klasikas' numurzīmes

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (24)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    01-04-2017

    Sestdien, 1. aprīlī, Ministru kabineta (MK) ārkārtas sēdē pieņemti grozījumi transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, kas turpmāk paredz izsniegt specializētās “nākotnes klasikas” automobiļu numurzīmes, atvēlot tam “NK” numurzīmju sēriju.

    Jau šobrīd Latvijā ir pieejama “vēsturisko spēkratu” (VS) sertifikācija, kuriem, pēc auto īpašnieka vēlmes, tiek piešķirti arī speciāli šim nolūkam atvēlētās “VS” sērijas numurzīmes. VS statusu var iegūt vismaz 30 gadu veci automobiļi, tomēr sabiedrībā šobrīd ir aktīva rosība tādu automobiļu iegādē, kuri vēl tikai nākotnē kļūs par klasiku.

    “Šo priekšlikumu MK iesniedzām pēc Latvijā plaši pazīstamā nākotnes klasiku kolekcionāra Edgara (vārds mainīts) neskaitāmajiem iesniegumiem,” jaunos noteikumus komentē CSDD pārstāvis Didzis, “individualizētās numurzīmes šobrīd ir dārgas (3648 eiro), tādēļ darbaļaudis meklē jaunus ceļus, kā iegūt papildpunktus sabiedrības acīs.”

    Uz “nākotnes klasikas” jeb “NK” numurzīmēm var pretendēt vismaz 15 gadus vecu automobiļu īpašnieki. Tiesa, šīs numurzīmes tik veciem auto netiek piešķirtas automātiski, bet gan tikai izejot sertifikāciju CSDD licencētajos uzņēmumos “Lucky Thirteen” vai “Rocketbunny”.

    “Esmu gandarīts ar jauno sistēmu, tikko pēc ugunsgrēka restaurēju savu “Alpina” automobili un saņēmu sertifikāciju. Vismaz ielās bomāri redzēs, kurš te ir saimnieks,” jauno kārtību pēc svinīgās ceremonijas Bauskas ielā komentē pirmais “NK” numurzīmju ieguvējs Normunds.

    Lai arī daudzi BMW E36 u.tml. automobiļi īpašnieki var uzgavilēt, ar jaunajām izmaiņām ne visi 15-30 gadus veco spēkratu īpašnieki ir apmierināti. “Aizbraucu es uz to sertifikāciju – kaut kāds lauķis man mēģināja iestāstīt, ka rūsas par daudz. B*e, viņš īstu rūsu vēl nav redzējis! Drīzāk viņam mutē zobu ir par daudz –, kā es jums saku! Uzliku viņam makaronu uz galvas un braucu māj’,” rūgto pieredzi komentē no 1996. gada ražotā “Audi A3” īpašnieks Šīrants.

    Līdz ar jauno sistēmu sarosījušies arī dažādi komersanti. “Veicām tirgus izpēti un nolēmām “nākotnes klasiskām” ieviest pakalpojumu “nākotnes maksājums”,” sparīgi paziņo automobiļu tirgotājs Nikolajs. “Nododiet savu “NK” numurzīmju transportlīdzekli realizācijai pie mums, bet naudu pēc pārdošanas saņemiet tad, kad tas sasniegs “vēsturiskā spēkrata” statusu,” pakalpojuma prestižu skaidro uzņēmējs, kurš savas kompānijas nosaukumu gan nevēlējās atklāt, jo nesenā TV reklāmas kampaņa izraisījusi necerēti lielu klientu pieplūdumu, radot vairāku mēnešu rindu.

    Svinīgajā ceremonijā 1. aprīlī CSDD priekšnieks Lukstiņš pirmajiem trim “NK” numurzīmju ieguvējiem dāvanā izsniedza arī jauno “Nokia 3310” tālruni.

    NB! Šī ir 1. aprīļa – Joku dienas – ziņa.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties