OneCoin - gada uzmetiens

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (13)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv lietotāji,
    04-12-2016

    Facebookā un cituviet internetā arvien biežāk nepazīstami cilvēki uzrunā svešiniekus un piedāvā ieguldīt naudu OneCoin un pusotra gada laikā gūt 3000% peļņu. Ir jābūt naivam vai ekonomikas analfabētam, lai domātu, ka tas ir iespējams.

    Īsumā
    Onecoin ir ponzi shēma, kurā naudu var tikai ieguldīt, bet ārā var dabūt tikai 10% no summas, kuru iegulda cilvēki, kas reģistrējušies zem sava referiāļu linka. Lai lietotāji ticētu peļņai, OneCoin sola kriptovalūtas, biržās un citas lietas, kā arī reklamē sevi ar reklāmu aģentūrā taisītiem Forbes žurnāliem, kuros īstā žurnāla vietā uz vāka parādās OneCoin līderes seja un izgriezumā tiek ievietoti raksti ar viņas veiksmes stāstiem. Latvijā šī shēma sāka darboties 2016. gada sākumā, bet kopš Jūnija/Jūlija tā ir izplatījusies, semināri notiek biežāk un vismaz 2000 latvieši jau ir kļuvuši par šīs Ponzi shēmas upuriem.



    Pilnāka versija

    Šī raksta autori ir vismaz 30 bmwpower biedri, kā arī cilvēki no OneCoin / OneLife Team LATVIA facebook grupas, kuri uzdeva nepareizos jautājumus un tika no turienes banoti.

    Jūnijā vidū BMWPower.lv diskusiju tēmā Darba Tirgus parādījās kāds neatpazīstams lietotājs, kurš piedāvāja iesaistīties OneCoin projektā un pelnīt miljonus. Jau viena no pirmajām lietotāju atbildēm bija par to, ka šeit viņš diez vai atradīs kādu naivu cilvēku, kurš gribētu iesaistīties finanšu piramīdā, pārējie lietotāji piebalsoja un es ātri vien visu šo diskusiju pārmetu uz tēmu Uzmetēji, finanšu piramīdas utt.. Elvijs Elksnītis vēl veselu dienu ar putām uz lūpām stāstīja, ka tā nav nekāda piramīda, bet tā būšot birža, kurā iesaistoties tagad varot gūt vairāk, kā iesaistoties 2018. gadā, kad tā kļūšot publiska, bet beigās Elvijs pasūtīja visus dirst, atcirta "ja negribi, pats vainīgs" un pārstāja rakstīt.

    Tā viss norimās līdz novembra beigām, kad Elvijs Elksnītis atgriezās finanšu piramīdu topikā un atkal sāka slavēt savu OneCoin. Kārtējo reizi viņš tika izsmiets par naudas ziedošanu finanšu piramīdā, bet mēs - daži lietotāji - sākām pētīt sīkāk, kas ir OneCoin, kāpēc to reklamē un kas ir patiesie labuma guvēji Latvijā (mūs neinteresē globāls mērogs) un kā izskatās muļķi, kurus var apvārdot un piespiest pievienoties šai piramīdai.

    Pirmkārt, ierakstot googlē "OneCoin Latvijā" viens no pirmajiem rezultātiem ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas raksts FKTK brīdina par OneCoin sniegtajiem pakalpojumiem. FKTK brīdina, ka nevajag iesaistīties, bet tipisks latvietis brīdinājumos neklausās, vajagot riskēt, jo ziedojot tagad 130Eur, 2018. gadā dabūsi 15850Eur! Jā, tu nepārklausījies, 130Eur 2016. gada novembrī pārtaps par 15850Eur 2018. gadā un PAŠAM NAV NEKO JĀDARA, TIKAI JĀPĀRSKAITA NAUDA! Aptuveni pusotra gada laikā varot iegūt 122 reizes vairāk, nekā ieguldīts, un tas ir tikai ar sākuma paku! Cik stulbam ir jābūt cilvēkam, lai kam tādam ticētu? Kāpēc bankas piedāvā zemus noguldījuma procentus, bet OneCoin uzreiz sola māju Mārupē? Tāpēc, ka tā ir ponzi shēma.

    Ja iesaistoties finanšu piramīdā tu saņem produktu, kuru tirgo tālāk, tad ponzi shēmā tu esi vienkārši muļķis, kurš tic peļņai no zila gaisa. Augšējais gals saņem % no apakšējā gala un apakšējais gals domā, ka viņi drīz būs tikpat veiksmīgi, cik augšējais gals.

    OneCoin sākumā sevi reklamēja kā parasta referiāļu shēma, tu piesaisti divus zem sevis, katrs vēl divus utt. un gūsti 10% no naudas, kas tiek piesaistīta zem sevis. Pēc tam cilvēki sāka uzdot stulbus jautājumus, tāpēc OneCoin pēkšņi pārkvalificēja paši sevi par veiksmīgāko kriptovalūtu pasaulē. Tieši tā, viņi nomainīja savu moto uz "Esam tādi paši kā Bitcoin, tikai labāki". Forši, kārtējā kriptovalūta, kurā Bitcoin ir izteikts līderis un pārējās 100 kriptovalūtas kopā aizņem 10% no tirgus. Visas kriptovalūtas veido lietotāji, kuri velta savu datora resursus (agrāk tas bija CPU, tad pārgāja uz gaming videokartēm, tad uz speciāliem čipiem, kuri bija vēl ātrāki), bet OneCoin nav kā visas - tās glabājoties uz slepena servera Bulgārijā un visus sarežģītos algoritmus rēķinot pats serveris. Īsumā - OneCoin kriptovalūta pastāv tikai teorētiski, jo nav ne pašas valūtas, ne algoritmu, ne citu pierādījumu par tās eksistenci, tik vien tik, cik stulbs skaitītājs OneCoin lapā, kurš fiksēti ik pa 10 minūtēm paziņo, ka esot atrasts algoritms kārtējai kapeikai.

    Tas viss kļūst vēl smieklīgāk, kad OneCoin izdomāja lietotāju profilos "nopirktās" kapeikas dubultot pāris reizes gadā. To saucot par splitu un kriptovalūtas vērtība nekrīt, vienkārši valūtas skaits dubultojas. Ja vēl latu laikos Latvijas Banka katram cilvēkam būtu iedevusi tikpat latus, cik viņam jau ir, tad latu vērtība samazinātos divas reizes, maize maksātu divreiz vairāk, dolāri būtu divreiz dārgāki, bet OneCoin vērtība nevarot kristies, tikai kāpt. Bez nekāda iemesla tavas 100 nopirktās kapeikas katru mēnesi kļūst par 50 centiem vērtīgākas + divas reizes gadā tavs monētu skaits no zila gaisa dubultojas.

    Ja viss tas ir tik smieklīgi un pašsaprotami, tad kāpēc Latvijā šī sērga vispār izplatās? N-tajās Eiropas valstīs iedzīvotājus brīdina par to, ka OneCoin ir ponzi shēma, OneCoin bankas konti tiek regulāri bloķēti, dažās valstīs pat OneCoin "lielie" pārstāvji tiek likti cietumā (par to visu var angļu valodā palasīt BehindMLM.com), Latvijā pat FKTF brīdināja iedzīvotājus par to, ka no OneCoin ir jāturas pa gabalu, bet Latvijas ziedotāju saraksts tikai aug.

    Dalīsim cilvēkus trijās grupās:
    * vilki - patiesie labuma guvēji, tie, kuri no zemākajiem lietotājiem gūst % no iestāšanās maksas;
    * aitas - cilvēki, kas tic, ka pusotra gada laikā katrs Eur var mistiski pārtapt par 120 un vairāk Eur;
    * gani - semināru vadītāji (savā starpā viens otru sauc par Līderi), kuri domā, ka ir vilki, bet patiesībā ir tās pašas aitas.

    Mani neinteresē globālais līmenis, bet tikai Latvijas skatījums

    Vilki ir tikai daži, viņus var atpazīt pēc feisbuka profiliem, kuros bildējas pie dārgiem auto, ārzemju ceļojumos, restorānos sūcot ikrus pa taisno no laša pakaļas un bieži vien viņiem pie bildes ir paraksts (vai pat reizēm pašā bildē ir lapiņa ar tekstu) "You should be here!".
    Parasti šie cilvēki iedalās divos veidos:
    * izskatīgs, kopts, labi ģērbts, vienmēr smaidīgs biznesmenis. Cilvēks no malas domās, ka viņš arī tāds varētu būt.
    * neizskatīgs lauķis, kurš pozē pie dārga auto, kuru nopircis par ponzi shēmā gūto naudu. Cilvēkam no malas uzreiz liksies, ka viņš ir smukāks/veiksmīgāks un - ja jau tas tirliņš ir kļuvis bagāts, tad es kļūšu divreiz bagātāks divreiz mazākā laikā.

    Latvijas vilki (tie, kuri tiek pie 10% no summas, kura caur latviešiem tiek ieskaitīta OneCoin kontā) ir:
    Nauris Vasjurins - pats sevi uzskata par Latvijas lielāko līderi (cilvēku ar visvairāk referiāļiem zem sevi), vienmēr facebook komentē katru semināra vadītāju un viesi, sauc viņus par labiem Līderiem, uzsalvē tos. Facebook aktīvi postē trīs dažādas teslas (baltu, sarkanu un zilu), bet vismaz viena no tām ir nomas auto no Igaunijas TeslaRent.eu
    Mareks Maķējevs apceļo Eiropu ar OneCoin semināriem, gūst pieredzi, piedāvā pievienoties komandai. Viņam 2014. gadā ar tiesas lēmumu pasludināts fiziskas personas maksātnespējas process, bet tas viņam netraucē pelnīt % no OneCoin ievilktajām aitām.
    Andulis Vitte - reizēm dodas uz semināriem ārpus Latvijas līdzi Naurim, feisbukā šēro visus Latvijas seminārus.
    Aigars Sturans - reizēm dodas uz semināriem ārpus Latvijas līdzi Naurim, feisbukā šēro visus Latvijas seminārus, kurus pats arī mēdz vadīt vai piedalīties kā viesis.
    Andris Naudužs bijušais velobraucējs, kurš jau tajos laikos esot uzmetis komandas biedrus, vēlāk arī citus cilvēkus un pēc tam nomainīja vārdu uz "AN AN", lai mazāk cilvēki varētu viņu atrast. Tagad apceļo Eiropas seminārus, liek bildes ar bagāta cilvēka dzīvesveidu, aicina feisbukā draudzēties svešiniekus un raksta viņiem vēstules, aicinot nopelnīt vai piedalīties kādā no semināriem.

    Gani ir parasti pelēkie latvieši, kuri bieži vien vēl strādā, bet, ja domā, ka ir vilks, nevis aita, tad ir pametuši jau darbu, lai vadītu OneCoin seminārus Latvijā. Semināri notiek 1-2 reizes nedēļā, biežāk lauku teritorijās (Neretā, Aizkrauklē, Ogrē) nevis Rīgā, jo Rīgā dzīvojušie laikam netic vieglai peļņai nedarot neko.
    Inga Tiltiņa-Vasjurina Naura sieva, Zvērināta advokāte, bieži vada seminārus/webinārus un meklē aitas, ko piesaistīt. Iespējams, ka viņa ir lielākā aitu piesaistītāja Latvijā. Gan jau ponzi shēmā sēž zem Naura, lai arī Nauris dabūn kapeiku no cilvēkiem, kuri palien zem Ingas referiāļiem.
    Valda Rjattele bijusī ekstrasense, kura tagad aktīvi piedalās facebook diskusijās, slavē OneCoin shēmu, piedāvā izskaidrot detaļas privāti un reģistrēties shēmā zem sevis.
    Ilya Kolakin aicina cilvēkus shēmā, nodirš neticīgos, stāsta, ka ir viegli nopelnīt.
    Normunds Strods šēro facebookā visus linkus no OneCoin un piedāvā savu referiāli katram, kurš ielaiko kādu no viņa linkiem
    Martins Nikazis šēro facebookā visus linkus no OneCoin un piedāvā savu referiāli katram, kurš ielaiko kādu no viņa linkiem. Citiem stāsta, ka pats esot milzu naudu ieguldījis OneCoin, jo uzskata, ka tā ir lieliska iespēja 30kāršot savu ieguldījumu pusotra gada laikā, nevis krāpnieciska Ponzi shēma, kurā naudu izņemt nevarēs neviens. Arī http://www.treideri.lv forumā mēģina lietotājiem iestāstīt, ka 2018. gada vidū OneCoin būšot treidojams Forex biržā, bet nez kāpēc neviens viņam netic, jo OneCoin kā kriptovalūta nemaz nepastāv, to nav iespējams ne izrakt, ne tirgot.
    Daniels Cīrulis slavē Dievu un OneCoin. Nav ne jausmas kuram tic vairāk. Aktīvs semināru apmeklētājs un Līderi iedvesmotājs
    Imants Burovs semināru un webināru organizētājs, informācijas izplatītājs
    Jelena Karpovica semināru vadītāja gan Latvijā, gan ārpus tās
    Inese Birule aicina draudzēties nepazīstamus cilvēkus un messengerī uzbāžas ar iespēju nopelnīt
    Bella Betija Wahlroos latviete, kura veiksmīgi apprecējās ar vienu globāla līmeņa OneCoin Līderi un šēro OneCoin semināru bildes
    Maikls Stubailovs rēzeknē un tās apkaimē pie veikaliem izliek sludinājumus, ka uzņēmums ar 60 darbiniekiem meklē jaunus darbiniekus, esot labs atalgojums. Tikties piedāvā restorānā "Hesburger", kur uzreiz sāk stāstīt par lielisku iespēju zem viņa investēt projektā un pasniedz OneCoin vizītkarti

    Sīkāks izklāsts šeit
    Ņina Vasjurina Naura meita, kura adminē "OneCoin / OneLife Team LATVIA" facebook grupu, dzēš komentārus, kuri viņai nepatīk, dzēš lietotājus, kuri uzdod jautājumus.

    Ņina izdzēsa arī Lienes Greifānes komentāru ar linku, kurā aprakstīts, ka OneCoin ir ponzi shēma un scam, un nobanoja viņu no grupas:

    septembrī OneCoin Līderi stādīja priekšā Lieni kā vienu no saviem līderiem (video no OneCoin Latvia youtube kanāla, 55. sekundē Liene uzrunā semināra dalībniekus):


    Aitas ir cilvēki, kuriem patīk bezmaksas semināri un kurus var klātienē pārliecināt, ka viņu 130Eur pēc pusotra gada būs vismaz 15 tūkstoši. Apskatoties semināru bildes diemžēl var secināt, ka aitas ir vai nu gados nenobrieduši cilvēki, kuri savos 20-22 gados vēl nav sapratuši, ka skolā vajadzēja klausīties ekonomikas stundā stāstīto un bezmaksas siers ir tikai peļu slazdā, vai arī 50+ gadus veci cilvēki, kuriem šie 130/550/1100Eur kā dalības maksa ponzi shēmā ir vesela pensija, divas algas vai nauda par pārdoto auto.

    Līdz šim OneCoin Latvia vilki ir piedalījušies arī citās piramīdās, piemēram, Lyoness cashback

    Tā kā lielākajā daļā valstu jau ir brīdināts par to, ka OneCoin ir ponzi shēma nevis birža/kriptovalūta vai kā tur Līderi savu shēmu sauc, tad OneCoin vienmēr ir problēmas ar kontiem, uz kuriem naudu jāskaita. Pavisam nesen tika slēgts OneCoin bankas konts pat Āfrikā. Ko dara Līderi? Stāsta pasakas, ka naudu Inga Tiltiņa-Vasjurina pieņem skaidrā un pretī dod kuponu, kuru var aktivizēt OneCoin kontā. Un nevis tāpēc, ka konti tiek regulāri slēgti/mainīti dēļ nelegālām darbībām, bet tāpēc, ka tā esot ātrāk tikt pie OneCoiniem.


    Šādi uzvedas cilvēki, kas Facebook uzrunā svešiniekus un mēģina izspiest no viņiem naudu:


    Rakstīt vēl var daudz un dikti, bet šo sērgu no Latvijas var izdzīt tikai šērojot informāciju, ka tā ir vienkārša piramīda, no kuras labumu gūst tikai max 20 cilvēki Latvijā, bet apkrāpto cilvēku skaits Latvijā ir pārsniedzis jau 2000.

    Diemžēl Policija nevar neko darīt, jo semināros netiek nekas pirkts vai pārdots, bet vienkārši stāstīts, cik dzīve būs burvīga 2018. gadā, kad katram latvietim būs 120 reizes vairāk naudas. Ar likumu nav aizliegts stāstīt pasakas.

    Un FKTK ir bezspēcīgi, jo viņi drīkst sodīt tikai uzņēmējus, kuriem ir licence. Tā kā OneCoin nekur nav reģistrēts, lai nebūtu, ko sodīt, tad FKTK varēja tikai brīdināt iedzīvotājus un cerēt, ka neviens neiesaistīsies šajā shēmā.

    Ienāca arī PM ar informāciju, ka maksātspējīgos latviešus apvārdot brauc Igaunijas līderi, kuri "Vīna studijā" stāsta pasakas par spožu nākotni, jo esot liels paziņu/kontaktu loks




    Papildināts 06.12.2016
    OneCoin līderi visur reklamē savus seminārus, raksta, ka jebkurš no malas vār nākt bez maksas. Īstenībā tur vismaz 18 "viesi" ir paši OneCoin līderi un kādi 30 ir no malas ievilkti vecāka gājuma cilvēki, kuri viņuprāt varētu naivi noticēt neeksitējošas kriptovalūtas/biržas esamībai un dot naudu. Pseidoviesi sasēžas starp īstajiem un semināra laikā skaļi aplaudē, komentē, ka seminārs ir izglītojošs un šādā veidā īstajiem viesiem pasīvi mēģina iestāstīt, ka ir līdzcilvēki, kas ir atnākuši pirmo reizi un noticējuši veiksmes stāstam. Bet kas notiek, ja starp aicinātajiem večiņiem ierodas divi jaunieši no malas, kurus OneCoin Latvia Facebook grupā tik bieži aicināja ar tekstu "ja ir kādi jautājumi, nāc uz semināru, izskaidrosim.":





    Papildināts 08.12.2016
    Nevēlējos veikt lielas izmaiņas iepriekš rakstītajā, tāpēc vienkārši rakstīšu visu kā papildinājumu.

    Pēc vairāku dienu informācijas sūtīšanas no bmwpower lietotājiem un nepazīstamiem cilvēkiem, kuri mani uzmeklē FaceBook, esmu sapratis, ka sākotnējā raksta versijā "vilki" un "gani" ir sakārtoti nedaudz nekorekti.

    OneCoin Ponzi shēmas līderu augšgalā ir zvērināta advokāte Inga Tiltiņa-Vasjurina, viņas vīrs Nauris Vasjurins un viņu meita Ņina Vasjurina.

    Inga Tiltiņa-Vasjurina ir kā reklāmas seja - zvērināta advokāte, kura apceļo Latvijas mazās pilsētas un vada seminārus par to, cik viegli ir strādāt neeksistējošā biržā un pelnīt naudu. Starp semināra aicinātajiem naivajiem cilvēkiem ir sasēdušies arī vilki/gani no augstāk minētā saraksta, kuri semināra laikā ik pa brīdim slavē Ingu, aplaudē, komentē, ka viņus ir izdevušies pārliecināt utt., lai naivie cilvēki domātu, ka varbūt viņiem arī vajadzētu sākt ticēt brīnumam. Pēc semināra šie maskējušies līderi iet pie Ingas un tēlo, ka piesakās "projektā", lai citi semināra viesi stāvētu rindā aiz viņiem pēc padomju laiku veikalu principa - ja pie veikala ir gara rinda, tad man arī tur ir jābūt, jo var dabūt kaut ko vērtīgu. Tad nu rindā pienāk kārta naivajiem cilvēkiem, kuriem tad arī pastāsta, ka naudu varot skaitīt uz ofšoru banku (desmitiem kontu Eiropā jau ir nobloķēti, tad bija kādas Āfrikas valsts konts, kurš arī ir nobloķēts un tagad ir Singapūras konts), bet tas esot ilgi un reizēm nauda aiziet, bet neesot norādīti pareizi dati, tāpēc labāk esot tomēr Ingai naudu dot skaidrā. Visbiežāk tiek "pirktas" starta pakas par 130Eur, bet reizēm arī gadās cilvēki, kurus pierunā paņemt paku par 550Eur vai pat 1100Eur, jo tur esot bonusi un nauda pāris reizes gadā reizinās.

    Reizināšana ir pavisam vienkārša - ar īstām akcijām to sauc par "stock split", kad akcijas tiek saskaldītas mazākās akcijās, parasti 1 pret 2 vai 1 pret 3. Tad nu cilvēks ar 10 akcijām, kurām vērtība katrai bija 30Eur, tagad ir ticis pie 20 akcijām, kurām vērtība ir 15Eur. Skaits dubultojas, vērtība samazinās uz pusi. Onecoin gadījumā vērtības zuduma nav, tev šajā virtuālajā vietnē ar solījumiem par miljoniem 2018. gadā tokenu skaits vienkārši dubultojas, bet onecoin vērtība paliek tā pati. Un tad nu pēc nākamā splita tev ir jau * 4, tad * 8 un, ja esi piedzīvojis jau 4. splitu, tad esi ticis pie sešpadsmit reizes vairāk tokeniem nekā sākumā nopircis. Žēl, ka dzīvē ārpus interneta nevar dubultot naudu vai akcijas.

    Kopš raksta parādīšanās BMWPower, webināri ar Ingu no OneCoin youtube kanāliem ir izdzēsti, visticamāk Inga pēkšņi ir sapratusi, ka nevajag tik atklāti stāstīt, ka viņa kā zvērināta advokāte nodarbojas ar cilvēku apkrāpšanu, naudas izsaimniekošanu un solījumiem par tūkstošiem lielu peļņu 2018. gadā. Bet pateicoties BMWPower lietotājiem, mums ir saglabāti gana daudz pierādījumu par to, ka viņa vadīja seminārus un webinārus. Un pēc vakardien un šodien veiktajiem eksperimentiem un mēģinājumiem reģistrēties OneCoin projektā nenorādot līderi, bet norādot valsti kā Latviju, 3 no 4 reizēm (no dažādiem Latvijas ISP) automātiski kā līderis tika piesaistīta Inga:
    , bet vienu reizi Jelena Karpovica [email protected]

    Nauris Vasjurins tagad aktīvi vada webinārus un motivē pārējos līderus vadīt seminārus, lai pēc semināriem savākto naudu sadalītu starp Latvijas krāpniekiem un lielāko daļu no izkrāptās naudas Nauris ved savam līderim uz Igauniju. Par to viņš saņem par 120Eur/dienā īrētu Tesla auto, lai varētu pazīmēties semināros un facebook, un stāstīt, ka katrs apkrāptais 2018. gadā tiks pie tāda auto.

    Ņina Vasjurina ir Facebook grupas administratore, kura apstiprina vai noraida jaunus postus šajā lapā, dzēš negatīvos komentārus, dzēš lietotājus, kuri tos raksta un pēdējās dienās ir padzēsusi lietotājus, kuri bija šajā facebook grupā. Tagad jau tikt grupā ir gandrīz neiespējami un rakstīt tur neko nav vērts, jo ieraksts uzreiz tiks izdzēsts un rakstītāju no grupas nobanos. Vēl Ņina organizē/vada semiārus Rīgā un 18 citi "līderi" tēlo semināra viesus un gavilē viņai. Iepriekš jau rakstīju, kas notiek ar cilvēkiem, kuri ierodas seminārā no malas, lai arī aicināti esot visi. Man vēl ir PMi, kur bildēs ir atpazīti visi "līderi", kas maskējušies kā viesi, bet ieskatam par semināru pietiek ar to, kas jau ir publicēts.

    Ja naudu grib pārskaitīt caur lapu, tad viņi iesaka rakstīt e-pastu, kurš beigās nonāk Vasjurinu rokās. E-pastā ir rakstīts, ka labāk naudu ir dot skaidrā vietējam "līderim" nevis pārskaitīt:


    Nākamajā līmenī zem Vasjurinu ģimenes figurē šādas personas:

    Jelena Karpovica shēmā ir iesaistīta vairāk kā iepriekš bija rakstīts, jo viņa tiek izvēlēta kā viens no līderiem, ja onecoin lapā reģistrējies nenorādot nevienu, bet kā augstāk rakstīju, biežāk tomēr automātiski piešķir zvērinātu advokāti Ingu Tiltiņu-Vasjurinu. Jelena pati arī vada seminārus gan Rīgā, gan Krievijā, braukā apkārt un tērē naudu, kuru gūst no tiem, kuri onecoin reģistrējas bez norādīta līdera un iegulda naudu jau kā zem viņas.

    Tad ir duo Andris Nauduzs, kurš Facebook slēpjas kā AN AN, lai cilvēki, no kuriem viņš aizņēmās naudu, lai raustītu vienroci fēniksā, nevarētu viņu atrast, un Mareks Maķējevs.

    Iepriekš jau bija rakstīt, ka "uzmest" domubiedrus Andris Nauduzs sāka jau savas velokarjeras laikos. Tad viņš sāka reklamēt sevi kā celtnieku, kurš apskata objektu, paņem avansu un vai nu uzreiz pazūd no redzesloka, vai tomēr kaut ko dara, lai novilktu laiku un tiktu patriekts. Saņemto avansu Andris uzreiz iztērē Fēniksā raustot vienroci. Andris ir arī uzturlīdzekļu nemaksātāju sarakstā un pēdējā laikā to vien dara, kā uzdzīvo uz citu cilvēku rēķina.

    Mareks atkal ir cilvēks ar pieredzi. Gadiem ilgi ir mētājis pirkstus gaisā, dēvējis sevi par veiksmīgu uzņēmēju un dzīvojis šiki, bet, kā draugi par viņu stāsta - viņš ir zīmulis un melis. Viņš arī nemaksā alimentus par bērnu un jau gadiem ilgi shēmo, kā izkrāpt naudu no draugiem. Viņš vairākus savus draugus ir ievilcis "biznesos", kuros draugi ieguldīja naudu, viņš ieguldīja apaļu "0" un bizness, protams, nekad neizdevās. Pie nākamā drauga gāja sakot, ka ideja bija laba, bet draugi viņu "buksēja" un tāpēc nekas nesanāca.

    Mareks, Andris un Andulis Vitte pirms tam jau ir bīdījuši Latvijā "Worldventures" ceļojumu piramīdas shēmu, kurā meklēja aitas, kas ir gatavi iemaksāt naudu un atrastu zem sevis vēl citas autas, kuras iemaksā naudu un tu tiec ceļojumā. Ceļojums beigās izrādās 3 dienu pasākums, kur 2 dienas ir semināri ar smadzeņu skalošanu, ka vajag piesaistīt vairāk draugus, lai tiktu ceļojumā uz dārgāku kūrortu un 3. dienā ballīte, kurā ir jābildējas ar "you should be here" uzrakstu uz kartona un bildes obligāti jāpublicē sociālajos tīklos, lai pievilinātu vairāk aitas. Shēmas moto bija "Ieguldi tagad, piesaisti cilvēkus, pēc gada varēsi to vien darīt, kā ceļot pa visu pasauli un Tev par to maksās naudu". Andulis Facebook publiska lielās, ka joprojām ir Worldventures, ievelk piramīdā jaunus cilvēkus un uz viņu rēķina apceļo pasauli.

    Pie zemākā līmeņa "ganiem" vēl nebija minēti šie 3 cilvēki:
    Jurijs Ņefedovs, kurš pēc paša teiktā esot mazu semināru vadītājs un aktīvs naudas iegrūdējs "biržā" kamēr vēl ir iespēja.

    Daira Stabiņa sazombēta dāma, kura tic miljoniem 2018. gadā, slavē Onecoin un mēģina tur ievilkt arī savus paziņas.

    Ilona Kušnere reklamē Ingas un Naura vadītos seminārus, facebookā zombē cilvēkus un liek linkus par to, cik viegla dzīve ir cilvēkiem, kuri iegulda naudu Onecoin krāpnieciskajā shēmā. Pagaidām vēl nav informācijas, vai viņa ir pati vadījusi kādu semināru, vai tikai apmeklē seminārus kā "viesis" un pārliecina īstos viesus, ka viss izklausās labi un ir jābūt muļķim, lai nedotu naudu krāpniekiem.

    Laika trūkuma dēļ es nevaru paspēt visu informāciju PMos un facebook ziņās izlasīt un apkopot, kā arī visās valsts iestādēs operatīvi viesoties, bet esmu paspējis jau pāris iesniegumus aiznest gan par konkrētām personām, gan par Ponzi shēmu kā tādu. Esmu arī runājis ar pāris žurnālistiem un mēs domājam veidu, kā šo visu palaist presē tā, lai lasītāji negribētu iesaistīties šajā krāpnieciskajā shēmā, bet brīdinātu savus radus un paziņas, lai tie neiesaistītos 2016. gada izcilākajā pasākumā "nauda pret solījumiem par miljoniem pēc pusotra gada".

    Nākamais solis varētu būt informācijas apkopošana par to, kā citās valstīs cīnās ar šo Ponzi shēmu, slēdzot uzņēmumus, slēdzot Onecoin banku kontus, taisot sižetus TV un brīdinot iedzīvotājus, lai tie nekādā gadījumā nedod naudu krāpniekiem.

    Šodien, 08.12.2016, FKTF atkāroti brīdina par OneCoin sniegtajiem pakalpojumiem




    Ir pienācis laiks izglītot latviešus un pārstāt barot OneCoin "līderus". Spied "Dalīties" zem šī raksta vai šēro feisbukā kādu no šiem linkiem:

    dokuments ar apkopojumu par OneCoin

    FKTK brīdina par OneCoin sniegtajiem pakalpojumiem
    Buyer Beware! The Definitive OneCoin Ponzi Exposé
    Apkopojums par notikumiem Eirpas valstīs sakarā ar brīdinājumiem par OneCoin, kontu bloķēšanu, tiesām utt
    Why OneCoin is One Big Scam


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties