Biķerniekos ar BMW – Ginesa rekords

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (12)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    03-08-2016

    Saistībā ar BMW 100 gadu jubileju svētdien, 7. augustā, Biķernieku trasē tiks uzstādīts oficiāls Ginesa rekords „Visvairāk BMW markas automašīnas vienuviet”.

    Šāds rekords BMW automašīnām vēl nav uzstādīts un Latvija būs pirmā valsts pasaulē. Rekorda uzstādīšanā organizatori aicina piedalīties BMW spēkratu īpašniekus – gan ar ielas, gan ar sporta automašīnām –, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku spēkratu skaitu.


    Lai diena būtu ne tikai ražīga, bet arī interesanta, rekorda dalībniekiem būs iespēja piedalīties “Track day” un “Gymkhana” veiklības braucienos. Kamēr norisināsies automašīnu skaitīšana, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs un konkursos. Pēc Ginesa rekorda uzstādīšanas visiem dalībniekiem būs iespējams atpūsties, vērojot driftu.

    Ieeja un iebraukšana uz Ginesa rekordu – par ziedojumiem, lai nosegtu trases īres un rekorda fiksēšanas izmaksas. Savukārt ieeja uz driftu būs no pulksten 14 un skatītājiem būs jāmaksā trīs eiro par biļeti.

    Iebraukšana uz Ginesa rekordu notiks pa Biķernieku trases galvenajiem – 8. vārtiem. Reģistrācija Ginesa rekordam notiks uz vietas no pulksten 12 līdz 14. Trasē ierobežotās kapacitātes dēļ tiks ielaistas ne vairāk kā tikai 1000 automašīnas.

    Iebraukšana uz Ginesa rekordu būs no Sergeja Eizenšteina ielas pa iebrauktuvi, kas atrodas tuvāk Biķernieku ielai (skatīt kartē). Autovadītājiem ir jāturas brauktuves labajā malā. Iebraukšana pa 8. vārtiem.



    Ginesa rekords notiks Lielajā apvienotajā autotrasē.

    Ginesa rekorda reģistrēšanas kārtība:
    1. Visām BMW automašīnām obligāta BMW emblēma (zils ar baltu) uz motora pārsega un bagāžnieka vāka.
    2. Iebraucot Biķernieku trases teritorijā, sagatavo vadītāja apliecību un mašīnas tehnisko pasi.
    3. Pie ieejas Biķernieku trasē Ginesa rekorda dalībnieks saņem reģistrācijas formu un to aizpilda.
    4. Pie reģistrācijas atdod aizpildīto formu un uzrāda mašīnas tehnisko pasi un vadītāja apliecību aizpildīto datu pārbaudei, un saņem unikālu svītru koda uzlīmi uz auto.
    5. Fotofiksācija un unikālā svītrkoda nolasīšana.
    6. Novieto automašīnu norādītajā vietā trases malā paralēli brauktuvei, attālums starp mašīnām ne lielāks kā 5 m.
    7. PĒC REĢISTRĒŠANĀS LIELO APVIENOTO AUTOTRASI LĪDZ REKORDA BEIGĀM PAMEST NEDRĪKST!
    8. 14:00 tiks dots pirmais signāls (1 zalve) – autovadītāji dodas pie saviem auto.
    9. 14:15 - otrais signāls (2 zalves) – starta gatavība (iedarbināt motoru).
    10. 14:20 - trešais signāls (3 zalves) – Ginesa rekorda fiksēšanas sākums! VISI DALĪBNIEKI UZSĀK KUSTĪBU VIENLAICĪGI!
    11. Mašīnas divās kolonnās šķērso Starta līniju. Svarīgi – DISTANCE STARP MAŠĪNĀM NEDRĪKST PĀRSNIEGT DIVU MAŠĪNAS KORPUSU GARUMU (8m)!
    12. Saglabāt distanci starp priekšā braucošo mašīnu un drošu intervālu starp blakus esošo kolonnu.
    13. Mašīnām ir jāsaglabā nemainīgi sava vieta kolonnā, tā nedrīkst atpalikt vai apsteigt priekšā braucošo mašīnu, kā arī apstāties.
    14. Ginesa rekorda fiksēšanas laikā ir svarīga distance, kas nepārsniedz divu automašīnu korpusu garumu un nepārtraukta kustība!
    15. SVARĪGI – ja kādai mašīnai notiek tehniska problēma, autovadītājs pamet savu vietu kolonnā un nobrauc no trases zaļajā zonā tuvākajā malā un paliek tur līdz Ginesa rekorda uzstādīšanas beigām un gaida trases tehniskā darbinieka tālākus rīkojumus. Trases tehniskais personāls nepieciešamības gadījumā izsauks evakuatoru.
    16. Braukšana notiek pa pāriem.
    17. Mašīnu braukšanas ātrums Ginesa rekorda uzstādīšanas laikā – aptuveni 10 km/h.
    18. Veicamais apļu skaits – viens pilns aplis un otrs līdz Finiša līnijai. Gadījumā, ja pirmajā aplī netiek izpildīti visi Ginesa rekorda nosacījumi, tiek veikts papildus aplis!
    19. Pēdējā apļa beigās VISAS mašīnas pie Finiša apstājas uz atkārtotu svītrukoda nolasīšanu. Pēc tās dalībnieks turpina ceļu, lai pamestu trasi, vai novietotu auto stāvēšanai saskaņā ar bildi.
    20. Katrs dalībnieks pilnībā uzņemas atbildību par savu rīcību Biķernieku kompleksās sporta bāzes teritorijā. Aizliegts:
    - izbraukt ārpus trases zaļajā zonā, izņemot gadījumu Ginesa rekorda uzstādīšanas laikā, ja ar auto rodas tehniskas problēmas, kā rezultātā dalībnieks nespēj turpināt ceļu,
    - veikt sānslīdes Biķernieku trases teritorijā,
    - bojāt trases segumu,
    - nodarīt kaitējumu trases norobežojumiem,
    - nodarīt kaitējumu citas personas īpašumam.
    Par šiem pārkāpumiem sods ir 200 līdz 500 eiro atkarībā no nodarīto zaudējumu apmēra (izņemot gadījumu, ja tas nodarīts citas personas īpašumam. Šajā gadījumā jāatlīdzina visi nodarītie zaudējumi). Pārkāpuma gadījumā dalībniekam tik liegta pieeja pasākumam.

    Atgādinām – parūpējaties par to, lai Ginesa rekorda uzstādīšanas laikā jūsu BMW pietiktu degvielas. Tāpat lūgums pirms piedalīšanās Ginesa rekordā pārbaudīt sava BMW tehnisko stāvokli, it īpaši dzesēšanas sistēmu, jo trasē pavadītais laiks būs pietiekami ilgs un pārvietošanās pa trasi notiks nelielā ātrumā, kas radīs papildus slodzi tieši auto dzesēšanas sistēmai.

    Pasākumu organizē "BMW Clubs Latvia", "E46 Club Latvia", "E36 Club Latvia", "E30 Club Latvia" un "Latvian Drift".

    Vairāk informācijas par pasākumu un noteikumiem dalībai šajā Ginesa rekordā var uzzināt saistītajā "Facebook" lapā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties