BMW no M5 atvadās ar 600 ZS speciālo versiju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (5)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    22-07-2016

    Kompānija BMW izstrādājusi sportiskā sedana “M5” speciālo versiju “Competition Edition”, kas aprīkots ar 600 zirgspēku jaudīgu dzinēju. Visticamāk, šī ir atvadu versija esošās paaudzes “M5”, jo rudenī tiks prezentēta jaunās paaudzes 5. sērija, kurai jau būs jauna “M5” modifikācija.


    “BMW M5 Competition Edition” aprīkots ar jau pazīstamo 4,4 litru V8 biturbo dzinēju, kas pieejams arī “M5” standarta versijā. Tomēr šajā speciālajā versijā tā jauda no standarta 560 zirgspēkiem palielināta līdz 600 ZS. Savukārt griezes moments – no 600 ņūtonmetriem līdz 700 Nm.


    Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Rezultātā sportiskais sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes, tomēr par papildu samaksu to iespējams atspējot un tad sedans sasniegs 305 km/h.


    Neskaitot lielāku jaudu, “Competition Edition” versijas “BMW M5” vēl atšķiras ar balstiekārtu, kas pazemināta par 10 milimetriem, citādām atsperēm, amortizatoriem un stabilizatoriem, kā arī citādu aktīvā diferenciāļa regulējumu. Tāpat citāds regulējums ir arī stūres sistēmai un braukšanas elektroniskās stabilizācijas sistēmai.


    Pavisam tiks izgatavotas tikai 200 vienības “BMW M5 Competition Edition” spēkratu. Viens simts no tiem būs melnā krāsā, bet otrais simts – baltā. Spēkratam būs 20 collu riteņu diski un virkne aksesuāru no “M Performance” piedāvājuma, piemēram, oglekļa šķiedras difuzors, spoileris uz bagāžnieka vāka un sānskata spoguļu korpusi.


    Arī “Competition Edition” interjerā būs virkne aksesuāru no oglekļa šķiedras, 1200 vatu “Bang & Olufsen” audio sistēma, kā arī plāksnīte ar automobiļa individuālo kārtas numuru 200 vienību sērijā. Par keramiskajām bremzēm gan klientam būs jāpiemaksā papildus.


    “BMW M5 Competition Edition” cena ir 129 500 eiro.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties