Sērijveida BMW M4 GTS ar 500 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    08-10-2015

    Kompānija BMW prezentējusi "M4" kupejas speciālo versiju "GTS", kas kļuvusi par visātrāko sērijveida automobili, kādu jebkad šis autoražotājs ir piedāvājis savā pastāvēšanas vēsturē.


    "BMW M4 GTS" aprīkots ar trīslitru turbopūtes benzīna sešcilindru dzinēju, kā jauda salīdzinājumā ar standarta "BMW M4" palielināta līdz 500 zirgspēkiem (+69 ZS), bet griezes moments – līdz 600 ņūtonmetriem (+50 Nm). Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.


    Dzinējs aprīkots ar ūdens iesmidzināšanas sistēmu, kas ļauj palielināt motora veiktspēju un samazināt degvielas patēriņu. Iepriekš šo tehnoloģiju BMW prezentēja tāda paša nosaukuma prototipā. Tāpat sērijveida "BMW M4 GTS" iegūs ātrā starta sistēmu "Launch Control".


    No vietas līdz 100 km/h "BMW M4 GTS" paātrināsies 3,8 sekundēs, kas ir par 0,3 sekundēm ātrāk nekā standarta "BMW M4". Maksimālais braukšanas ātrums "GTS" modifikācijai sasniegs 305 km/h. Autoražotājs apgalvo, ka Nirburgringas trases apli "BMW M4 GTS" nobraucis septiņās minūtēs un 28 sekundēs, kas par 24 sekundēm uzlabojis standarta "BMW M4" apļa laiku.


    "BMW M4 GTS" versijā automobiļa masa ir samazināta par 80 kilogramiem. Šādu svara samazinājumu izdevies iegūt, atsakoties no aizmugurējā sēdekļa, plašāka alumīnija komponenšu pielietojuma dēļ balstiekārtā un stūres sistēmā, kā arī motora pārsega un atsevišķu virsbūves aerodinamisko elementu izgatavošanā no oglekļa šķiedras. Savukārt titāna sakausējuma izplūdes sistēma ir par 20% vieglāka nekā standarta modelī pieejamā.


    Vēl "BMW M4 GTS" versija atšķiras ar milzīgu aizmugurējo antispārnu, aizmugurējo difuzoru un regulējamu priekšējā bufera uzliku (t.s. spliteri). Tāpat spēkratam jau standartā ir keramiskās bremzes. Oriģinālā dizaina riteņu diski aprīkoti ar "Michelin Pilot Super Cup 2" riepām.


    Automobiļa interjerā ir ar alkantaru apvilkts stūresrats, kā arī sēdekļi ar oglekļa šķiedras korpusu. Par papildus samaksu klients varēs iegūt sacīkšu pakotni "Clubsport Package", kura paredz uzstādīt aiz priekšējiem sēdekļiem drošības rāmi oranžā tonī. Vēl tajā ir sešpunktu drošības jostas un ugunsdzēšanas sistēma.


    Plašākai sabiedrībai "BMW M4 GTS" tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Tokijas autoizstādē. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta, tomēr zināms, ka "BMW M4 GTS" tiks izgatavots 700 vienību ierobežotā sērijā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties