Pirmais BMW priekšpiedziņas modelis

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (23)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    20-02-2014

    Kompānija "BMW" oficiāli atklājusi savu pirmo priekšpiedziņas sērijveida modeli – 2. sērijas "Active Tourer". Šis kompaktais vienapjoma automobilis plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.


    "BMW" pirmais priekšpiedziņas automobilis izstrādāts uz modulārās platformas "UKL", kas pirmo reizi tika izmantota jaunās paaudzes "MINI Cooper" hečbeka pamatā.


    "BMW" 2. sērijas "Active Tourer" kopgarums ir 4,34 metri, platums – 1,8 metri; augstums – 1,56 metri; bet riteņu garenbāze – 2,67 m. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 468 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1510 l. Par papildus samaksu pieejams arī elektroniski paceļams bagāžnieka vāks.


    Sākotnēji priekšpiedziņas "BMW" pircēju izvēlei tiks piedāvāti divi benzīna un viens dīzeļmotors. Bāzes versijā 2. sērijas "Active Tourer" iegūs 1,5 litru trīscilindru agregātu ar 136 ZS (220 Nm), ka sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Vidēji šis dzinējs, pēc ražotāja datiem, patērēs 4,9 litrus benzīna uz 100 km.


    Visjaudīgākais benzīna motors sākotnējā piedāvājumā būs divu litru četrcilindru dzinējs ar 231 ZS (350 Nm). Ar šo agregātu "BMW" kompaktais vienapjoma automobilis līdz 100 km/h paātrināsies 6,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 235 km/h. Vidējais degvielas patēriņš – seši litri uz 100 km.


    Savukārt vienīgais dīzeļdzinējs šī modeļa piedāvājumā būs divu litru agregāts ar 150 ZS (330 Nm). Tas ļaus priekšpiedziņas "Active Tourer" līdz 100 km/h paātrināties 8,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 205 km/h. Vidējais degvielas patēriņš – 4,1 l uz 100 km.


    Par papildus samaksu būs pieejama pilnpiedziņas sistēma "xDrive", multimediju sistēma "ConnectedDrive", kā arī dažādas elektroniskās drošības sistēmas.


    "BMW" 2. sērijas "Active Tourer" būs pieejams trīs aprīkojuma versijās – "Sport Line", "Luxury Line" un "M Sport". Pēdējā no variantiem automobilim būs sportiskāks balstiekārtas regulējums, virsbūves papildus aerodinamiskie elementi, īpaša interjera apdare un 17 līdz 18 collu riteņu diski.





    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties