BMW oficiāli atklājis jauno M3 un M4

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (38)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    12-12-2013

    Kompānija "BMW" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes sportisko sedanu "M3" un kupeju "M4", kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīti janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē.





    "BMW M3" un "M4" iegūs vienādu spēka agregātu – trīslitru rindas sešcilindru benzīna biturbo motoru, kas attīsta 431 zirgspēka jaudu un 550 ņūtonmetru griezes momentu, kas pieejams par 40% plašākā diapazonā nekā līdzšinējam "M3". Motors tiks sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.



    Gan sedans, gan kupeja ar šo dzinēju no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties 4,3 sekundēs (4,1 sekundē – versijā ar sekvenciālo transmisiju). Kā sola ražotājs, degvielas patēriņš šiem sportiskajiem modeļiem būšot vidēji par 25% zemāks nekā priekštecim – 8,3 līdz 8,8 litri uz 100 km atkarībā no izvēlētās pārnesumkārbas.






    "BMW M4" pašmasa ir pusotra tonna, kas ir par 80 kg mazāk nekā iepriekšējās paaudzes "M3" sedanam. Tas panākts, konstrukcijā plaši pielietojot alumīniju, bet jumts abiem modeļiem izgatavots no oglekļa šķiedras.

    Standartā "BMW M3" un "M4" maksimālais braukšanas ātrums būs elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Tomēr, pēc provizoriskas informācijas, ar papildus aprīkojumā pieejamo "M Driver's" pakotni šis slieksnis tiks palielināts līdz 280 km/h.

    "BMW M3" maksāšot no 70 tūkstošiem eiro, bet "M4" – par diviem tūkstošiem eiro vairāk, lēš vācu mediji.









    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties