Jaunā BMW X5 prezentācija Latvijā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (13)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    04-11-2013

    Sestdien, 2. novembrī, oficiālais "BMW" pārstāvis Latvijā "Inchcape BM Auto" no rīta medijiem un vēlāk vakarā klientiem prezentēja "BMW" jaunās paaudzes apvidus automobili "X5" (F15 – rūpnīcas indekss).

    "Ja mēs atceramies, ar ko sākās "BMW X5" vēsture, tad tas bija E53 modelis, kurš radīja pilnīgi jaunu segmentu SAV (Sports Activity Vehicle). Šim piemēram sekoja visi pārējie "premium" segmenta automobiļu ražotāji. Šī ir jau trešā "BMW X5" paaudze, tāpēc mums nu jau kā tādiem senioriem ir iespēja parunāt par vēsturi jeb atskatīties uz to, kā tas bija," tā savu uzrunu sāka "Inchcape BM Auto" valdes loceklis Ivars Norvelis.



    Pirmā "BMW X5" paaudze ienāca tirgū 1999. gadā, šobrīd Latvijā ir 1923 šādu automobiļu. Būtībā tas bija pirmais SAV pasaulē un vienīgais "BMW X5", kas bija pieejams ar manuālo transmisiju.

    Otrā paaudze bija pārdošanā no 2006. gada līdz šim brīdim, un šobrīd Latvijā ir 567 šī modeļa spēkrati.

    Latvijā vispār tehniskajā kārtībā esoši "BMW" markas automobiļi ir 34 680 vienību, un no tiem gandrīz 2500 ir "BMW X5". Pēc 1999. gada ražojuma "BMW" Latvijā ir 19 000, kas viennozīmīgi pierāda šo automobiļu popularitāti.

    Starp citu, Latvijā vecākais tehniskajā kārtībā esošais "BMW" ir 1938. gada modelis "327", otrs vecākais ir 1976. gada "BMW 525".

    Trešās paaudzes "BMW X5" modelis ir veidots, ņemot par pamatu visus veiksmīgos risinājumus, kas bija līdzšinējā E70 modelī, un ir pievienotas ļoti daudzas modernās funkcijas un aprīkojums.



    Jaunums ir arī ievērojamās individualizācijas iespējas – vispirms jau dizaina ziņā: ja iepriekš bija būtībā divi dizaina risinājumi – automobilis bez M pakotnes un ar M pakotni, tad tagad piedāvājumā ir arī "Pure Experience" un "Pure Excellence" dizaina līnijas. Tas ir saistīts ar "premium" segmenta klientu vēlmēm individualizēt automobili. Šobrīd dizaina ziņā vien ir pieejami četri dažādi dizaina varianti, kā arī praktiski neierobežotas aprīkojuma kombināciju iespējas.

    ""BMW X5" (E70) bija segmenta līderis globāli un Latvijā šajā klasē, un arī jaunais "BMW X5", saglabājot visas E70 priekšrocības, ir ieguvis vēl vairāk jaunu aprīkojumu un individualizācijas iespēju. Arī dzinēju un transmisiju jomā "BMW" kļuvis jaudīgāks un efektīvāks nekā jebkad, tāpēc arī ar "BMW X5" (F15) mēs un "BMW AG" lūkojamies tikai un vienīgi uz pirmo vietu "premium" SAV klasē, gan Latvijā gan arī pasaulē," rezumēja Norvelis.

    Jaunais "BMW X5" Latvijā maksā no 63 200 eiro (ieskaitot PVN), bet dārgākās standarta versijas "X5 M50d" cena ir no 89 900 eiro. Kā norādīja "Inchcape BM Auto" pārstāvji, atkarībā no klienta vēlmēm šo modeli var aprīkot līdz pat 160 tūkstoš eiro gala cenai.

    Vairāk bildes no pasākuma


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties