'Alpina' pirmais apvidnieks: 'XD3' ar 350 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (9)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    08-03-2013

    “BMW” autoražotājam pietuvinātā tūninga kompānija “Alpina” pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi savu pirmo pārveidoto apvidus automobili – “XD3”, kas tapis uz “BMW X3” bāzes.


    “BMW Alpina XD3” aprīkots ar trīslitru turbopūtes dīzeļdzinēju, kā jauda palielināta līdz 350 zirgspēkiem (+37 ZS), bet griezes moments – līdz 700 ņūtonmetriem (+70 Nm). Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu “Switch-Tronic”. Transmisijas elektroniskās vadības izstrādē “Alpina” speciālistiem palīdzēja “ZF” inženieri.


    No vietas līdz 100 km/h jaudīgais dīzeļdzinēja apvidnieks paātrinās 4,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 253 km/h. Izstrādātāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 6,8 litri dīzeļa uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums izplūdē – 180 g/km.

    “BMW Alpina XD3” aprīkots ar regulējamo balstiekārtu. “Drive Performance Control” sistēma piedāvā izvēlēties trīs režīmus – “Normal”, “Sport” un “Sport+”. Neskaitot amortizatoru cietību, šī sistēma maina arī stūres pastiprinātāja jutību un braukšanas elektroniskās stabilizācijas sistēmas iestatījumus.


    Standartā “Alpina” pirmais apvidus automobilis tiek komplektēts ar 20 collu riteņiem, bet par papildus samaksu pieejami arī 21 collas rati. Tāpat spēkratam ir dzinēja “Start&Stop” sistēma, aktīvā kruīza kontrole, ksenona lukturi, divjoslu klimata kontrole un citas “ekstras”.


    “BMW Alpina XD3” cena ir no 56 303 eiro, neieskaitot nodokļus.


    Jau rakstījām, ka “Alpina” Ženēvas autoizstādē prezentēja arī 415 ZS jaudīgo “Alpina B3 Bi-Turbo” uz jaunā “BMW” 3. sērijas sedana un universāļa bāzes.




    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties