BMW sērijveida hibrīds 'ActiveHybrid 5'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (15)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Forte,
    01-02-2012

    Kompānija “BMW” publicējusi detalizētāku informāciju par sērijveida hibrīdu “ActiveHybrid 5”, kas tapis uz 5. sērijas sedana bāzes.


    “BMW ActiveHybrid 5” hibrīda spēka agregāts apvieno 306 zirgspēku jaudīgo (400 Nm) trīslitru benzīna turbodzinēju, 55 ZS jaudīgu elektromotoru (konstants 210 Nm griezes moments), litija jonu akumulatoru komplektu un astoņpakāpju automātisko "ZF" pārnesumkārbu.


    Tikai elektromotoru hibrīds spējīgs izmantot, braucot līdz 60 km/h. Savukārt no vietas līdz 100 km/h “BMW” hibrīds paātrinās 5,9 sekundēs. Vidējais degvielas patēriņš – 6,4 līdz septiņi litri uz 100 km; CO2 izmešu daudzums izplūdē – 149 līdz 163 g/km (raksturlielumi atkarīgi no izvēlētā riepu izmēra).


    Vienmērīgi braucot ar ātrumu līdz 160 km/h “Eco Pro” režīmā, iekšdedzes dzinēju var izslēgt un pilnībā atvienot. Šis vienmērīgas braukšanas režīms apvieno komfortablu braukšanu un optimālu jau iegūtās kinētiskās enerģijas izmantošanu. Lai izvairītos no dzinēja darbības tukšgaitā – piemēram, krustojumos vai sastrēgumos – “BMW ActiveHybrid 5” ir aprīkots ar hibrīdsistēmas “Start&Stop” funkciju. Turklāt “BMW ActiveHybrid 5” enerģiju elektronika ir savienota ar standartaprīkojuma navigācijas sistēmu “Professional”. Tas ļauj laikus analizēt braukšanas situāciju, lai piedziņas elementi tiktu izmantoti maksimāli efektīvi (rezultāts var atšķirties atkarībā no pieejamo navigācijas datu kvalitātes).


    “BMW ActiveHybrid 5” ir vienīgais “BMW” 5. sērijas modelis, kas ir pieejams ar metālisku “Bluewater” virsbūves krāsu. Salona krāsu, tapsējuma un apdares elementu piedāvājums ir tāds pats kā citiem 5. sērijas sedaniem. Standartaprīkojuma funkcijām komforta palielināšanai ir pievienota ne tikai navigācijas sistēma “Professional”, bet arī četru joslu klimata kontroles sistēma ar stacionāru gaisa kondicionēšanas sistēmu.


    “BMW ActiveHybrid 5” tiks ražots “BMW” rūpnīcā Dingolfingā – “BMW Group” lielākajā ražotnē pasaulē – līdzās citiem 5. sērijas modeļiem.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties